Nyitóoldal
Helyfoglalás
Meteorológia
Hírek
Írások
Fórumok
Eseménynaptár
Rekordfogások
Fotóalbum
Statisztika
Dokumentumtár
Tórendszer
Maconkai Halkatlan Büfé
Maconka - Írások

Partra magyar! - Maconka Barátai 2017.

2017-03-24
Dérer István
Dérer István
Április 08-án már az ötödik évfolyamát kezdi meg az a közösségi kezdeményezésre létrejött sorozat, amely a mindenki számára elérhető, könnyedebb versenyzést célozta meg. Hogyan? Évi öt önállóan értékelt Kupa, egyben egy külön összetett verseny gyermek, ifjúsági, női, külföldi, valamint úszós és feeder kategóriában - mindez Magyarország egyik leghalasabb és legsokszínűbb versenypályáján, illetve tórendszerén! A sorozatban a 29 fajból fogott 12091 kg hal, a 92 kg-os feeder-, a 39 kg-os úszós-, vagy a 33 kg-os gyermek fordulós csúcseredmény, a 17,6 kg-os legnagyobb példány önmagáért beszél. Az eddig kiosztott közel 290 db díjon és trófeán túl pedig talán a növekvő létszám, a kialakult barátságok sora jelzi a legjobban a megvalósítás sikerét. Legyen Ön is Maconka Barátja!

Az elmúlt 30 év legkeményebb, nálunk 41 cm-es jégvastagságot is produkáló tele után a vártnál jóval gyorsabban ismét elérkezett a tavasz, így napról-napra jobban élénkül az élet a víz alatt és persze a vízpartokon. Már csak bő 2 hét és elrajtol a színes maconkai versenyidény is, benne hagyományos szezonnyitóként az immár XIII. Tavaszi Maconka Nemzetközi Kupával. Ezen esemény egyben a Maconka Barátai '17 Szuperkupa első versenye is, mely sorozat a legfontosabb szervezési tényező, a versenyzők igénye alapján folytatódik tovább, s rangját, szerepét is elismerve második éve már a MOHOSZ hivatalos országos versenynaptárának is az egyik eseménye.

Az új érdeklődőknek kedvcsinálóként, a régi versenyzőknek nosztalgiaként a négy korábbi idényt lezáró cikkeket ajánlanám, a részletesebb ismeretekre vágyóknak pedig felkészülésként érdemes végigfutni az előző évad versenybeszámolóin. Jó hír, hogy terveink szerint a 2017. évi versenyekről weblapunkon cikk formájában is minden esetben ismét beszámolunk!

Negyedik évad, az utolsó forduló és az összetett eredményhirdetés beszámolója

Harmadik évad, az utolsó forduló és az összetett eredményhirdetés beszámolója

Második évad, az utolsó forduló és az összetett eredményhirdetés beszámolója

Első évad, az utolsó forduló és az összetett eredményhirdetés beszámolója

Az idén is biztosan sok kérdés merül majd fel, illetve vár válaszra, de a jelek szerint továbbra is az a szokásos kérdés foglalkoztat mindenkit, hogy a nagyhalas, vagy a keszegező taktika lesz-e az eredményesebb.

Nos, az elmúlt évben sem volt egyértelmű a kép, voltak olyan fordulók a tárgyban jobban érintett feeder kategóriában is, melyek inkább keszegesek, voltak melyek inkább pontyosak voltak. Tavaly ősszel a keszegek mellett a pontytelepítések domináltak, idén tavasszal pedig újabb jelentős extra ponty telepítésekre kerül sor. A ponty viszont frontérzékenyebb, s a szerencsefaktor is jóval nagyobb, különösen a nagy példányoknál... Egy biztos, ismét érdemes figyelni a versenyt megelőző napokon a fogási, időjárási jeleket és a helyek változatossága okán is érdemes mindkét taktikára felkészülni a siker, különösen egy jó összetett eredmény érdekében!

A "lelki felkészülés" jegyében ismét érdemes megnézni az eddigi négy versenysorozat fogásokra és fogott halfajokra vonatkozó, fordulónkénti összesítő táblázatát is:

Összesített versenyeredmények

A tisztelet jegyében a felvezetésben a hagyományoknak megfelelően újra megemlíteném a törzsgárda-tagokat és az eddigi összetett győzteseket.

Visszatekintés a legutóbbi Maconka Barátai 'Szuperkupákra::

Törzsgárda, akik 2016-ban mind az öt fordulón elindultak (36 fő): Albertus Zsolt, Angyal Ádám, Becsei István, Berczi Szilárd, Biczó Roland, Bíró István, Danyi István, Darvasi Béla, Dávid Viktor, Dénes Milán, Dobos Géza, Ducza Zsolt, Ézsiás Imre, Fábián József, Faragó György, Fekécs Ádám, Gyurcsák András, Hasznosi Dániel, Kucsera Sebestyén, Maldrik Péter, Molnár János, Mráz Gergely, Murai Norbert, Nagy László, Nyilas Szabolcs, Radnai István, Rátóti Richárd, Répás Roland, Rideg Sándor, Szabó Adrián, Szabó Adrienn, Szabó Róbert, Szabó-Petró Henriett, Szikora Rajmond Gábor, Uhrik Péter, Valkó Tamás

Törzsgárda, akik 2015-ben mind az öt fordulón elindultak (41 fő): Albertus Zsolt, Becsei István, Berczi Szilárd, Blaskó István, Bodzsár Norbert Márk, Bukovsky Ferenc, Danyi István, Darvasi Béla, Dénes Ádám Attila, Dénes Milán, Dobos Géza, Ducza Bálint, Ducza Tamás, Ducza Zsolt, Édes László, Fábián József, Fekete Zoltán, Forgó Péter, Gyurcsák András, Gyurgyik László, Hegedüs István Gábor, Hegedüs Zsófia, Hegyes Iván, Heizler Tamás, Jan Gazdik, Katona Szabolcs, Klein Jenőné, Kuborczik Tamás, Kurucz Dávid, Maruzs Dominik Gábor, Murai Norbert, Murai Zsolt, Nagy László, Németh István, Szabó Adrián, Szikora Rajmond Gábor, Tóth Gyula, Tőke Ferenc, Turbucz József, Uhrik Péter, Zagyva Kristóf.

Törzsgárda, akik 2014-ben mind az öt fordulón elindultak (24 fő): Balázs Gergő, Berczi Szilárd, Darvasi Béla, Dénes Ádám Attila, Dénes Milán, Ducza Bálint, Ducza Tamás, Ducza Zsolt, Édes László, Fábián József, Gál Tamás ifj., Gyurgyik László, Hegedüs Zsófia, Heizler Tamás, Horváth Zoltánné, Katona Szabolcs, Komár István, Maldrik Péter, Molnár János, Nagy László, Pelyhe Péter, Rostár András, Turbucz József és Vincze Tamás.

Törzsgárda, akik 2013-ban mind a hat fordulón elindultak (15 fő): Albertus Zsolt, ifj. Angyal István, Balázs Gergő, Bencze Zoltán, Dénes Milán, Hegedüs Zsófia, Jan Gazdik, Lipták Zoltán, Molnár János, Nagy György, Nagy László, Papp Éva, Papp József, Vas Károly és Vincze Tamás.

Gyermek bajnok 2016-ban Anagyal Ádám, második Szikora Rajmond Gábor, a harmadik Hasznosi Dániel.

Gyermek bajnok 2015-ben Bodzsár Norbert Márk, második Szikora Rajmond Gábor, a harmadik Gyurcsák András.

Gyermek bajnok 2014-ben Hegedüs Zsófia, második Dénes Milán, a harmadik Hegedüs István Gábor.

Gyermek bajnokok 2013-ban Hegedüs Zsófia és Dénes Milán, a harmadik Balázs Gergő.

Női bajnok 2016-ban Szabó Adrienn, a második helyen Szabó-Petró Henriett.

Női bajnok 2015-ben Klein Jenőné, a második helyen Hegedüs Zsófia.

Női bajnok 2014-ben és 2013-ban is Horváth Zoltánné, második helyen Papp Éva.

2016. évi ifjúsági bajnok Dénes Milán.

2015. évi ifjúsági bajnok Hegedüs Zsófia.

2014. évi ifjúsági bajnok ifj. Gál Tamás.

2013. évi ifjúsági bajnok Vas Szilveszter.

Legjobb külföldi versenyző 2016-ban Uhrik Péter.

Legjobb külföldi versenyző 2015-ben Jan Gazdik.

Legjobb külföldi versenyző 2014-ben ifj. Gál Tamás.

Legjobb külföldi versenyző 2013-ban Jan Gazdik.

Úszós bajnok 2016-ban Juhász János, második Heizler Tamás, harmadik Faragó György.

Úszós bajnok 2015-ben Darvasi Béla, második Heizler Tamás, harmadik Jobbágy Roland.

Úszós bajnok 2014-ben Zagyva Kristóf, második Édes László, harmadik Darvasi Béla.

Úszós bajnok 2013-ban Darvasi Béla, második Papp József, harmadik Vas Károly.

2016. évi feeder/fenekező bajnok Valkó Tamás, második Dávid Viktor, harmadik Farkas János, negyedik Maldrik Péter, ötödik Répás Roland.

2015. évi feeder/fenekező bajnok Tóth Gyula, második Kurucz Dávid, harmadik Jan Gazdik, negyedik Uhrik Péter, ötödik Fábián József.

2014. évi feeder/fenekező bajnok Turbucz József, második Ducza Tamás, harmadik Katona Szabolcs, negyedik Maldrik Péter, ötödik Fábián József.

2013. évi feeder/fenekező bajnok ifj. Angyal István, második Bencze Zoltán, harmadik Nagy György, negyedik Lipták Zoltán, ötödik Jan Gazdik.

A versenysorozat eddigi legnagyobb pontya (17,60 kg-os tőponty) Nagy György fogása volt.

Az összetett eredményeket valamennyi induló esetében itt lehet letölteni:

A tavaly továbbfejlesztett értékelő programból (köszi, Misztarka Laci) kimásolt, 2016. évi összetett eredményeket fő kategóriánként tartalmazó tablókat és a gépi statisztikát itt lehet letölteni:

Szuperkupa, 2016. évi feeder végeredmény

Szuperkupa, 2016. évi úszós végeredmény

Szuperkupa, 2016. évi gyermek végeredmény

A 2016. évi Szuperkupa statisztikája

Régebbi eredménylisták itt:

Összetett eredménylista 2015

Összetett eredménylista 2014

Összetett eredménylista 2013

Szép volt, kedves Barátaink!

A versenysorozatról mindig elkészül egy anonim kérdőív, amely az elmúlt év értékelésére és a soron következő év előkészítésére szolgál. Tavaly ősszel a több tucat kitöltött ív feldolgozása után az alábbi eredmény született, melyet most az érdeklődőknek természetesen közzé is adunk. Tanulságként talán érdemes elolvasni!

Kérdőívek feldolgozása és kiértékelése

Az Önöktől kapott átlag osztályzatunk 46 versenyző értékelése alapján: 4,5.

Köszönjük!

Jöjjenek az aktuális információk, valamint a versenykiírás! Nos, tehát április 08-án Maconkán nem "csak" a 2017. évi horgászidény hagyományosan első versenyére, hanem egyben közkívánatra ismét és már ötödször a nyílt és szabad stílusú, saját szervezésű és rendezésű versenysorozat, a "Maconka Barátai '17" Szuperkupa első eseményére kerül sor. A szabályok az elmúlt évet ismét értékelő törzsgárda véleményére alapozva érdemben ismét nem változtak, az árak pedig továbbra is a - jó értelemben vett - átlaghorgász anyagi lehetőségeire figyelemmel kerültek meghatározásra. A versenysorozat bevétele - szintén hagyományosan, a BSHE Vezetőségének döntése alapján - 100%-ban visszaforgatásra kerül a díjazásra, az étkeztetésre és a lebonyolításra! Induljon hát az ötödik idény annak jegyében, hogy a jövőben is minden változtatás kizárólag az itt versenyző horgászokon múlik majd!

VERSENYKIÍRÁS

XIII. TAVASZI MACONKA NEMZETKÖZI KUPA

Maconka, 2017. április 08., szombat

A verseny helyszíne:

A Maconkai-víztározó és tórendszere, azon belül 70 főig - közkívánatra - az 1. sz., gáti nemzetközi versenypálya, valamint további létszámnál a nevezett létszám függvényében először a Nyári kikötő, majd az I. sziget bejáró és bal oldal, végül a II. sziget. A gyermekek esetében a helyszín a nevezett létszám függvényében, szülői konzultáció után kerül 04.03-ig kijelölésre. A rendezők túljelentkezés esetén fenntartják a jogot a pálya újabb szektorokkal való bővítésére, vagy a kisebb létszámú kategória áthelyezésére - ezen esetben a döntés a jelentkezési határidő lejártakor a www.maconka.hu weblapon a „maconka” általános fórumban (hozzászólások) közzétételre kerül.

A versenypálya kitűzése:

A versenyhorgászok a gáti, 1. sz. nemzetközi versenypályán, illetve az egyéb kijelölt partszakaszokon foglalnak majd kb. 10 méterenként helyet. 70 főnél kisebb nevezési létszám esetén a rajthely szélessége arányosan növelésre kerül. A jelölő tábla a rajthely középpontjában kerül elhelyezésre. E táblán a horgászhely a szektorok betűjével (A-I) és számmal (1-12) kerül jelölésre. Az ifjúsági és női versenyzők a választott (feeder vagy az úszós) kategória felnőtt férfi versenyzői között foglalnak helyet, azaz nekik külön pályaszakasz, szektor nem kerül biztosításra, viszont megfelelő létszám esetén e kategóriák külön is díjazásra kerülnek.

A verseny lebonyolítása:

05:00-05:45 Regisztráció a halőrháznál

06:00 Sorsolás, majd helyek elfoglalása (gyermekek: 06:30)

07:30 Etetés megkezdése

08:00-14:00 Verseny (gyermekek: 08:30-13:30)

14:00 Mérlegelés

14:30-16:00 Ebéd a halőrháznál

16:00 Eredményhirdetés, díjak átadása

A verseny főbb szabályai:

 1. Horgászni három kategóriában, azaz tetszőleges feeder (ide tartozik a hagyományos fenekező technika is) vagy úszós módszerrel, illetve gyermekhorgászként, 1 bottal és azon 1 horoggal lehet. A felnőtteknél és ifiknél a választott módszert értelemszerűen a jelentkezési lap leadásáig el kell dönteni, később verseny közben abban változtatás már nem lehetséges! A gyermekeknél idén is tetszés szerint választható és a verseny közben is cserélhető az úszós, vagy a feeder módszer. A feeder módszer keretében a picker botokkal történő horgászat is engedélyezett.
 2. Egy-egy adott szektorba csak úszósok, vagy csak feeder technikával horgászók kerülhetnek - a versenyzői igények okán így is biztosítjuk a "jó" helyezési pontok megszerzésének nagyobb lehetőségét! A szektorok pontos elhelyezése és létszám szerinti beosztása a nevezési létszám ismeretében a verseny előtti napon a www.maconka.hu weblapon a versenyről szóló cikkben vagy a megjelent íráshoz kapcsolódó fórumban (hozzászólások), cikk hiányában pedig a „maconka” általános fórumban (hozzászólások) és/vagy az „Eseménynaptár” rovat aktuális versenybejegyzésénél kiközlésre kerül. A kialakított szektorokba a versenykategóriák telepítését (x szektor úszós, y szektor feeder) a verseny előtti napon a BSHE sorsolja ki. A versenyt megelőző személyi sorsolás így egy húzással már egy, a választott módszer szerinti szektorba és azon belül közvetlenül a konkrét helyre történik. Irányított sorsolás nincs. A kategóriákon belül a sorsolási sorrendet a leadott nevezések idősorrendjében összeállított rajtlista sorrendje határozza meg. Először az úszósok sorsolnak - a sorsolást követően el is indulhatnak a pályára -, majd a feeder kategória következik. Aki a felnőtteknél a teljes regisztrációt a regisztrációs idő végéig (05:45) nem teljesíti, annak - idő közbeni megérkezésétől függetlenül - a BSHE képviselője sorsol helyet, elkerülendő a késők kiírás szerinti szélső, kivett helyekre való kedvezményezését
 3. Egy feeder szektor a nevezett létszámtól függően lehetőleg versenyenként egyenlő létszámmal, átlagosan 9-12 főre kerül kijelölésre. Az úszósok esetében 12 fő felett már legalább két szektor kerül kijelölésre! A gyermekek egy szektorban helyezkednek el. Az adott kategóriák szektorok szerinti kisorsolása és a ténylegesen megjelenő létszám függvényében a fennmaradó üres helyek száma szerint a sorsolás előtt a BSHE az abszolút szélső helyeket veszi ki, majd szükség esetén váltakozva következnek a további szektoros szélső helyek. A szektor első egy pontot kap, a második kettőt és így tovább. A fő versenykategóriákon (feeder, úszós) belüli eltérő létszámú szektorok kijelölése esetében a pontozásnál a nagyobb számú szektorban mérlegeltető, utolsó helyen végzett versenyző a kisebb létszámú szektor utolsó helyének megfelelő pontot kapja (pontkiegyenlítés). Holtverseny esetén a pontozás az adott szektoron belül pontátlaggal történik. Az, aki nem mérlegeltet, a versenyen a kategóriája egészre kerekített átlagos szektor létszáma+2 pontot kap. Az, aki nevezett, de nem jelent meg, annak az adott forduló kiesik, de ez már az összetett eredménynél nem lehet kieső eredmény.
 4. Az etetés mennyiségében, az etetőanyag összetevőiben nincs korlátozás, kivétel az élőanyag mennyisége, amely 2 liternél több nem lehet.
 5. Az alapozó etetés (kezdetét egy dudaszó jelzi) időtartama alatt bottal bejuttatható etetőbója alkalmazása engedélyezett, amelyet a verseny kezdetét jelző hármas dudaszóig ki kell venni.
 6. A kifogott halakat csak gyűrűs (verseny-) szákban, illetve nagy hal esetén megfelelő méretű pontyzsákban lehet tárolni. Mérlegelésre csak élő hal kerülhet.
 7. A kifogott tokféléket és minden 5 kg-on felüli egyéb halat a versenybíróknak soron kívül jelenteni és azt kötelező részmérésként mérlegeltetni kell.
 8. Az indokolatlan (több horgászhelyet tartósan érintő) fárasztást, illetve az észlelt egyéb szabálytalanságokat a versenybíróknak soron kívül jelenteni kell, az esetleges (a versenysorozat szabályainál meghatározott) szankciókról a versenybíróság dönt.
 9. A lefújás (hármas dudaszó) előtt megakasztott, de az addig még ki nem fárasztott hal 15 percen belüli sikeres szákolás esetén az eredménybe még beszámít!
 10. 10. A mérlegelés a verseny végén, valamint a 7. pont szerinti-, illetve szükség esetén a versenybírók által előírt, 15 kg-ot várhatóan meghaladó tárolt halmennyiség miatti részmérlegeléssel az összsúly megállapításával történik, ezt követően a tárolt halak haladéktalanul visszaengedésre kerülnek
 11. A verseny végeredménye szempontjából az abszolút sorrendről pontegyenlőség esetén a nagyobb összsúly, ezt követően pedig a nagyobb fogott hal dönt.
 12. A versenyző köteles aktívan közreműködni a mérlegelésben, a fotózásban és a rekordhalak regisztrációjában, továbbá a zsákmány kíméletes visszaengedésében és a keletkezett szemét összegyűjtésében.

Nevezés:

A részvétel feltétele a 2017. évre érvényes összevont magyar állami horgászokmány. Turista állami horgászjeggyel a versenyzés nem lehetséges. Az igazolt horgászszervezeti tagsági előzményekkel rendelkező magyar felnőtt és ifjúsági horgászoknak, valamint a gyermekeknek és a külföldieknek az összevont magyar állami horgászokmány külön térítés mellett a helyszínen előzetesen is kiváltható. E versenysorozat szempontjából ifjúsági horgász az, aki 2017. 12. 31-ig a 18. életévét még nem tölti be, gyermeknek pedig az minősül, aki 2017. 12. 31-ig a 14. életévét még nem tölti be, de legalább már 5 éves.

Figyelem! A versenynapon a helyszíni nevezést NEM fogadunk el! A BSHE 50 fő alatti nevezés esetén fenntartja a jogot a versenynek a versenyt megelőző napon történő visszamondására, így ez esetben követeléssel senki nem élhet az Egyesület felé.

Kérjük, töltsék ki a mellékelt Jelentkezési lapot és küldjék el e-mail formájában a maconka@maconka.hu címre 2017. 04. 06-án 18:00-ig A jelentkezési lap leadható a halőrházban is, vagy elküldhető az Egyesület fax számára is. A jelentkezési lapon az elérési telefonszám feltüntetése kiemelten fontos!

A nevezés elfogadása a jelentkezési lap teljes kitöltése esetén automatikus, így a versenypálya rendelkezésre álló kapacitásának eléréséig kizárólag a beérkezési idősorrend dönt. Akinek elfogadtuk a nevezését, annak e-mailben (ha ilyen elérhetőség nincs, a manuálisan kitöltött lapon lévő elérhetőségi telefonszámon), folyamatosan, de legkésőbb 2017. 04. 06-án 22:00-ig küldünk hivatalos visszaigazolást.Ezen túl a név szerinti rajtlista a cikkhez kapcsolódó fórumban (hozzászólások), vagy az „Eseménynaptár” rovat aktuális versenybejegyzésénél folyamatosan frissítve lesz.

Részvételi díj:

A részvételi díj (amely tartalmazza a versenyre szóló sportjegyet, az ebédet, a gáti behajtás és parkolás díját, valamint a kedvezményes további horgászat személyi lehetőségét is):

 • felnőtteknek: 3900 Ft
 • hölgyeknek, ifiknek: 2600 Ft
 • gyermekeknek: maconkai éves területi jeggyel rendelkezőknek ingyenes (másoknak ez 1200 Ft, viszont cserébe éves maconkai gyermekjegy kerül kiadásra!)

Figyelem! A részvételi díjat csak a verseny napján reggel, a regisztráció alkalmával kell befizetni.

Díjazás:

A legjobbak az alábbi felsorolás szerint értékes, gravírfelirattal ellátott kupát vagy trófeát, valamint személyre szóló oklevelet kapnak. Ezen túl a BSHE fenntartja a jogot további kupák, tárgyjutalmak kiadására is, illetve ilyen felajánlásokat köszönettel el is fogad.

Kupával és oklevéllel kerül díjazásra:

 • 36 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén a feeder kategória I-III. helyezettje, 36 versenyző alatt az I. helyezett,
 • 24 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén az úszós kategória I-III. helyezettje, 24 versenyző alatt az I. helyezett,
 • 8 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén a gyermek kategória I-III. helyezettje, 8 versenyző alatt az I. helyezett,
 • 4 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén a női kategória I. helyezettje,
 • 4 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén az ifi kategória I. helyezettje,
 • 4 megjelent külföldi versenyző, vagy a feletti létszám esetén a legjobb külföldi horgász. 72 fő feletti felnőtt és ifjúsági összevont versenyzői létszám esetén valamennyi, I-III. helyezéssel nem díjazott szektorelső is a III. helyezettnek megfelelő kupát kap.

Halas trófeával és oklevéllel kerül díjazásra:

 • a legnagyobb halat fogó versenyző.

Oklevéllel kerül elismerésre:

 • 36 megjelent versenyző alatti létszám esetén a feeder/fenekező kategória II-III. helyezettje,
 • 24 megjelent versenyző alatti létszám esetén az úszós kategória II-III. helyezettje,
 • 8 megjelent versenyző alatti létszám esetén a gyermek kategória II-III. helyezettje,
 • 4 megjelent versenyző alatti létszám esetén a női kategória I. helyezettje,
 • 4 megjelent versenyző alatti létszám esetén a ifi kategória I. helyezettje,
 • 4 megjelent külföldi versenyző alatti létszám esetén a legjobb külföldi horgász,
 • 72 fő alatti felnőtt és ifjúsági összevont versenyzői létszám esetén valamennyi, I-III. helyezéssel nem díjazott szektorelső.

Emléklappal kerül elismerésre:

 • valamennyi, I-III. helyezéssel nem díjazott gyermek horgász..

Ingyenes részvétellel kerül elismerésre:

 • a díjkiosztón résztvevő versenyzők közül 1 személy sorsolás útján a következő Szuperkupa-fordulóra szóló indulási lehetőséget nyer.

Ha a női és ifi kategóriában szereplő versenyzők a feeder, vagy az úszós kategóriában is kupával díjazottak, akkor az "egy teljesítmény egy elismerés" elve okán a kupák közül szabadon választhatnak, viszont mindkét oklevélre jogosultak. Valamennyi díj és elismerés kiadásának feltétele a verseny teljes időtartamának teljesítése, a mérlegelés, illetve a díjkiosztón történő személyes megjelenés!

Külön kedvezmény:

A verseny után a horgászat a sportjegyhez váltott 1 db kiegészítő szelvény (1300 Ft) előzetes megváltásával az adott napon 20:00-ig folytatható, s e szelvény birtokában a verseny után fogott 1 nemes + 3 kg egyéb hal térítésmentesen elvihető. 2 szelvény megváltásával (2600 Ft) pedig vasárnap reggel 05:00-ig szabad a pálya, s így maximum 2 nemes + 4 kg egyéb hal vihető el. Ha a versenyzők - ide nem értve az Élmény-tavat, vagy az előtározót - ezt a kérést mérlegeléskor, vagy legkésőbb az ebéd folyamán ezt jelzik, akkor a sorsolt helyen folytathatják majd a díjkiosztó után a horgászatot, de az itt szabályozott kedvezményes lehetőséggel a horgászat már az általános szabályok szerint, azaz tetszőleges más (Horgászrendben engedélyezett) helyen is tovább folytatható.

Családtagok, kísérők lehetőségei:

A verseny ideje alatt a nem horgászó családtagok és gyermekek a rajthelyeken (egyeztetett módon, a horgászati tevékenységet nem segítve) jelen lehetnek, de természetesen nem zavarhatják a szomszéd horgászokat.

Ezen túl lehetőségük van a tórendszer gyalogos, vagy kerékpáros bejárására, a helyi büfé szolgáltatásainak igénybevételére, továbbá meghirdetett térítés mellett pótebéd jogcímen helyszíni étkezés igénybevételére.

A gyermekeknél a segítők csak a szerelékek összeállításában és a szákolásban vehetnek részt, így a beetetésben, a bedobásban, a bevágásban, valamint a hal fárasztásában nem vehetnek részt. Ezen túl lehetőségük van a tórendszer gyalogos, vagy kerékpáros bejárására, a helyi büfé szolgáltatásainak igénybevételére, továbbá meghirdetett térítés mellett pótebéd jogcímen helyszíni étkezés igénybevételére.

MACONKA BARÁTAI '17 SZUPERKUPA

A versenysorozat összetett értékelésének főbb szabályai:

 1. A 2017. évi versenysorozat összesen öt (5), önálló versenyként lebonyolított fordulóból áll. A fordulók időpontjai: 04.08., 05.13., 06.24., 07.15., 09.02., valamennyi nap szombat. A még hátralévő fordulók időpontjai a BSHE részéről egyoldalúan csak vis maior esetekben változtatható meg. E versenyek a maconkai eseménynaptár rovatban is rögzítésre kerültek.
 2. Az összetett értékelés szempontjából a legjobb négy forduló eredménye, azaz az ott megszerzett pontok (helyezési számok) összege számít, tehát az így a legkevesebb pontot megszerző versenyző a Szuperkupa fordulós versenyekkel megegyező, adott kategóriájának győztese. Aki négynél kevesebb fordulóban vesz részt, annak a végső eredménylistához a hiányzó fordulókra a pontszámait az adott versenyen 20 technikai pont beszámítással állapítjuk meg, de ez a versenyző értelemszerűen összetett díjazásra nem jogosult.
 3. Pontegyenlőségnél először a sorozat alatt fogott halak összsúlya, másodszor a regisztrált nagyobb fogott hal a döntő. Az összetett értékelésnél így tehát szintén lesz feeder, úszós, ifi, női, gyermek és legjobb külföldi díjazott.
 4. A verseny szabályainak megszegésért külön megállapított büntetőpont nem jár, ám szankcióként a) egy hal beszámításának érvénytelenítéséről, b) az adott verseny eredményének törléséről, vagy c) a Szuperkupa-sorozatról való kizárásról a versenybíróság esetileg dönt.
 5. A versenysorozat folyamán a feeder és az úszós kategóriák között egy fordulóban lehetséges a váltás, ez esetben a versenyző az ekkor megszerzett pontokat a szükséges átszámítás (konverzió) után az összetettbe is viszi magával.

Figyelem! A BSHE egynél több versenynél az 50 fő alatti nevezés okán történt visszamondás esetén fenntartja a jogot a új versenynap kijelölésére, vagy az összetett díjazás visszavonására. Ezen esetekben követeléssel senki nem élhet az Egyesület felé.

Összetett díjazás:

Az összetettben legjobbak az utolsó forduló eredményhirdetését követően értékes, kristályból készített gravírozott Szuperkupa-trófeát, valamint személyre szóló oklevelet kapnak. Összesen minimum 9, maximum 12 ilyen díj kerül kiosztásra a feeder, úszós, gyermek kategória I-III. helyezetteknek, valamint megfelelő indulói létszám esetén a női és ifi I. helyezettnek, továbbá a legjobb külföldinek. Ezen túl a BSHE az összetettben is fenntartja a jogot további kupák, tárgyjutalmak kiadására is.

Letölthető versenykiírás

Lassan véget ér az írás, s bevallom, hogy jól esett a kellemes emlékek felidézése. Holnap pedig elkezdem a visszaigazolásokat, mert már a jelen beharangozó cikk megjelenése előtt is sok-sok jelentkezési lap és kedves érdeklődés érkezett...

A tórendszer és páratlan élővilága megőrzésének és fejlesztésének a kulcsai az ide látogató sporthorgászok és horgászsport-versenyzők. Legyünk együtt továbbra is Maconka Barátai!

Dr. Dérer István

 

Hozzászólás, vélemény - eddig 16db, utolsó: 2017-06-19 13:28:15

 

Írás ajánlása ismerősnek!