OTP: 11741055-20005162-00000000 APEH: 19156288-2-12 MVH: 1002950 190 OHA: 000634 MOHOSZ: 838

Kedves Felhasználó !

Szerencsére azért szép számmal vannak biztos dolgok is a mai világban. Az egyik ilyen, hogy a tél után csak eljön a tavasz és végre nyugodtan hódolhatunk szenvedélyünknek. E nyugalom megteremtését is segítve szeretném ismét jelezni a főbb határidőket, továbbá összefoglaló jelleggel áttekinteném az elmúlt hetek eseményeit és eredményeit is.

Először a szokásos számok: Jelen olvasmány a január 20-án kiküldött első után az idei második, egyben 15. hírlevelünk. Örömmel tölt el, hogy a táborunk száma folyamatosan növekszik, így az információ e módon már 757 horgásztársunkhoz jut közvetlenül el. A maconkai honlapot e sorok írásának megkezdésekor 69579 látogató kereste fel, a fő „maconka” fórumos hozzászólások száma pedig 6008. Mindenkinek köszönöm az érdeklődést és kérem, hogy másokat is értesítsenek, értesítsetek a kapcsolattartási lehetőségekről!

A közelmúlt legfontosabb eseménye a 25 éves jubileumi közgyűlésünk volt. A tárgyban egy évindítóval összekötve hamarosan megjelenik egy cikk is a Haldorádón, továbbá a kitüntettek teljes névsorát is közzétesszük. Szeretném minden érintettnek itt is megköszönni a szervezésben való közreműködést, valamint az esemény teljes időtartama alatt kitartó tagjainknak az aktív részvételt is.

Sor került a fogási és telepítési kimutatások véglegesítésére is. A területi jeggyel rendelkező tagok elviteli átlagfogása a 2011. évben 56,24 kg volt. A tórendszerről tavaly 46.832 kg hal került elvitelre, ez 11%-al több az előző év adatánál. A telepítéseknél összesen 46.451 kg hal érkezett, ebből a ponty 35.369 kg. A legtöbb felhasználói szavazatot kapó extra ponty (5-21 kg) telepítésből 7.008 kg realizálódott, ez újabb 1000 db nagy pontyot jelent! Csukából és süllőből és egyéb nemes halból 2.974 kg, compóból, kárászból és keszegből pedig 8.108 kg volt a beszállítások mérlege. Örvendetes tény, hogy a szezonkezdetre minden idők legnagyobb maconkai halkészletéről számolhatok be, így remélhetőleg az élményekből nem lesz hiány!

Az elmúlt hetekben folyamatosan egyeztettük az Eseménynaptárt is. Mára már a legtöbb verseny a végleges helyére került, így az ezeken való részvétel és kapcsolódóan a horgásztúrák is tervezhetővé váltak.

Az utolsó hiányzó láncszemként megérkeztek az új elektronikus éves gépjármű belépő- és parkolókártyák is, melyeket három típusban; 5000.-, 2500.- és 1250.- Ft-os áron lehet megvásárolni, illetve a már megvásároltak is felvehetők a halőrháznál.

Sor került a POS terminál telepítésére és a SZÉP-kártya szerződés megkötésére is. Március 5-től a technikai eszközök is beszerelésre kerültek. Így első körben valamennyi általános bankkártyával lehetővé válik majd a fizetés, illetve az OTP által kibocsátott pihenőkártya szabadidő alszámlája (75 eFt-ig feltölthető) terhére is elszámolható lesz a horgászjegy ára. Egy Korm. rendelet okán várható az is, hogy a másik két kártyakibocsátó bank kártyáit is el lehet majd számolni, de ez jelenleg nem a mi kompetenciánk, bankközi megállapodás szükséges hozzá.

Így 2012-ben a maconkai horgászati szolgáltatások ára a helyszínen az alábbiak szerint fizethető:
a) készpénz
b) bankkártya
c) OTP SZÉP-kártya
d) Üdülési csekk (2012. végéig élő lehetőség)


A szabályokról egy külön tájékoztatást is fel fogunk tenni a közeljövőben a honlapunkra, melyben lényeges elem, hogy fő szabály szerint egy szolgáltatást csak egy fizetési módozattal lehet rendezni, kivétel a helyfoglalásnál külön meghatározott kombinációk. Hitelkártyával és külföldi fizetőeszközzel a fizetés továbbra sem lesz lehetséges.

Ha már megemlítettük a helyfoglalást, akkor e ponton örömmel jelenthetem be, hogy szintén március 5-én a teszteket lezárva „élesben” is elindult a közös BSHE-Haldorádó egyedi fejlesztésű elektronikus helyfoglalási program, amely reményeim szerint megismerése után jelentősen megkönnyíti majd a tárgyi adminisztrációt. A maconkai oldal jobb felső sarkában a második mezőben található az indító felület, melynek használatához előzetesen be kell jelentkezni a Haldorádó felhasználójának, a nem nyilvános alapadatok között feltüntetve a telefonszámot is. A beállítások résznél pedig meg kell jelölni a maconkai hírlevelet és annak felhasználási feltételeinek elfogadását.

Ezt követően közvetlenül a felhasználó jogosult lesz a program kezelésére, ahol a térképen lévő zászlójelek szerint jelenleg már 13 helyre adhat le foglalást úgy, hogy közben az adott hely horgásznaptárából keresgélés nélkül látja az adott helyhez kötődő tilalmakat, eseményeket, vagy éppen a már lekötött foglalásokat is. Minden helynél megnézhetők a részletes információk, például a hely kapacitásadatai, az igénybe vehető szolgáltatások, ezen belül a beközlekedés és a parkolás, az áramfelvétel lehetősége is. Egy-egy helyhez képtár és közvetlen rekordlista-elérhetőség is tartozik. A horgász ezen információk birtokában maga állíthatja össze foglalását úgy, hogy közben az árazás is megtörténik és a program nem engedi a hibás (szabályzattól eltérő, vagy már foglalt helyre irányuló) rögzítést sem. Ha elkészül a foglalás, akkor elektronikusan kérelemként az adminisztrátorhoz fut be, majd az elfogadásról a felhasználói bejelentkezésnél megadott mail-re kapja a kinyomtatandó visszaigazolást, melyen a regisztrációs szám a további kommunikáció, illetve az esetleges módosítások kapcsán a fő hivatkozási alap.

Az átmenet kérdései kapcsán jelzem, hogy a korábban hagyományos módon foglalókkal felvettük, vagy fel próbáljuk venni a kapcsolatot; esetükben március 26-ig kérünk visszajelzést arról, hogy igényük él-e még. Ha eddig a kapcsolatfelvétel nem történik meg, illetve a foglalás nem realizálódik, a belső nyilvántartásunkból a feltételes lekötést is töröljük, a helyet felszabadítjuk. A továbbiakban a „maconka” fórum aktualizációs helyfoglalási listája, valamint a külön szabad helyekre vonatkozó tájékoztató már nem frissül, minden infó a programban található meg, azaz közvetlenül minden esetben itt kell foglalni a helyet a tervezett horgásztúrára.

A fejlesztők kérése, hogy lehetőleg a legújabb böngésző-verziókkal futtassák, futtassátok a programot. Ha a foglalások során hibát észlelnek, vagy valami nem érthető, akkor a maconka@maconka.hu címre, vagy a fórumon lehet a kérdéseket feltenni. Ezúton is köszönjük, köszönöm a türelmet és kérem az együttműködést!

Miként korábban beszámoltam róla, három kategóriában (új tagok, alapdíjas tagok, meglévő tagok) elkészült egy-egy tájékoztató is a tagi jogviszonyok létesítése és megújítása, valamint a kapcsolódó akciók és méltányossági lehetőségek tárgyában. Ezek a Hírek rovatunkban olvashatók. Az idén első alkalommal, a novemberben hagyományteremtő szándékkal megtartandó sorsoláson az új belépő tagok közül 1 fő ingyenes 2013. évi tagságot, 2 fő ajándékcsomagot; az alapdíjas tagok közül 5 fő ingyenes 2013. évi tagságot és 5 fő ajándékcsomagot; még a határidőben befizető teljes jogú tagok közül 2 fő ingyenes, 3 fő kedvezményes 2013. évi tagságot, 5 fő pedig ajándékcsomagot fog nyerni! Ez utóbbi kör esetében a tárgyi tájékoztatóban előre rögzítésre kerültek a határidőn túli befizetéssel kapcsolatos szankciók, valamint méltányossági lehetőségek (fizetési halasztás, részletfizetés, jogfenntartás) esetei és maga az ügymenet is. Most ismét felhívnám a figyelmet a március 31-i általános befizetési határidőre és arra a tényre, hogy ennek hiányában e határnapig legalább írásos jelzést (lsd. „Dokumentumtár”, méltányossági kérelem nyomtatvány) kell adni a további szándékok tárgyában, ellenkező esetben fő szabályként az új belépőre vonatkozó árak lesznek az előírtak!

Az új csónakhasználati megállapodás megkötése tárgyában pedig azt emelném ki, hogy a szintén március 31-i vízre tételi határidő itt is jogvesztő, továbbá ekkor a felbakolásra használt gumikat, fákat szintén kötelező elszállítani.

Megjegyzem, hogy a jegyek kiváltásakor érdemes a kedvezményekről is tájékozódni, például az éves parkolóbérletek, vagy sátorbérletek további megtakarítást jelenhetnek már év 5-6 maconkai horgászat esetén is. Már ismert, hogy a napijegyek ára ismét változatlan maradt, sőt e körben maga az alaptagság pedig az idén már évi 5 horgászattól is megéri anyagi értelemben is, ugyanis az egyéb kedvezmények mellett már minden ötödik napijegy is ingyenes, továbbá egész évben 1300 Ft/nap összeggel csökkentett a helyfoglalási díj is!

Mit is érdemes még megemlíteni? Várhatóan március 15-én nyílik a büfé, ahol a már bevált hot-dog, hamburger, melegszendvics verziók már az Erzsébet-utalvánnyal is elérhetők lesznek. Folyik a területek tavaszi takarítása, a fák metszése, a kukák kihelyezése - reményeim szerint a hónap végére minden a helyére kerül.

Végül, mivel gondolom már sokan végre horgászni is szeretnénk, megemlítem az aktuális jéghelyzetet. Ma délben a tározón szabad vízterületeket a gáti, 1. sz. nemzetközi versenypálya felső (sekély) végén, a Felező-félsziget tározótér felé eső oldalán és a III. tórészlet felső befolyó-zsilipje körüli területen lehet találni, ezek általában sekélyebb területek. Horgászható továbbá a Rekord-tó kétharmada is. Ha igazak az előrejelzések, akkor napról-napra nagyobb területről tűnik el végre a jég, amely már elvékonyodott, kásás, töredezett. A változásokról a fórumon és a meteorológiai boxban folyamatosan tájékoztatást adunk.

Az első tavaszi horgászatig is további szép napokat kívánok Mindenkinek!

Üdvözlettel:

Dérer István

Bátonyterenye-Maconka, 2012. március 09.

leiratkozás a hírlevélről!

Kattintson ide, ha ez az e-mail cím téves, és ön nem a Haldorádó regisztrált felhasználója: téves e-mail cím jelentése!

ÜGYELETES HALŐR, INFO: +36 30 229-5177 HORGÁSZTANYA, FAX: +36 32 355-077
maconka@maconka.hu www.maconka.hu maconka.haldorado.hu www.maconka.eu