OTP: 11741055-20005162-00000000 APEH: 19156288-2-12 MVH: 1002950 190 OHA: 000634 MOHOSZ: 838

Kedves Felhasználó !

A jelen hírlevél legfontosabb üzenete a közgyűlési meghívó, egyben a 2013. évi egyesületi beszámoló közzététele. Többen is gondolkoztunk azon, hogy e körlevél csak a tagként regisztrált hírleveleseinknek menjen-e ki, de végül a teljes kör, azaz jelenleg 1524 db regisztrált cím mellett döntöttünk.

E döntésnek az egyik oka, hogy az új BSHE Alapszabály költségtakarékossági alapú rendelkezése okán ez az első év, amikor a postai levelek helyett már csak elektronikus kiértesítésre kerül sor. Az évben többször tapasztaltuk, hogy van tag is a hírleveles körben, aki nem tagként van regisztrálva és viszont. De talán még ennél is fontosabb, hogy sok nem BSHE tag hírleveles olvasónk - mivel Ők is Maconka Barátai - szintén jogosan lehet kíváncsi arra, hogy mi is történt nálunk az elmúlt évben, ideértve a sikerek mellett a kudarcokat is. Tiszta forrásból, íme a valós információk!

Még szintén kiküldés-technikai közlemény, hogy a holnapi napon egy újabb, a mai napon élő tagnyilvántartásból képzett kör (több, mint 800 cím) is kap kiértesítést, így a legtöbben kétszer is értesülnek a közgyűlésről és a beszámolóról. Erre biztonsági okokból kerül sor, mivel 100%-ban nem lehetséges a két állomány teljes összefésülése, ugyanis több esetben ugyanannál a horgásznál a hírleveles felületen és a tagnyilvántartásban más-más cím szerepel. Kérem megértésüket!

Kérem azt is, ha ismernek olyan tag horgásztársat, aki vélhetően nem rendelkezik elektronikus címmel, akkor tájékoztassák Őt a közgyűlés helyéről és időpontjáról. A nyilvántartásaink alapján természetesen mi is megpróbáljuk mindezt a megadott telefonon is tudatni az érintettekkel.

Tehát, 2014. január 26-án (vasárnap) 9:00 órai kezdettel éves közgyűlés a Kossuth Lajos Általános Iskola (Bátonyterenye-Kisterenye, Jászai út 2.) aulájában! A részletes meghívót és a beszámolót weboldalunk (www.maconka.hu) Hírek rovatának mai bejegyzésében http://www.haldorado.hu/download.php?fileid=1559
és ugyanitt az Eseménynaptár rovatból a közgyűlési eseményt megnyitva is letöltheti. Az anyag .pdf formátumú, de ezirányú kérés esetén a halőrök más formátumban is elküldik. Annak, aki papíralapon is szeretné megkapni az anyagot, a halőrházban térítésmentesen biztosítjuk azt.

Kérjük az ajándéksorsolás nyerteseit is, hogy tiszteljenek minket személyes részvételükkel, nem feltétlenül csak az ajándékcsomagok és utalványok átvétele miatt. Új elem, hogy a közgyűlésen résztvevők között is lesz a későbbiekben egy ajándéksorsolás! Ugyancsak a közgyűlésen ismerjük el az év maconkai horgászrekordereit is. Tavaly nagyon sikeres év volt, ugyanis 16 halfaj tórekordja dőlt meg, némelyik többször is. Összesen 1963 db rekordhalat regisztráltunk! Így nem volt egyszerű a nyerteseket kiválasztani. Az eredmény közzétételére először e hírlevél keretében kerül sor.

Kérem, ismerjék meg a három 2013. évi díjazottat! Novák György tavaly 21,40 kg-os tükörpontyával új abszolút pontyrekordot állított fel. Ám ez még csak a jéghegy csúcsa, ugyanis tavalyi 101 db rekordhalából 98 db 10 kg-on felüli ponty, sőt Ő fogta a 10.000 regisztrált rekordhalat is, valamennyit a gáton, a fő tározótérben. Bonusként egy 58 kg-os harcsa is a nevénél szerepel. Ha már harcsa, akkor Vágó Tamás már korábban is díjazott harcsa-specialista a következő díjazott, akinek összesen 6 db bejelentett tavalyi rekordharcsájából a legnagyobb, az a 227 cm-es, 73,00 kg-os példány (szintén új maconkai abszolút rekord), „aki” természetesen szintén visszakerült éltető elemébe. Végül, de nem utolsósorban mivel az év maconkai hala a süllő volt, így a legszebb süllő kifogója is díjazott lett. Molnár József a III. tórészletben egy kiemelkedő nagyságú, 7,10 kg-os fogast zsákmányolt, így ezzel érdemelte ki az elismerést. Valamennyi díjazott horgásznak ezúton is gratulálok!

E kis - ám remélhetőleg örömteli - kitérő után még kötelességem jelezni azt is, hogy az Alapszabály értelmében határozatképtelenség esetén a közgyűlés 30 perc várakozási idő után változatlan napirend mellett újra összehívásra kerül, de a távolmaradás jogkövetkezmények nélkül csak előzetes írásos és indokolt igazolási kérelemmel fogadható el. A Vezetőség továbbra is élhet azzal az alapszabályi lehetőséggel, hogy a közgyűlésekről rendszeresen távolmaradók tagi jogviszonyát nem hosszabbítja meg! De megítélésem szerint nem a formális kényszer miatt fontos a megfelelő számú jelenlét, hiszen a párbeszéd, a közösséghez való tartozás megerősítése miatt. A BSHE működését akár évekre meghatározó kérdéseket ugyanis csak e fórumon lehet nagy nyilvánosság előtt, érdemben megvitatni és azokat itt is kell rendezni, évente egy alkalommal.

Talán ennyit a mai hírlevélbe. Még gyorsan jelzem, hogy e sorok írásakor összesen már csak 6 db akciós teljes jogú tagfelvételi lehetőség maradt, a határidő a közgyűlés napja. Jégmentes a teljes vízfelület, több fajból fognak halakat is, s közben az adminisztratív akadályok ellenére is folyamatos az engedélyek megújítása. Mindenkit szeretettel várok, várunk a közgyűlésen s persze a vízparton is!

Bátonyterenye-Maconka, 2014.01.17.

Horgászbarátsággal: Dérer István

leiratkozás a hírlevélről!

Kattintson ide, ha ez az e-mail cím téves, és ön nem a Haldorádó regisztrált felhasználója: téves e-mail cím jelentése!

ÜGYELETES HALŐR, INFO: +36 30 229-5177 HORGÁSZTANYA, FAX: +36 32 355-077
maconka@maconka.hu www.maconka.hu maconka.haldorado.hu www.maconka.eu