OTP: 11741055-20005162-00000000 APEH: 19156288-2-12 MVH: 1002950 190 OHA: 000634 MOHOSZ: 838

Kedves Felhasználó !

Íme a hetedik hírlevelünk, amely bő 3 héttel követi az előző tájékoztatást. Jelenleg 371 hírleveles olvas minket és örvendetes módon e szám napról-napra tovább növekszik bizonyítva azt, hogy valós igény volt e szolgáltatásra. Kérem, hogy a lehetőséget ismertessék, ismertessétek a továbbiakban is minden olyan horgász, érdeklődő felé, akit érdekel Maconka jelene és jövője is!

E hírlevélben újabb telepítésről még nem tudok beszámolni, bár a napijegyek fogási szelvényeinek feldolgozása alapján - évek óta nem volt ilyen fogási eredményesség! - erre még nincs is nagy szükség. Várhatóan 2-3 hét múlva viszont már sor kerül egy újabb, frissítést jelentő pontytelepítésre, melynek célterületei a II. és III. tórészletek és a tározó lesznek.

Megtörtént viszont az újabb szavazás (Milyen további telepítést szeretne a legjobban?) lezárása, melynek eredményét (90 válaszadó) az alábbiakban ismeretetném. Az igény a következő: nagy ponty 39 %, elvihető méretű süllő 16 %, harcsa 11 %, elvihető méretű ponty 9 %(!), amur 6 %, csuka és ezüstkárász 4-4 %, keszeg és nagy tokféle 3-3 %, elvihető méretű tokféle 2%, növendék süllő és egyéb különlegesség 1-1%, balin 0%. Engem személy szerint több ponton is meglepett az eredmény, de természetesen az őszi telepítéseknél figyelemmel leszünk majd a fenti preferenciákra.

Elindítunk egy újabb szavazást is (Milyen további fejlesztéseket szeretne a legjobban?), melyre ismét kérném az aktív részvételt, ugyanis a továbbiakban a szintén megszavaztatott kedvenc horgászhelyek (Hol szeret a legjobban horgászni Maconkán?) eredményével együttesen a pályázatok és fejlesztések irányába ezen az úton mennénk majd tovább.

Az elmúlt időszak fogásainál és eseményeinél első helyre tenném a II. King Baits Feeder Triatlon gáti eredményét, ahol új pályacsúcsként 63.520 g-os egyéni és közel 1 tonnás összetett eredmény született! Az egyesületi élethez tartozik még, hogy hosszabb idő után újra nálunk rendezték a megyei első osztályú bajnokságot, ahol versenycsapatunk a hatodik helyen végzett. Még a halfogásokra visszatérve: a harcsa volt a sláger az elmúlt időszakban, ugyanis számos szép példány került horogra, sokszor "lehetetlen helyeken" és időben okozva kellemes meglepetést. Ha már meglepetés: a következő hírlevélben fogok beszámolni a pénteken véget érő román bojlis verseny eredményeiről, ahol szenzációs végeredmény várható!

Néhány gondolat a beruházásról. Amikor e sorokat írom, már a Nyári kikötőben van mindkét kotróhajó és ki van szedve a csővezeték is. Május 31.-én megkezdődött a műszaki átadás-átvételi folyamat is. E ponton jutottunk el oda, hogy kiadásra kerülhetett a gáti, 1. sz. nemzetközi versenypálya leírása és ideiglenes üzemeltetési rendje, amely 2011.06.11-én lép hatályba. Ekkortól már hétvégén a teljes, 700 m-es hosszban lehet horgászni! A beruházás átadásának befejezésekor pedig megnyílik majd a gáti hétközi éjszakai horgászat lehetősége is. A tóbemutató írásból is letölthető anyag elérhetősége a következő:

http://www.haldorado.hu/download.php?fileid=949

Az elmúlt időszakban - különösen a beléptető-rendszer kapcsán - folyamatos téma volt a szabályozások elkészítése. Mivel a terület döntő része kizárólagos állami tulajdon, továbbá maga a víztározó több kötelező funkcióval rendelkezik, az egyeztetés alatt álló új, ún. külső szabályzatok enyhén szólva is "sokszínűek". Ennek bizonyítására megtekinthető az azok főbb összefüggéseit tartalmazó ábra:

http://www.haldorado.hu/download.php?fileid=952

Jelenleg már csak a KDV-KÖVIZIG szervezetével folynak egyeztetések. Alapesetben a BSHE horgászati szabályainak a lezárást követően kell(ene) a helyzethez "alakulniuk", mert a magasabb szintű szabályozásokkal a belső horgászati és területhasználati rendelkezések nem lehetnek ellentétesek. Nem rövid és nem egyszerű az egyesületet anyagilag és a horgászati lehetőségek oldaláról is igen komolyan érintő tárgyi egyeztetési folyamat, de bízom benne, hogy hamarosan véget ér! Addig is kiadtuk a jelen hírlevélben már említett ideiglenes gáti versenypálya-szabályzatot. Pár napon belül megjelenik az ideiglenes beléptetési rend is. Itt jelentem be először, hogy e szabályzat szerint már a déli partra a tagok (az alaptagok kivételével, akiknek napijegyet úgyis kell váltaniuk) kérelmükre a belépés meggyorsításának elősegítése céljából állandó kártyát is kaphatnak, melynek csak az előállítási és aktiválási költségeit kell megfizetniük, azaz a déli parti úthasználat ezévben továbbra is ingyenes marad. A kártyák kiadásának kezdő időpontját a fórumon jelentjük majd be. A nem horgászó turisták, látogatók egyszeri gépjármű-belépési díja 3 órára várhatóan 300 Ft lesz. Az ellenőrzésről még meg szeretném említeni, hogy az kifelé bárkinél megtörténhet, ám (szerencsére) nem minden esetben kötelező elem. Ha más halőri elfoglaltság miatt a kilépésnél 1-2 percet várakozni kell, kérem mindenki szíves megértését. Továbbra is várom a fórumon, vagy e-mail formájában a rendszer tesztüzemével kapcsolatos tapasztalatokat!

Végül a pünkösdi hosszú hétvége horgászrendjéről szeretnék beszámolni. Általános éjszakai horgászat pénteken, szombaton és vasárnap. A területekre bontott napi lehetőségek a következők:

06.10., péntek
14:00-tól szabad horgászat: III. tórészlet, gáti szakasz, I. sziget
20:00-ig tilalom: Felező-félsziget
Egész nap szabad horgászat: II. tórészlet, II. sziget, Rekord-tó

06.11., szombat
Teljes tilalom: II. sziget
Egész nap szabad horgászat: minden engedélyezett egyéb helyen!

06.12., vasárnap
20:00-ig tilalom: II. sziget
Egész nap szabad horgászat: minden engedélyezett egyéb helyen!

06.13., hétfő
Teljes tilalom: Felező-félsziget
Egész nap szabad horgászat: minden engedélyezett egyéb helyen!

Ennyi volt az újabb hírcsokor, remélem benne hasznos információkkal is.

Jó pihenést a maconkai vízpartokon!

Üdvözlettel: Dérer István

Bátonyterenye-Maconka, 2011. június 09.

leiratkozás a hírlevélről!

Kattintson ide, ha ez az e-mail cím téves, és ön nem a Haldorádó regisztrált felhasználója: téves e-mail cím jelentése!

ÜGYELETES HALŐR, INFO: +36 30 229-5177 HORGÁSZTANYA, FAX: +36 32 355-077
maconka@maconka.hu www.maconka.hu maconka.haldorado.hu www.maconka.eu