Nyitóoldal
Helyfoglalás
Meteorológia
Hírek
Írások
Fórumok
Eseménynaptár
Rekordfogások
Fotóalbum
Statisztika
Dokumentumtár
Maconka - Írások

Maconka Barátai Szuperkupa '17: Ötödik évfolyam, öt felvonásban

2017-10-23
Dérer István
Dérer István
Szeptember 2-án az V. Vízparti Varázslat Nemzetközi Kupával lezárult a Maconka Barátai '17 Szuperkupa versenysorozata. Mindez egy mondatban: 5 forduló, 6 versenykategória, 145 versenyző 457 horgászata, melynek eredménye 18 halfajból 3623 kg fogott hal, jutalma 90 db kiosztott díj és trófea. Ennél azonban jóval érdekesebb az egész esemény "képes krónikája"! Így javaslom, hogy nézzük meg együtt, mi lett a záró verseny eredménye és végül kik lettek a Szuperkupa győztesei, díjazottjai Maconkán!

Emlékszünk? A versenyek legszebb pillanataira bizonyára szinte mindenki... Arra, hogy tavaly is csak november 02-án jelent meg az idényt lezáró és értékelő beszámoló, viszont én emlékeztem egyre gyakrabban, ahogy telt-múlt ismét az idő. Jelentem, végre sikerült mindennel elkészülni, így jöjjön a többek által várt beszámoló az utolsó versenyről, a versenysorozatról, a 2017. évi maconkai "szuperkupás" horgászatokról!

Nem kacsa, végre elkészült a beszámoló!
Nem kacsa, végre elkészült a beszámoló!

Bevezetésnek, vagy éppen visszatekintésnek (aki korábban olvasta, ismét átugorhatja) íme a megszokott módon az eddigi tapasztalatokról, a sorozat indításáról, majd az első négy versenyforduló beszámolóiról szóló cikkek közvetlen elérési lehetőségei:

Partra magyar! - Maconka Barátai 2017.

Maconkai évadnyitó, ismét Valkó-módra (1. verseny)

Viharos majális (2. verseny)

Egy hamisíthatatlan nyári randevú (3. verseny)

Szuperkupa, a negyedik kör története (4. verseny)

Az V. VÍZPARTI VARÁZSLAT NEMZETKÖZI KUPA BESZÁMOLÓJA

Ahogy közeledtek a napok a záró fordulóra, úgy látszott, hogy a júliusi, a megszokottnál kisebb létszámú futam után a záró versenyre ezúttal ismét kellemes időjárási körülmények között kerülhet sor, s ami még fontosabb, újra a megszokott létszám mellett. Ami kissé beárnyékolta a világos képet, az az igen alacsony vízállás, de ilyen bizony egyre gyakrabban előfordul, még ha egyáltalán nem is szeretjük az aszály következményét. A beérkező információk birtokában a bevált módon már az előző nap elkészült a pályakitűzés, s a hajnali regisztrációra így nyugodtan várhattuk Horgászbarátainkat, pontosabban Olivér és a szolgálatban lévő halőrök várták Horgászbarátainkat.

Hivatalos versenytérkép

Az egyre későbbre csúszó napkelte is csalhatatlan jele volt annak, hogy már újra itt toporog (most, amikor olvassuk e sorokat, toporgásról már szó nincs...) az ősz a vízpartokon, így sokan jóval hamarabb keltek és érkeztek, mint maga a nap. E versenysorozat egyik rendezői alapélménye, hogy a nevezési díjak előzetes befizetési kötelezettsége nélkül ismét gyakorlatilag mindenki időben megérkezett, s ez itt igaz jó és rossz időben egyaránt! A megszokott módon, időben lement a sorsolás, s mindenki kirajzott elfoglalni a helyét. A gyermekek első alkalommal a "nagyok" helyén, a gáti nemzetközi versenypályán helyezkedtek el, mert a kicsik erre szavaztak a korábbi fordulóban. Kicsit előre szaladva, jól döntöttek...

Indul a sorsolás, idén utoljára
Indul a sorsolás, idén utoljára

Együtt a törzsgárda
Együtt a törzsgárda

A gyermekek sorsolása
A gyermekek sorsolása

A már említett aszályos helyzet (ekkor még a vízpótlás érdemi eredménye előtt voltunk) sokaknak okozott kisebb-nagyobb nehézséget, de győzött a kitartás, no meg sokaknál segített a rutin. Aztán beindult a verseny, sekély és mély vízen egyaránt!

Tényleg kisvízi verseny volt
Tényleg kisvízi verseny volt

Ahol most az ülőhely, máskor a víz…
Ahol most az ülőhely, máskor a víz…

Ez a dobás egy felnőttnek is a becsületére válna!
Ez a dobás egy felnőttnek is a becsületére válna!

Úszósok, mélyvízen
Úszósok, mélyvízen

Voltak új és régi helyen kitűzött szektorok, de legjobban a III. tó déli, 2. sz. versenypályája zavarta meg a kedélyeket, ahol a kisebb halak dominálnak. Ide két szektor, benne például Valkó Tamás (intermezzo: mosoly a sorsoláskor az arcokon) jutott. Egy dolog azonban ezzel nem változott, ugyanis a versenyt az adott körülmények között kell (itt is) megnyerni.

Az egyre népszerűbb Nyári kikötő
Az egyre népszerűbb Nyári kikötő

Egy szektor újra az I. szigeten
Egy szektor újra az I. szigeten

Egy profi rajthely a G szektorban
Egy profi rajthely a G szektorban

Idén először a déli, 2. sz. versenypályán
Idén először a déli, 2. sz. versenypályán

Ugyanez szemből
Ugyanez szemből

Aztán a közvetlen front előtti, s így a kapókedv szempontjából már igen jó meteorológiai körülmények között gyorsan megindultak a halak is, kisebb-nagyobb pontyok, keszegfélék vegyesen. Ahogy telt-múlt az idő, több helyen már inkább a maconkai extra pontyok domináltak.

Töves a gátról
Töves a gátról

Az I. sziget egyik óriása
Az I. sziget egyik óriása

Gyermekek a gáton: egy szép ponty
Gyermekek a gáton: egy szép ponty

Más helyeken pedig megérte keszegezni, ismét nem véletlenül. Sokszor feledett tény, hogy az átlagot tekintve a keszegezők súlyban is több halat fognak, de a nagyobb halakkal együtt járó nagyobb szerencsefaktor ellenére a nagyhalazás sokak számára "végzetes vonzerőt", s egy-egy esetben akár nullázást is jelent...

Jogos öröm, szép keszeg
Jogos öröm, szép keszeg

Egy újabb remek dévér
Egy újabb remek dévér

Még egy…
Még egy…

… és még egy…
… és még egy…

Aztán ismét egy ponty
Aztán ismét egy ponty

Ekkorra már azt is pontosan láttuk, hogy jó versenyeredmények születnek majd, s mindez később persze beigazolódott a statisztika alapján is.Közben kiderült, hogy a III. tórészlet két szektora számunkra - az előző heti verseny itt elért eredményeiből kiindulva - igen meglepő kivételként most gyengén muzsikált. Kár, mert ez szerintem a kérdőíves értékelésnél ez a tény ismét a gát irányába terelte a versenyhorgász gondolatokat....

Nyurga, a háttérben a benti szákokkal
Nyurga, a háttérben a benti szákokkal

Újabb szép nyurgaponty, újabb benti szákok
Újabb szép nyurgaponty, újabb benti szákok

A forduló legszebb koi pontya
A forduló legszebb koi pontya

Még egy szép koi, ...
Még egy szép koi, ...

... újabb,….
... újabb,….

... majd hölgyválasz szintén koi ponttyal
... majd hölgyválasz szintén koi ponttyal

Jönnek a pikkelyesek
Jönnek a pikkelyesek

Ha már gondolatok. Most többen is voltak, akik egymás után tudtak nagyhalakat mérlegelni. Ilyen képek és élmények láttán tényleg nem egyszerű engedni a nagyhalazás csábításának...

Roland és egy koi
Roland és egy koi

Duplázás: Újabb nagy példány
Duplázás: Újabb nagy példány

Kucsera-mesterhármas:  Egy remek nyurga, ...
Kucsera-mesterhármas: Egy remek nyurga, ...

... egy szép koi, ....
... egy szép koi, ....

majd egy nagy pikkelyes
majd egy nagy pikkelyes

Mindig szeretek megemlékezni két szívügyemről, gyönyörű őshonos halainkról, a széles kárászról és a compóról, akik Maconkán új hazát találtak. Szerencsére most is adtak nekem erre a halak és a horgászok lehetőséget. Vigyázzunk rájuk!

Maconka aranya 1.
Maconka aranya 1.

Maconka aranya 2.
Maconka aranya 2.

Egy álom-compó
Egy álom-compó

Lassan (inkább gyorsan) véget ért a verseny, jött a mérlegelés, majd a lázas értékelés. Minden méréssel tisztult a kép egy kicsit a fordulós és a végső győzelem tekintetében is, miközben az értékelő lapok adatai szektoronként mennek a számítógépes feldolgozásba, s lassan információkká alakulnak át az eredmények tekintetében. Sokan nem hiszik el, de percre ki van számolva minden, hogy időben kezdődhessen a díjkiosztó. Most, az összetett miatt mindez fokozottan igaz. A horgászverseny lebonyolítása stresszes műfaj, bizony, ha komolyan vesszük a horgászokat és persze magunkat is.... Mivel a szerencsésebbeknek, mármint a szektorokból visszaérkező versenyzőknek eljött az ebédidő, így "bosszúból" kiadtuk a szokásos zárófeladatot is. A viccet félretéve, a sorozat jövője szempontjából a legfontosabb az érintettek véleménye, így ismét a megszokott anonim kérdőív kitöltését kértük az évi sorozat értékelése, egyben a következő idény tervezése segítségéül. Műhelytitok: Ekkor a létszám okán már kimondtuk legalább magunknak, hogy lesz következő Szuperkupa-idény... Gyakorlatilag mindenki rendben ki is töltötte az íveket, így a feldolgozás után tovább tisztulhatott a kép a 2018. év irányába is. Íme, a 56 db feldolgozott kérdőívből keletkezett összegző eredmény:

Íme, a versenyzők értékelése!

Egy kis kitérő. Ugye, érdemes volt a véleményeket elolvasni! A jövő évi versenykiírásban természetesen a többségi vélemény fog visszaköszönni, ami itt és most a törzsgárda válaszaiból, véleményéből végül ismét kialakult. Így az eredmények láttán a végső döntések finomításához a hozzászólások között bevallom, hogy szívesen fogadnám az újabb véleményeket is... Egy, vagy inkább két kérdést fel is tennék. Ha a method feeder szekció "önálló életre kél", akkor hol legyenek a szektoraik? Nem-e elég egy "tisztán keszeges" feeder különdíj fordulónként?

Általános összegzésként személy szerint én a köszöneten túl még csak annyit tennék hozzá az ismét kiállított bizonyítványhoz, hogy a jelek szerint stabilak a szabályok, így talán az előbb említett method feeder (kishalazás) és feeder (nagyhalazás) szétválasztás gondolatán (30:21 az igenek-nemek aránya) túl nagyívű, lényegi változásokra nincs is szükség. Természetesen az úszósok az úszósoknak, a feeder versenyzők a feeder versenyzőknek kedveznének, s az általános elégedettség ellenére szinte minden halból többet is el lehet képzelni. Egyébként nagyon fontos, ha ne csak értékeljük, hanem közösen óvjuk, védjük a minden tekintetben kiemelkedő, idén is rekordok sorát megdöntő maconkai halállományt, mert lehet beszélgetni, mindenhová nagyívű PR cikkeket írni, de ha a halak tartósan nem "partnerek" a verseny színvonalának megtartásában, netán emelésében, akkor a horgászok a lábukkal szavazva lassan elpártolnak az adott víztől, vagy versenysorozattól. Őszintén bízom benne, hogy itt jövőre nem ez fog történni... Ennek érdekében elfogadjuk azt a többségi javaslatot is, hogy az öt forduló 2018-ban április-május-június, majd egy "nyári szünetet "követően szeptember-október (október vs. július: 31:24) hónapokban kerül megrendezésre. Persze az egyéb javaslatok között sincs mindenben teljes egyetértés, vagy "tuti" recept, de a versenyzők értékelése alapján az alapkérdés szintén nem kérdés, így a show-nak folytatódnia kell!

A döntésnél a szép természeti környezet is fontos lehet, a parti infrastruktúrával együtt
A döntésnél a szép természeti környezet is fontos lehet, a parti infrastruktúrával együtt

Visszatérve az eseményekhez, a végeredmény kialakulása után a stábnak maradt pár extra perce a díjátadók előkészítése, először a mai Kupa, majd a Szuperkupa tekintetében. Ismét csendben megjegyzem, hogy jó lenne, ha még többen megvárnák ilyenkor az eredményhirdetést, mert ezzel is megbecsüljük azokat, akik legjobban voltak a sorozatban, vagy éppen az adott versenynapon... E napon is a szokásos koreográfia szerint - és "visszafelé" - haladunk, mert ha valami jól működik, akkor azon nem kell feltétlenül változtatni! Megnyugvás volt, hogy gyakorlatilag percre pontosan megkezdődhetett, megkezdődött a várt ceremónia.

Indul a díjkiosztó: Kezdjünk bele!
Indul a díjkiosztó: Kezdjünk bele!

Íme, ezúttal már nem a fordított kihirdetési sorrendben a főbb eredmények:

Feeder kategória:

I. Kucsera Sebestyén (D5. helyen) 1 pont, 84.320 g

II. Dávid Viktor (F8. helyen) 1 pont, 62.850 g

III. Tóth István (E5. helyen) 1 pont, 21.875 g

4. Nyilas Szabolcs (H7. helyen) 1 pont, 8.925 g

5. Valkó Tamás (G10. helyen) 1 pont, 8.675 g

A képek viszont "csakazértis" ismét visszafelé kerülnek fel :)

Valkó Tamás: Nos, a III. tavon is szektorgyőzelem...
Valkó Tamás: Nos, a III. tavon is szektorgyőzelem...

Nyilas Szabolcs, szintén szektorgyőztes
Nyilas Szabolcs, szintén szektorgyőztes

Tóth István a harmadik
Tóth István a harmadik

Dávid Viktor a második
Dávid Viktor a második

Kucsera Sebestyén a győztes
Kucsera Sebestyén a győztes

Eredménylista, feeder kategória

Legnagyobb hal:

Csikós Attila (D2. helyen, feeder, tükörponty, 14.675 g)

Csikós Attila és a legnagyobb hal a versenyen
Csikós Attila és a legnagyobb hal a versenyen

Úszós kategória:

I. Szénási Szilviusz (B5. helyen) 1 pont, 11.275 g

II. Kapuszta Mihály (A4. helyen) 1 pont, 10.500 g

III. Dobi Antal (B2 helyen) 2 pont, 11.250 g

Dobi Antal, III.
Dobi Antal, III.

Kapuszta Mihály, II.
Kapuszta Mihály, II.

Szénási Szilviusz, I.
Szénási Szilviusz, I.

Eredménylista, úszós kategória

Egyéb eredmények:

Gyermekek:

I. Rátóti Richárd (C6 helyen) 1 pont, 10.400 g

II. Hasznosi Dániel (C1 helyen) 2 pont, 9.975 g

III. Sütő Kevin (C3 helyen) 3 pont, 9.975 g

A szabályzat alapján a nagyobb hal döntött a második és a harmadik hely tekintetében.

Kevin: III.
Kevin: III.

Dániel: II.
Dániel: II.

Richárd: I.
Richárd: I.

Eredménylista, gyermek kategória

Legjobb külföldi versenyző:

I. Gál Tamás (SK, H9. helyen, 9 pont, feeder) 175 g

Legjobb női horgász:

I. Godó Kitti (F9. helyen, 5 pont, feeder) 12.450 g

Legjobb ifi horgász:

I. Benei Zsolt (H11. helyen, 5,5 pont, feeder) 3.025 g

Benei Zsolt ifi I.
Benei Zsolt ifi I.

Godó Kitti női I.
Godó Kitti női I.

Gál Tamás, ezúttal csak egy biztonsági hallal is a legjobb külföldi horgász
Gál Tamás, ezúttal csak egy biztonsági hallal is a legjobb külföldi horgász

Emléklap:

Sütő Adrián (gyermek)

Szikora Rajmond Gábor (gyermek)

Kiss Kamilla Vanda (gyermek)

Gyurcsák András (gyermek)

Vanda
Vanda

A további részletekhez itt nyitható meg a hivatalos, főbb egyéni eredményeket és kicsit előrefutva a kiemelt összetett eredményeket is tartalmazó versenybeszámoló:

Versenybeszámoló

Záró fordulós díjazotti csoportkép
Záró fordulós díjazotti csoportkép

Miután lezárult az V. Vízparti Varázslat Kupa eredményhirdetése, a már megszokott módon rögtön rá is tértünk a Maconka Barátai '17 Szuperkupa évi kiírásának értékelésére, majd az összetett verseny végeredményének ismertetésére. Önmagamhoz képest gyorsan a statisztikai számok végére értem, így eljött a végső felsorolás ideje, s sorban a érkeztek ki a megérdemelt díjakért az idei Szuperkupa legújabb dobogósai, bajnokai.

Az ismertetett statisztikából itt és most csak két beszédes adat:

A sorozatban induló versenyzők száma: 145 fő. Összes fogás: 3.622.985 g

Mindig lehet több, még nagyobb: A rekordok arra valók, hogy megdöntsük őket!
Mindig lehet több, még nagyobb: A rekordok arra valók, hogy megdöntsük őket!

Mint az elmúlt években mindig, most is szoros (sőt, extra szoros) lett a befutó mindkét fő kategóriában, egész egyszerűen egynél többször, vagy inkább akár egyszer is bizony a sorozatban nem lehet hibázni! Nézzük hát a jók közül is a legjobbakat, ezúttal is a tényleges díjátadás fordított sorrendjében:

MACONKA BARÁTAI '17 SZUPERKUPA, VÉGEREDMÉNY

Feeder kategória (indulók száma 104 fő)

I. Valkó Tamás (Miskolc) 4 pont, 177.685 g

II. Dávid Viktor (Mezőkeresztes) 4 pont, 163.290 g

III. Radnai István (Dabas) 9 pont, 88.350 g

4. Bagi Zoltán (Jászberény) 11 pont, 46.325 g

5. Nyilas Szabolcs (Gyöngyössolymos) 11 pont, 46.000 g

6. Répás Roland (Bárna) 13,5 pont, 97.250 g

Radnai István, összetett bronz
Radnai István, összetett bronz

Gigászok csatája: Dávid Viktor, majdnem Szuperkupa győzelem
Gigászok csatája: Dávid Viktor, majdnem Szuperkupa győzelem

Gigászok csatája: Valkó Tamás, ismét Szuperkupa győzelem
Gigászok csatája: Valkó Tamás, ismét Szuperkupa győzelem

Tavaly Valkó Tamás szintén a lehetséges legkevesebb 4 ponttal, 122.350 g-ot fogva győzött, s mögötte szintén második volt Dávid Viktor akkor 6 ponttal, 104.815 g-os eredménnyel. A hatba az előző évről még az akkor ötödik Répás Roland tudott bekerülni, esetében a szektoros pontozás miatt a mezőny harmadik legnagyobb összes fogása ezúttal erre volt elég. 2014-ben és 2015-ben 11 ponttal, vagy annál jobb eredménnyel lehetett e hatos listára felkerülni, 2016-ban 12 pont, most 13,5 pont volt a határ. Idén az első hat összes pontja 52,5, tavaly 51, tavalyelőtt 50 volt, így elmondható, hogy ebben nincs nagy változás, tömör a mezőny. A feeder kategóriában 27 versenyző ért el legalább 4 teljesített forduló után értékelt összetett eredményt. Tavalyelőtt azt írtam, hogy a legnagyobb kérdés, hogy Valkó Tamás (Miskolc) majd mit produkál a 2016. évi sorozatban? Azóta a kérdés és a helyzet nem változott. Nos, Tamás tavaly és az idén is hibátlan eredményt ért el, 4 pontja imponáló, s még a kieső eredménye is egy szektorkettes volt. Mégis egy hajszálon és a szabályzaton múlott, hogy Dávid Viktor nem előzte meg. Ugyanis most egy szürkeharcsa lett a mérleg nyelve kettejük túlzás nélkül gigászi csatájában, s így lett a déli versenypályán is Tamás szektor első. A szabályzat alapján pedig az összevetésben az öt fordulóban fogott több hal volt a döntő - helyesen, mert akik az utolsó fordulóban más vízre kerültek így egyben hátrányba is kerültek a nagy halak itteni hiánya okán. Ha jövőre is indul ez a duó, sokan kíváncsian várjuk a harmadik "csillagok háborúját", mert ez tényleg galaktikus küzdelemnek ígérkezik....

Legjobb külföldi versenyző:

Gál Tamás (Fülek, SK) F/18., 24 pont, 49.725 g

Legjobb női versenyző:

Zsélyi Ágnes (Karancsalja) 38 pont, 15.850 g

Legjobb ifi versenyző:

Benei Zsolt (Fót) F/23., 28,5 pont, 19.430 g

Benei Zsolt
Benei Zsolt

Zsélyi Ágnes
Zsélyi Ágnes

Gál Tamás
Gál Tamás

Megjegyzendő, hogy ebben az évben sajnos csökkent mindhárom kategória versenyzőinek száma, s remélem, hogy ez csak "múló állapot"....

Úszós kategória (indulók száma 31 fő)

I. Lakatos Péter (Verseg) 5 pont, 72.275 g

II. Dobi Antal (Hajdúböszörmény) 6 pont, 73.625 g

III. Iflinger László (Pilisvörösvár) 9 pont, 67.430 g

4. Szabó István (Pilisvörösvár) 9 pont, 48.695 g

5. Papp József (Salgótarján) 14 pont, 53.500 g

6. Faragó György (Pilisvörösvár) 14 pont, 46.405 g

Iflinger László: összetett bronz
Iflinger László: összetett bronz

Dobi Antal: összetett ezüst
Dobi Antal: összetett ezüst

Lakatos Péter, a Szuperkupa bajnoka
Lakatos Péter, a Szuperkupa bajnoka

Juhász János tavaly 6 ponttal szerezte meg a bajnoki címet, idén 5 pont kellett az összetett győzelemhez Lakatos Péternek . Mögötte Dobi Antal is csak egy ponttal maradt le, ez tavaly győzelmet érthetett volna. Kiemelendő a pilisvörösvári "trojka" eredménye, reméljük, hogy jövőre is viszontlátjuk a csapatot a versenyen. Idén 57, tavaly 67 pont volt a hatos eredménye, még tavalyelőtt 55,5 pont volt ugyanezen mutató. Stabilizálódtak az elért fogások, s fontos, hogy itt elsősorban a keszegekről van szó. 2017-ben az első hat 362 kg-ot fogott, tavaly 376 kg-ot. E ponton ismét kiemelendő és nekünk szervezőknek nem meglepő, hogy az úszósok átlagfogása végig meghaladta a feeder kategória átlagfogását, mert a nagy halakat jelentő eredmény reményében az utóbbiak mindig többet kockáztattak! E kategóriában 11 versenyző ért el legalább 4 forduló után értékelt összetett eredményt. Bízom benne, hogy jövőre a versenynaptárak egyeztetésével is ismét több úszós versenyzőt üdvözölhetünk, a feeder technika folyamatos térhódítása ellenére is.

Gyermekek (indulók száma 10 fő)

I. Sütő Adrián (Balassagyarmat) 7 pont, 54.580 g

II. Hasznosi Dániel (Atkár) 11 pont, 48.375 g

III. Gyurcsák András (Mátraterenye) 14 pont, 45.875 g

4. Angyal Ádám (Felsőtárkány) 15 pont, 24.625 g

5. Sütő Adrián (Balassagyarmat) 16 pont, 36.750 g

6. Rátóti Richárd (Rákóczibánya) 18 pont, 26.000 g

Gyurcsák András: összetett bronz
Gyurcsák András: összetett bronz

Hasznosi Dániel: összetett ezüst
Hasznosi Dániel: összetett ezüst

Sütő Adrián, a Szuperkupa bajnoka
Sütő Adrián, a Szuperkupa bajnoka

Angyal Ádám tavalyi győzelme után most talán a legnagyobb vesztes, mert betegsége okán kihagyta a záró fordulót, így nagy esélyesként már nem javíthatott. Sütő Adrián remek versenyzéssel aranyat szerzett, Hasznosi Dániel pedig a tavalyi bronzot most ezüstre, Gyurcsák András pedig a negyedik helyet bronzra cserélte. Tavalyelőtt 85, tavaly 90, idén 81 pont volt a gyermek hatosfogat pont szerinti összes teljesítménye. Az utánpótlás, így minden gyermek továbbra is eleve győztes számomra, aki szülői segítséggel elindulhat egy-egy horgászversenyen!

Az idén továbbfejlesztett értékelő programból (köszi, Laci) kimásolt, az összetett eredményeket fő kategóriánként tartalmazó tablókat és a gépi statisztikát itt lehet letölteni:

Szuperkupa, feeder végeredmény

Szuperkupa, úszós végeredmény

Szuperkupa, gyermek végeredmény

A 2017. évi Szuperkupa statisztikája

Szerintem érdemes végül még kicsit "szakmázva" megnézni a teljes versenysorozat fogásokra és fogott halfajokra vonatkozó, fordulónkénti összesítő táblázatát is, amely jól és objektív módon mutatja a sorozat öt évének alakulását:

Összesített versenyeredmények

Pont. Legalább ebben utolértem magam. Most már gyakorlatilag vége e cikknek, mint egyfajta könnyűszerelékes maconkai idényzáró beszámolónak is. Megjegyzem, ez a sorozat az egyik legjobban dokumentált a műfajban Magyarországon, de nem a leggyorsabban megírt, az biztos. Tudom, hogy hamarabb is megírhattam volna, de nekem a Szuperkupa-sorozattal kapcsolatos, szerencsére döntően pozitív emlékeimet visszaidézve most is jól esett ez az időutazás. Remélem, hogy ezzel nem leszek egyedül, mert az ilyen sorozatoknak csak akkor van értelme, ha tartósan működik a közösségi kohézió. Közös élmények, sikerek, de kudarcok is, kitartás és szerencse, néha balszerencse, s jó esetben velük a lassan kialakuló (horgász)barátságok... Ez volt a cél és ez lehet a 2018. évi Maconka Barátai Szuperkupa esetében is!

Íme, a 2017-es szezon szupercsapata!
Íme, a 2017-es szezon szupercsapata!

A cikk és egyben az éves cikksorozat végén - hagyományosan - engedjenek, engedjetek meg nekem ismét néhány köszönetnyilvánítást:

Köszönöm

- minden Horgászbarátunknak a részvételt, a pontos érkezést, a sportszerű versenyt, a jó hangulatot,

- a minden versenyen megjelenő, idén 33 főt számláló törzsgárdának a hűséget,

- minden gyermekhorgász-kísérőnek, köztük az Apukáknak és Anyukáknak a segítséget,

- minden olvasónak a versenybeszámoló írások megjelenésére történő türelmes várakozást,

- a türelmes várakozók közül Winger-nek Fótról a kronográf pontosságú heti emlékeztetést az idő múlására :),

- a technikai támogatást és a lebonyolítást biztosító BSHE-team, azaz Ignácz Olivér állandó és alkalmi segítői - a teljesség igénye nélkül - Lévai Attila, Pernyész István, Veres Attila, Kovács András, Horváth "Boxi" Sándor, Konszki István, Katona Attila, ifj. Papp Zoltán, Répás Ferenc, valamint Misztarka László önzetlen munkáját a versenyek és a teljes Szuperkupa-sorozat sikeres lebonyolítása érdekében!

Egyszerűen szép
Egyszerűen szép

Harapjunk rá jövőre is!
Harapjunk rá jövőre is!

Találkozzunk Önökkel, Veletek először vagy újra a jövő évi, immár VI. évfolyamba lépő sorozaton, első alkalommal 2018. április 07-én, szombaton a XIV. Tavaszi Maconka Nemzetközi Kupán, egyben a Maconka Barátai Szuperkupa '18 sorozat első versenyén!

Dr. Dérer István

 

 

Írás ajánlása ismerősnek!