OTP: 11741055-20005162-00000000 APEH: 19156288-2-12 MVH: 1002950 190 OHA: 000634 MOHOSZ: 838

Kedves Felhasználó !

Kezdetnek mindjárt a lényeg: Miként a 2014. év utolsó napján keltezett hírlevélben ígéretet tettem rá, ezúton is örömmel értesítek Mindenkit, hogy a mai napon az állami jegyek és naplók beérkezését követően a teljes okmány- és értékcikk-csomagra kiterjedően (végre) elindult a 2015. horgászévre érvényes maconkai horgászjegyek, parkoló-bérletek és egyéb tagi okmányok forgalmazása! A lehetőségek áttekintéséhez segíthet a "Hírek" rovatban található, új típusú, a 2015. évi maconkai horgászati lehetőségeket áttekintő táblázat is:

http://www.haldorado.hu/download.php?fileid=1785

A folytatás előtt szolgálati közleményként a statisztikai számok: A jelen hírlevél a december 31-án kiküldött korábbi szám után immár a V. évfolyam 1., egyben történetünk 45. elektronikus hírlevele. Jelenleg 1755 horgásztársunkkal vagyunk hírleveles kapcsolatban! A folyamatosan frissülő és a vízbemutató írás tekintetében is tartalmilag megújuló maconkai honlapot e sorok írásakor 638523 látogató kereste fel, a fő „maconka” fórumos hozzászólások száma pedig jelenleg 7189. Továbbra is kérem, hogy Horgászbarátaikat értesítsék, értesítsétek a jelen rendszeres információs lehetőségről!

Az elmúlt napokban jelentősen enyhült a kemény hideg, így a mai napon a III. tórészlet kiolvadt befolyó részén már horgásztak, sőt még csukákat is fogtak. Ha lesz 1-2 fagymentes éjszaka, akkor már a Rekord-tavon is keletkezik horgászatra alkalmas nagyobb vízfelület. A jégviszonyok változásáról a fő „Maconka” fórumon folyamatosan tájékoztatást adunk a továbbiakban is.

Visszatérve a pénztárnyitásra, már csak ismétlés, hogy 2015-ben minden engedély, napijegy, egyéb egyesületi szolgáltatás ára változatlan, sőt a kettős tagoknál nominális díjcsökkenésre is sor került. Bővült a kedvezmények köre is, így talán újra érdemes átgondolni a maconkai teljes jogú- és az alaptagság lehetőségeit is. A BSHE Alapszabályának megfelelően, limitált létszámkeret mellett a 2015. évben is sor kerül (a közgyűlés előtti időszakra vonatkozó) akciós-, illetve az év további szakaszában pedig a normál ügymenet szerinti teljes jogú tagok felvételére. Az első két körben kedvezően elbírált tagok kiértesítése a mai napon telefonon megtörtént. Szintén meghirdetésre került a 2015. évi alapdíjas egyesületi tagság megszerzésére vonatkozó feltétel- és kedvezményrendszer is, itt a felvétel folyamatos.

Mint ismeretes, fő szabályként minden év március 31.-én lejár az éves engedélyek árának általános befizetési határideje. A BSHE Vezetősége az új felvételes tagokhoz és az alaptagokhoz hasonlóan 2012-től már a meglévő teljes jogú tagok tagi jogviszonyának határidős megújítása esetében is nyereménysorsolási akcióval ösztönzi a határidős befizetést! Ugyanakkor a Vezetőség továbbra is érzékeli a tagok jelentős részét érintő pénzügyi nehézségeket és nem kívánja ellehetetleníteni senki horgászati lehetőségét - ám képviselnie kell a határidőre befizető, így az Egyesület pénzügyi működőképességét biztosító tagok jogos érdekeit is. E helyzet feloldására tettük ismét közzé a teljes jogú tagi akciós tájékoztatóval együtt, egységes szerkezetben a méltányossági és szankciós tájékoztatót. Tegnap szintén frissültek a fentekre vonatkozó tagfelvételi, tagi jogviszony megújítási és méltányossági tájékoztatók, melyek szintén a „Hírek” rovatból érhetők el elsődlegesen:

Teljes jogú tagfelvétel: http://www.haldorado.hu/download.php?fileid=1786
Alapdíjas tagság: http://www.haldorado.hu/download.php?fileid=1787
Tagság-megújítási akció és méltányosság: http://www.haldorado.hu/download.php?fileid=1788

Évindítási hír még, hogy a „Vízbemutató” írásból a jövő évi horgászrendi szabályozások célkivonatai (felnőtt-, ifjúsági és kedvezményezett tagi-, felnőtt napijegyes-, ifjúsági és turista napijegyes-, Rekord- és Élmény-tavi kiegészítő-, valamint helyfoglalásos tájékoztatóként) már szintén teljes körben letölthetők.

Egyéb felületeken sem állt meg az élet, így a helyfoglalási programon már közel 800 napnyi horgásztúra került visszaigazolásra. Az áprilisi Amatőr Bojlis Maconka Kupára a tegnapi döntési kör után már 20 csapat felett van a visszaigazolások száma, sőt több új csapat indulási jogot kapott a tavaly pontyfogó világcsúcsokat hozó júniusi Professzionális Bojlis Európa Kupára is. Egyre több versenyt véglegesítünk a lassan a 2015. évre már betelő „Eseménynaptárban”, így a héten újabb könnyűszerelékes versenyek is rögzítésre kerülnek, ilyen például a King Baits Feeder Triatlon, vagy a Gresina-emlékverseny is.

Végül ismét - és ezúttal már helyes időponttal, a múltkori elírásért elnézést kérve - jelzem, hogy várhatóan két héten belül a 2015.02.22-i (megszokott helyen, a Kossuth Lajos Általános Iskola aulája, Bátonyterenye-Kisterenye, Jászai út 2. cím alatt tartandó) tisztújító közgyűlés előkészítéseként hírlevél és külön mail formájában is megküldjük a 2014. évi meghívót és beszámolót, valamint részletesebben is beszámolunk majd az elvégzett feladatokról.

Zárásként, hogy még a halakról is essen még szó, örömmel írom le itt is, hogy a Haldorádó horgászportál hagyományos éves szavazásán nemes hal kategóriában a BSHE horgásza, Fekete Balázs nyert egy 81,5 kg-os maconkai harcsa kifogásával! Az év hala-díj átadására számára a Haldorádó évindító rendezvényén kerül sor. Horgászunknak őszintén gratulálok!

Itt és most ennyi, mit is írjak még? Már kifelé megyünk a télből, így végre lassan minket is várnak újra - ha nem is ekkora - halak… További szép napokat kívánok!

Bátonyterenye-Maconka, 2015.01.20.

Horgászbarátsággal: Dérer István

leiratkozás a hírlevélről!

Kattintson ide, ha ez az e-mail cím téves, és ön nem a Haldorádó regisztrált felhasználója: téves e-mail cím jelentése!

ÜGYELETES HALŐR, INFO: +36 30 229-5177 HORGÁSZTANYA, FAX: +36 32 355-077
maconka@maconka.hu www.maconka.hu maconka.haldorado.hu www.maconka.eu