OTP: 11741055-20005162-00000000 APEH: 19156288-2-12 MVH: 1002950 190 OHA: 000634 MOHOSZ: 838

Kedves Felhasználó !

A jelen hírlevél legfontosabb üzenete a közgyűlési meghívó, egyben a 2014. évi egyesületi beszámoló közzététele. Ismét gondolkoztunk azon, hogy e körlevél csak a tagként regisztrált hírleveleseinknek menjen-e ki, de végül a teljes kör, azaz jelenleg 1785 db regisztrált cím mellett döntöttünk.

E döntésnek továbbra is a döntő oka, hogy ez még “csak” a második év, amikor a korábbi postai levelek helyett már kizárólag elektronikus kiértesítésre kerül sor, továbbá a sorozatos jogszabályi változásokat lekövetve az első év, amikor már február utolsó vasárnapja a hivatalos közgyűlési dátum. Ugyanakkor ezévben is többször tapasztaltuk, hogy van tag is e körben, aki nem tagként van regisztrálva és viszont. De talán még ennél is fontosabb, hogy sok nem BSHE tag hírleveles olvasónk - mivel Ők is Maconka Barátai - szintén jogosan lehet kíváncsi arra, hogy mi is történt nálunk az elmúlt évben, ideértve a sikerek mellett a kudarcokat is. Tiszta forrásból, íme a valós információk!

Még szintén kiküldés-technikai közlemény, hogy így a mai napon egy újabb, az élő tagnyilvántartásból képzett kör (több, mint 800 cím) is kap(ott) kiértesítést, így a legtöbben kétszer is értesülnek a közgyűlésről és a beszámolóról. Erre biztonsági okokból kerül sor, mivel 100%-ban nem lehetséges a két állomány teljes összefésülése, ugyanis több esetben ugyanannál a horgásznál a hírleveles felületen és a tagnyilvántartásban más-más elektronikus cím szerepel. Kérem megértésüket!

Kérem azt is, ha ismernek olyan tag horgásztársat, aki vélhetően nem rendelkezik elektronikus címmel, akkor Őt tájékoztassák a közgyűlés helyéről és időpontjáról. A nyilvántartásaink alapján természetesen mi is megpróbáljuk mindezt a megadott telefonon is tudatni az érintettekkel.


Tehát, 2015. február 22-én (vasárnap) 9:00 órai kezdettel éves tisztújító közgyűlés a Kossuth Lajos Általános Iskola (Bátonyterenye-Kisterenye, Jászai út 2.) aulájában!

A részletes meghívót és a beszámolót weboldalunk (www.maconka.hu) „Hírek” rovatából a

http://www.haldorado.hu/download.php?fileid=1795

elérhetőségen, vagy az „Eseménynaptár” rovat közgyűlési bejegyzéséből is letöltheti. Az anyag .pdf formátumú, de ezirányú kérés esetén a halőrök más formátumban is elküldik. Annak, aki papíralapon is szeretné megkapni az anyagot, a halőrházban térítésmentesen biztosítjuk azt.

Kérjük az ajándéksorsolás nyerteseit is, hogy tiszteljenek minket személyes részvételükkel, nem feltétlenül csak az ajándékcsomagok és utalványok átvétele miatt.

Második éve új elem, hogy a közgyűlésen résztvevők között is lesz ajándéksorsolás!

Ugyancsak a közgyűlésen ismerjük el az év maconkai horgászrekordereit is.

A 2014. év halas szempontból tartósan kedvező időjárásával és vízállásával valószínűleg még sokáig kiemelkedő év lesz a rekordok tekintetében, ugyanis 17 halfaj abszolút rekordja dőlt meg (némelyik többször is) és összesen 2878 új rekordhalat regisztráltunk (2013: 1963 db, 2012: 1679 db) Így különösen nem volt egyszerű a nyerteseket kiválasztani. Az eredmény közzétételére először e hírlevél keretében kerül sor.

Kérem, ismerjék meg a négy 2014. évi díjazottat! Ullmann Attila számos egyéb nagy ponty fogása mellett tavaly elsőként elérte, hogy jelenleg egyszerre birtokolja 23,63 kg-os tükörpontyával és 22,90 kg-os tőpontyával ezen abszolút rekordokat. Az új abszolút harcsarekorder, a Haldorádó szavazásán az év hala díjat is megkapó Fekete Balázs a következő, 81,50 kg-os, csónakból történő fogásával. Újabb nagy meglepetés okán két egymást követő évben is díjazott lett fajként a süllő, ugyanis Balya Marcell a III. tórészletből egy 9,25 kg-os (természetesen szintén abszolút rekord) példányt fogott! Szintén az eddigi legnagyobb az a gyönyörű, 3,04 kg-os compó is, melyet Boldog István fogott a fő tározótérben. Valamennyi díjazott horgásznak ezúton is gratulálok!

E kis – ám remélhetőleg örömteli – kitérő után még kötelességem jelezni azt is, hogy az Alapszabály értelmében határozatképtelenség esetén a közgyűlés 30 perc várakozási idő után változatlan napirend mellett újra összehívásra kerül, de a távolmaradás jogkövetkezmények nélkül csak előzetes írásos és indokolt igazolási kérelemmel fogadható el. A Vezetőség továbbra is élhet azzal az alapszabályi lehetőséggel, hogy a közgyűlésekről rendszeresen távol maradók tagi jogviszonyát nem hosszabbítja meg! De megítélésem szerint nem a formális kényszer miatt fontos a megfelelő számú jelenlét, hiszen a párbeszéd, a közösséghez való tartozás megerősítése miatt. A BSHE működését akár évekre meghatározó kérdéseket ugyanis csak e fórumon lehet nagy nyilvánosság előtt, érdemben megvitatni és azokat itt is kell rendezni, évente egy alkalommal.

Ennyi éppen elég is a mai hírlevélbe, de még gyorsan jelzem, hogy e sorok írásakor összesen már csak 4 db akciós (10.000 Ft-os kedvezményes) teljes jogú tagfelvételi lehetőség maradt, e határidő egy hét múlva telik le, így ez február 20. napja. Minden egyéb kategóriában folyamatos és teljes körű az engedélyek megújítása.

Mindenkit szeretettel várok, várunk a közgyűlésen s persze a vízparton is!


Bátonyterenye-Maconka, 2015.02.12.

Horgászbarátsággal: Dérer István

leiratkozás a hírlevélről!

Kattintson ide, ha ez az e-mail cím téves, és ön nem a Haldorádó regisztrált felhasználója: téves e-mail cím jelentése!

ÜGYELETES HALŐR, INFO: +36 30 229-5177 HORGÁSZTANYA, FAX: +36 32 355-077
maconka@maconka.hu www.maconka.hu maconka.haldorado.hu www.maconka.eu