OTP: 11741055-20005162-00000000 APEH: 19156288-2-12 MVH: 1002950 190 OHA: 000634 MOHOSZ: 838

Kedves Felhasználó !

Elkészült a hatodik hírlevél, amely összefoglalja az elmúlt hetek történéseit immár 340 hírlevelesünk számára. Öröm látni, hogy napról-napra bővebb a kör, ezek szerint jó úton haladunk! Ismét sok történésről, változásról tudok beszámolni.

A kialakult szokásnak megfelelően először az elmúlt időszak telepítéseinek ismertetése:

2011.05.04.
Ponty extra
8 mázsa, átlag 6 kg
Telepítés helye: tározó

2011.05.06.
Ponty III.
23 mázsa, átlag 2,65 kg
Telepítés helye: tározó
6 mázsa, átlag 1,65 kg
Telepítés helye: III. tórészlet
3 mázsa, átlag 1,65 kg
Telepítés helye: II. tórészlet

Ha már a telepítéseknél tartunk, megemlítem az újabb folyamatban lévő szavazást („Milyen további telepítést szeretne a legjobban?), melynek eredménye már az őszi telepítési struktúrára lesz kihatással. Szeretném, ha sokan szavaznának egy-egy feltett kérdés kapcsán, mert a valós igények irányába szeretnénk még tovább mozdulni. Kis színes kitérőként itt is megemlítem, hogy megkaptam az első olyan levelet, amely a túl SOK pontyot kritikaként fogalmazta meg :)

Ismertetném az előző szavazás végeredményét is. A kérdés „Hol szeret a legjobban horgászni Maconkán?” volt. Nos, a gáti szakaszon 26 %, az I. szigeten 18 %, a II. szigeten 14 %, a Felező-félszigeten 11 %, csónakból 8 %, a Rekord-tavon 5 %, a déli parton, az út mellett 5 %, a II. tavon 1 %, továbbá ahol a legnagyobb a nyugalom, ott 11 %. E szavazás eredményét a további fejlesztések kapcsán is figyelembe vesszük majd!

Még a halaknál járva megemlítem, hogy az utóbbi időben nagyon szép halak kerültek horogra a már megszokott nagy pontyokon kívül is. Az I. szigetről 64 kg-os harcsa és egy éjszakai 11,5 kg-os csuka, csónakból az öt éve a legnagyobb, közel 6 kg-os balin, a III. tórészletből egy harmincas harcsa és a 2,73 kg-os új tórekord compó, a Rekord-tórészletből pedig új abszolút rekord, 11,5 kg-os vágótok „járult” a fényképezőgép elé, hogy csak a legnagyobb fogásokat említsem. (A tárgyban most is megemlítem, hogy a „Rekordfogások” rovatból mindenki kinyomtathatja emlékül a hiteles igazolólapját, fényképpel, adatokkal, ranglista-helyezéssel együtt.) Soha rosszabb idénykezdetet!

Szeretném jelezni, hogy elkészült a megújult vízrendszer a részletes és méretarányos információs térképe. Ez mától a Haldorádó felületén és a www.maconka.hu elérhetőségről egyaránt a maconkai tóbemutató írásból nagy felbontásban is letölthető és kinyomtatható! Ez a térkép hamarosan megjelenik több ponton a tóparti információs táblákon is, melyet a félreértések elkerülése érdekében kérek majd áttanulmányozni (pl. engedélyezett parti horgászhelyek)!

Örömmel jelentem be, hogy május 15-től a duplájára bővült II. szigetet is megnyitottuk. Itt arra még számítani kell, hogy a feltöltött anyag tömörödése kapcsán kialakult mélyedéseket homokos anyaggal fel fogjuk tölteni, de ez a munka hétköznapokon fordul majd elő és a halőrháznál előzetesen is tudnak majd róla. A továbbiakban csak nagy esőzés esetén, átmenetileg lehet zárva a terület.

A II. sziget kapcsán említem meg, hogy a május 14-én véget ért Professzionális Bojlis Európa Kupát innen nyerte meg a magyar SPRO csapata, 600 kg feletti eredménnyel. Egyébiránt a jól sikerült versenyen közel 7500 kg hal került mérlegelésre, erről és az egyéb részletekről a Haldorádó tárgyi cikkeiben részletesen lehet olvasni, ahol javaslom a nagy halak fotói mellett a természeti képek megtekintését is.

Konkrét, közérdeklődésre is számot tartó kérdésekre is szeretnék válaszolni.

1) A gáton a szabályzatokban már rögzített hétközi (hétfőtől csütörtökig) éjszakai horgászat a beruházás befejezése után, várhatóan június közepétől lehetséges, akkortól lehet majd itt helyet foglalni is. A nemzetközi versenypálya leírását és speciális szabályait a már említett tóbemutató írásban szintén külön letölthető file formájában pár napon belül meg fogjuk jelentetni.

2) Igen, e hét hétfőtől aktiválásra került a beléptetési rendszer. Akik bérlettel rendelkeznek, vagy bérletet váltanak egy BSHE nyakpánttal együtt mindkét (gáti északi, illetve déli) oldalra jogosító kártyát kapnak a halőrházban, amely az év végéig náluk marad. Itt felhívom a figyelmet, hogy az előtározó keresztgátján a közlekedés szigorúan tilos, továbbá az I. sziget bejárói útját csak be- és kipakolásra, előzetes halőri engedéllyel lehet használni! Azok, akik Maconkára alkalomszerűen jönnek horgászni egy más típusú kártyát kapnak, melyet a halőrháznál kell távozáskor leadni. A déli parti utak és parkolók használata a tagok és vendégek részére is 2011-ben továbbra is ingyenes marad!

3) A jelzőlámpával kapcsolatban szeretném jelezni, hogy a felfestett záróvonal előtt az aszfaltba van beépítve az az érzékelő, amely alapján 5 mp múlva (ha nincs szembejövő forgalom) zöldre vált a rendszer. Felhívom a figyelmet a 20 km-es sebességkorlátozásra és a parkolási rend betartására is.

4) A nem horgász látogatók a továbbiakban a védterületre csak gyalog, illetve kerékpárral léphetnek be, illetve rendkívül indokolt esetben szintén belépőt kérhetnek az általános szabályok szerint halőrházban. A látogatók további jogosultságait a halőrnél megtekinthető közös NMÖ - BVÖ - KDV-KÖVIZIG - BSHE nyilatkozat tartalmazza.

5) Megkezdődött a kamerás vagyonvédelmi rendszer próbaüzeme is. Az itt rögzített képek szigorú adatvédelmi szabályok alapján időszakonként automatikusan törlésre kerülnek és természetesen sehol sem láthatóak!

6) A IV-V-VI. tavi levegőztetők és a monitoring rendszer próbaüzeme is zajlik, természetesen ezeket csak a halőrök kezelhetik, aktiválhatják!

A beruházással kapcsolatban. A nagy kotróhajó korábbi, időközben már kijavított meghibásodása kapcsán még maximum 2 hét munka van hátra, ezen túl csak 2 kapu elhelyezése, valamint kisebb füvesítési munkák vannak hátra. Az átadási ünnepség időpontjáról természetesen majd mindenkit értesítünk!

Napsugaras horgászatot kívánok Mindenkinek!

Üdvözlettel:

Dérer István

leiratkozás a hírlevélről!

Kattintson ide, ha ez az e-mail cím téves, és ön nem a Haldorádó regisztrált felhasználója: téves e-mail cím jelentése!

ÜGYELETES HALŐR, INFO: +36 30 229-5177 HORGÁSZTANYA, FAX: +36 32 355-077
maconka@maconka.hu www.maconka.hu maconka.haldorado.hu www.maconka.eu