OTP: 11741055-20005162-00000000 APEH: 19156288-2-12 MVH: 1002950 190 OHA: 000634 MOHOSZ: 838

Kedves Felhasználó !

Így az év elején több indok is van egy hírlevél kiküldésére, bár most még a horgászat helyett inkább az adminisztratív műveleteké és pénzügyi kötelezettségek teljesítéséé a főszerep. Így lesz ez idei első, egyben 14. hírlevelünkben is, mely információ e módon 669 olvasóhoz már közvetlenül jut el.

Legelőször is a BSHE tisztségviselői, munkatársai, valamint támogatói, együttműködő partnerei nevében is szeretnék Önnek és kedves Hozzátartozóinak egészségben és szeretetben gazdag, békés, boldog Új Esztendőt; benne gyakori, minden értelemben felhőtlen vízparti órákat kívánni!

Kezdjük az információkkal. A közeljövő legfontosabb eseménye a Kossuth Lajos Általános Iskola aulájában (Bátonyterenye-Kisterenye, Jászai út 2.) 2012. január 29-én (vasárnap) 9.00 órai kezdettel megtartandó éves, egyben 25 éves jubileumi közgyűlésünk. Szeretnénk ezt az alkalmat ünnepélyessé tenni, ezért a közgyűlésre meghívtuk azokat is, akik sokat segítettek az Egyesület megalakulásában, majd működésében, vagy a végrehajtott fejlesztésekben is. Nekik, valamint az alapítóknak is egyfajta köszönet lesz ez a nap, ezért is kérem, hogy tiszteljék, tiszteljétek meg Őket is a személyes közgyűlési részvétellel. A BSHE éves tevékenységéről szóló beszámolót és a meghívót minden tagunk megkapta, de ezen túl az anyag a www.maconka.hu internetes felületünkön az Eseménynaptár rovatban, letölthető dokumentumként is megtalálható.

A közgyűlési jelenléttel kapcsolatosan még itt is szeretném felhívni a figyelmet az esetlegesen elfelejtett fogási napló leadási kötelezettségre és egyben lehetőségre, valamint az elektronikus parkolókártya-bérletek 2012. évi aktiválása céljából történő leadásának szükségességére is.

Még a tavalyi évben közzétettük a 2012. évi árakat és a horgászati tájékoztatókat, melyek az interneten a tóbemutató írásból megnyitva is elolvashatók. Gyakori kérdés mail és telefon formájában az üdülési csekk és a SZÉP-kártya helyzete. Nos, az üdülési csekk a horgászjegyek kifizetésénél (egyedül az állami horgászjegy árát kötelező készpénzzel kiegyenlíteni) természetesen továbbra is elfogadásra kerül, továbbá jó hír, hogy az évközben lejáróak érvényességét is központilag meghosszabbították. Keressük a megoldást az új kártyarendszer elfogadóhelyeként történő szerződésre, egyben egy POS terminál kitelepítésére is. Ha ez ügyben megoldás születik, arról is soron kívül beszámolok.

Három kategóriában (új tagok, alapdíjas tagok, meglévő tagok) elkészült egy-egy tájékoztató is a tagi jogviszonyok létesítése és megújítása, valamint a kapcsolódó akciók és méltányossági lehetőségek tárgyában. Ezek a Hírek rovatunkban olvashatók. Az idén első alkalommal, a novemberben hagyományteremtő szándékkal megtartandó sorsoláson az új belépő tagok közül 1 fő ingyenes 2013. évi tagságot, 2 fő ajándékcsomagot; az alapdíjas tagok közül 5 fő ingyenes 2013. évi tagságot és 5 fő ajándékcsomagot; még a határidőben befizető teljes jogú tagok közül 2 fő ingyenes, 3 fő kedvezményes 2013. évi tagságot, 5 fő pedig ajándékcsomagot fog nyerni! Ez utóbbi kör esetében a tárgyi tájékoztatóban előre rögzítésre kerültek a határidőn túli befizetéssel kapcsolatos szankciók, valamint méltányossági lehetőségek (fizetési halasztás, részletfizetés, jogfenntartás) esetei és maga az ügymenet is. Véleményem szerint a mindenki által ismert, sokakat érintő anyagi nehézségek ismeretében is mindent megtettünk azért, hogy a lehető legtöbb megoldásból az elérhető legjobb választás lehetőségét biztosítsuk a Maconkán rendszeresen horgászni szeretőknek úgy, hogy közben ne legyen veszélyben az Egyesület működése és így a horgászvíz és a védterület színvonalas működtetése sem.

Megkönnyítve a sokszor jogszabályi rendelkezések által is bonyolított adminisztrációt, a Dokumentumtár rovatban immár megtalálható minden olyan kérelem, amely az új okmányok kiadásához, vagy méltányosság kérelmezéséhez szükséges lehet, továbbá itt van feltöltve a 2012-ben minden magáncsónak tulajdonossal kötelezően megújítandó új csónakhasználati megállapodás is.

Már az első pénztári napra elkészült valamennyi tagi engedély, tájékoztató és fogási napló is, így ebben az évben először teljes körű ügyintézésre kerülhetett az első percektől sor. E sorok írásakor a teljes jogú tagság 9000 Ft kedvezménnyel járó akciós kiváltására még 7 nap és 3-4 személyi lehetőség van, de a többi jogcímen a pénztári órákban /hétfő kivételével minden nap (hétvégén is) 08:00-12:00 óráig, illetve 14:00-18:00 óráig/ március végéig, azaz az általános határidő végéig természetesen még bőven van idő és lehetőség. Új felvételnél, vagy csoportos érkezésnél mindenesetre javaslom a telefonos időpont-egyeztetést, valamint mindenki esetében lehetőség szerint a szükséges nyomtatványok előzetes, otthoni kézi vagy gépi kitöltését is.

Érdemes a kedvezményekről is tájékozódni, például az éves parkolóbérletek, vagy sátorbérletek további megtakarítást jelenhetnek már év 5-6 maconkai horgászat esetén is. Eddig döntően a régi és az új tagokról volt szó, de itt jelzem, hogy a napijegyek ára ismét változatlan maradt, sőt e körben maga az alaptagság pedig az idén már évi 5 horgászattól is megéri anyagi értelemben is, ugyanis az egyéb kedvezmények mellett már minden ötödik napijegy is ingyenes!

Összegezve a jól végzett munka örömével jelenthetem, hogy a 2012. évi horgászidény beindításához Maconkán minden papír alapú feltétel rendelkezésre áll, így most már a horgászokon a sor! A hiányzó láncszem, azaz a parkolóbérletet kiváltók részére a déli parti és a teljes területre szóló elektronikus parkolókártyák élesítése és kiadása pedig majd folyamatosan, az első horgászatok alkalmával történik meg.

Folyamatosan készül a 2012. évi Eseménynaptár is, mára már a legnagyobb rendezvények időpontjai rögzítésre kerültek. Ezzel a folyamattal függ össze a helyfoglalási lehetőségek biztosítása is. Jelenleg a megszokott formában (mail, fórum) folyamatosan rögzítjük és tartjuk nyilván a befutó foglalási igényeket, majd a jelenleg már tesztformátumban futó elektronikus program beélesítése után már mindenki magának rögzítheti a foglalását is. Addig is érdemes megnézni a tóbemutató írásban található horgásznaptárat és a helyfoglalásos tájékoztatót, ez utóbbiban egyidejűleg áttekintve a kibővült lehetőségeket.

Talán kezdetnek ennyi bőven elég. Remélem, hogy hasznos információkat tudtam ismét eljuttatni mindenkinek. Kérem, hogy ha témajavaslat van a későbbi hírlevelek tartalmára, akkor ezt a maconka@maconka.hu elérhetőségre küldjék, küldjétek meg. A folyamatban lévő szavazásoknál, körkérdéseknél is támogatom az aktív válaszadást, ugyanis így közösen tudjuk formálni a jövőt, együtt alakíthatjuk majd tovább a maconkai lehetőségeket. Ha lehet, akkor a hírlevél lehetőségét pedig továbbra is ismertessék, ismertessétek minden olyan horgász, érdeklődő felé, aki érdekel Maconka jelene és jövője is!

A végére egy kis színes érdekesség. Az év első, 1,5 kg-os csukáját az átmenetileg jégmentes időszakban, január 8-án a mindössze 9 éves Kelemen Gergő, ifjúsági alaptagunk fogta. Azt, hiszem, hogy neki a kitartáshoz és a horgászszerencséhez abszolút jogosan gratulálhatunk!

A közgyűlési találkozásig és/vagy az első tavaszi horgászatig is szép napokat kívánok Mindenkinek!

Üdvözlettel:

Dérer István

Bátonyterenye-Maconka, 2012. január 20.

leiratkozás a hírlevélről!

Kattintson ide, ha ez az e-mail cím téves, és ön nem a Haldorádó regisztrált felhasználója: téves e-mail cím jelentése!

ÜGYELETES HALŐR, INFO: +36 30 229-5177 HORGÁSZTANYA, FAX: +36 32 355-077
maconka@maconka.hu www.maconka.hu maconka.haldorado.hu www.maconka.eu