,
Nyitóoldal
Helyfoglalás
Meteorológia
Hírek
Írások
Fórumok
Eseménynaptár
Rekordfogások
Fotóalbum
Statisztika
Dokumentumtár
Tórendszer
Maconkai Halkatlan Büfé
Maconka - Fórum

 

Hozzászólások 41-22
 / oldal
Lapozás: 3, 2, 1  Előző
 
2017-10-25 09:49:59

41. Vá[2]: Most se

fiat Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai
Regisztráció: 2003-03-10 18:37:03

Jelentem, a mű elkészült :) DI
Kedves István!
Azt hiszem írhatok többes számban mindenki nevében. Köszönjük az egész évi pontos és részletes beszámolókat és mindazon erőfeszítéseket amivel fent sikerült tartani ezt a verseny sorozatot. Természetesen azt is hogy jövőre is újra Maconkán versenyezhetünk a létszám csökkenésből adódó nehézségek ellenére is. Remélem hogy a következő szezonba is sok szép halat lehet majd a cikkekben mutatni. Rajtunk nem fog múlni mi ott leszünk. :-)
Személyes javaslatom is lenne ami ami a kérdőívek kiértékelésének olvasásakor jutott eszembe. Mi lenne ha a keszegező feederesek átkerülnének az úszósokhoz természetesen az országos verseny szabályok szerint és finom szerelékes kategóriában indulnánk. Én szívesen megmérettetném magamat így is és szerintem az úszósok is vállalnák a kihívást. Természetesen ez csak privát ötlet.
További eredményes munkát kívánok ! Találkozunk 2018 április 7-én a vízparton! Tőke Ferenc

VálaszElőzmény

2017-10-23 13:34:41

40. Vá: Most se

maconka Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai

Regisztráció: 2003-07-29 09:04:31

Jelentem, a mű elkészült :) DI

VálaszElőzmény

2017-10-22 18:43:08

39. Most se

winger Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai
Regisztráció: 2004-09-04 11:06:56

Újabb hét Újabb semmi remek!! :-/

Válasz

2017-10-15 15:00:32

38. Hétvége

winger Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai
Regisztráció: 2004-09-04 11:06:56

Hát ez a hétvége se az igazi!! Na de majd a jövő héten !! B-)

Válasz

2017-10-08 09:55:33

37. Hétvége

winger Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai
Regisztráció: 2004-09-04 11:06:56

Na majd a következő hétvége!! B-)O:-):-)

Válasz

2017-10-02 08:35:30

36. Vá[2]: ???

winger Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai
Regisztráció: 2004-09-04 11:06:56

Hát nem ez a hétvége volt az lehet a következő!!! :)

VálaszElőzmény

2017-09-25 13:01:40

35. Vá: ???

maconka Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai

Regisztráció: 2003-07-29 09:04:31

Vajon mikor lesz beszámoló? B-)>;-):-)
Kedves Horgászbarátunk!

Beszélek a cikk írójával, hogy húzzon bele :)

(Mentségemre szolgáljon, hogy a Pontyfogó VB és egyebek okán egy "kissé" el voltam foglalva, s közben a kérdőívek feldolgozását is meg kellett ejteni, hogy minden kerek legyen a sorozat lezárásáról szóló anyagban. Legkésőbb e hét végén megjelenik a cikk a terveim szerint.)

Üdvözlettel: Dérer I.

VálaszElőzmény

2017-09-25 10:58:31

34. ???

winger Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai
Regisztráció: 2004-09-04 11:06:56

Vajon mikor lesz beszámoló? B-)>;-):-)

Válasz

2017-09-05 08:58:00

33. Vá[2]: Szabályzat

angler004 Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai
Regisztráció: 2013-03-07 11:13:45

Kedves István!
(nem másolnám be a korábbi hozzászólásainkat, ha nem gond)

Először is köszönöm a korrekt választ.
Másodsorban szeretném nyomatékosítani, hogy természetesen nem az eredmény megvétózása a szándékom, hanem egy jobb, talán igazságosabb (de ez ugye szubjektív) versenyértékelés kialakítása. Mindenki szeretne nyerni, mindenkiben ott a versenyszellem. Én is így vagyok ezzel, de a sportszerűséget előbbre tartom. A Maconkán megrendezett Feeder OB-n is előfordult, hogy egy elhúzódó, az én szektoromban zajló fárasztás miatt közel másfél óráig nem dobtam be, holott a szektor 1-es eredményért mentem. Ez is tükrözi talán, hogy nem a rossz vesztes gondolatai íratják velem a sorokat.

Azt gondolom, reálisan ítélem meg a dolgot. És a realitás azt mutatja, hogy szinte minden tekintetben Tamás volt a jobb.
1. Az 5 forduló alatt kevesebb pontot csinált
2. Több volt az összsúlya
Ami azonban a szabályzatot illeti, ott kieső eredményről van szó, de itt is reálisan nézem: ha kiesik az eredmény (a fogott súly is), akkor is mindössze pár dekával nyerek, ami meg nem a tudást, jóval inkább a szerencse forgandóságát mutatja.

Szerencse volt továbbá, hogy az utolsó 3 fordulóban (ellentétben az első kettővel) nagyon jól sikerült sorsolnom, ha ez nincs meg, akkor esélyem sincs megszorongatni Tomit.

Össszegezve teljesen korrektnek tartom azt, hogy a korábbi gyakorlat nem került módosításra, mert az lett volna igazán igazságtalan, ha Tamás azért nem nyer, mert most, mondhatni kivételesen kiveszik az eredményét. A mondandóm mindössze annyi, hogy érdemes megfontolni egy olyan összetett táblázat vezetését, amely a fordulónkénti fogott súlyt is mutatja, így a számolásnál is egyszerűbb a feladat és a javaslatom is alkalmazható, persze ha más is támogatja ezt.

És bármilyen hihetetlenül is hangzik, de más esetben, pontosabban, ha én nyerek ugyan ilyen szisztémában, akkor is támogatnám ezt a módosítást. Azt gondolom, ezzel Tamás is így lesz.

///Természetesen a jelenlegi szabályozás miértjét is megértettem, ezzel szemben továbbra is tartom, hogy igazságosabb lehet az általam tett javaslat alkalmazása.
Példa: ha egy versenyző az 1. vagy 2. fordulót kénytelen kihagyni betegség vagy bármilyen más elfoglaltság miatt, akkor szinte esélytelenül indul, így lehet, hogy ennek okán el sem indul már minden versenyen, rosszabb esetben egyszer sem.///

Amennyiben a versenynapok az ideihez hasolnóan jövőre is a MOHOSZ versenynaptárához igazodnak majd, úgy biztos vagyok benne, hogy ott leszek minden versenyen és amennyire tőlem telik majd, megpróbálok minnél több embert elcsábítani.

Baráti Üdvözlettel:

Dávid Viktor

VálaszElőzmény

2017-09-04 13:55:09

32. Vá: Szabályzat

maconka Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai

Regisztráció: 2003-07-29 09:04:31

Kedves Horgásztársak, Kedves István!

Először is szeretnék gratulálni (itt is) a versenyt megnyerő Valkó Tamásnak, aki igen komoly pontszámot tudott felmutatni az 5 forduló alapján, a megszerzett 4 pontja magáért beszél! Valamint szeretnék gratulálni az összes horgásztársnak, hogy kitartottak és remélem, ez a jövőben is így lesz.
A sikerét egy pár percig, talán egy óráig én is átéreztem azonban. Sokan gratuláltak is, mondván, sikerült megnyerni az összetett versenyt. Én fenntartással kezeltem az előzetes gratulációkat, mert féltem attól, hogy nem úgy történik a számolás, mint ahogyan azt mindenki (szinte) gondolta.
Aki a helyzetet nem ismerné, annak pár sorban ismeretném a szituációt:
A szabályzat szerint a szuperkupa 5 versenynapból áll, melyből a legjobb 4 eredmény kerül beszámításra az összetett eredmény kiszámításánál.
A verseny előtt Tamás a következő szektoreredményekkel érkezett az 5. fordulóra: 1-1-1-2, azaz 5 pont. Én 13-1-1-1, azaz 16 pont. Természetesen mindketten az utolsó fordulóra 1 pontot terveztünk, amelyet szerencsére sikerült is megszerezni. Így mindketten 4-4 ponttal fejeztük be a versenyt. Így az a ritka szituáció állt elő, hogy a fogott súly döntött. A forduló előtt Tamásnak 169 kilója volt, míg nekem 100. De már a verseny előtt Tamás is megjegyezte, hogy 55 kiló az előnye, mert kiesik a leggyengébb eredménye, az 14 650 grammos szektor kettese. Ha így alakul, akkor sikerül megelőznöm pár dekával. Azonban nem így lett. Azt nem mondom, hogy a szabályzat miatt, inkább a bevett gyakorlat lehetett az oka, mivel korábban is beleszámolták a kieső forduló súlyát az összetett eredménybe, szerintem, szerintünk hibásan. Mivel már korábban is így történt az eredmény számítása (2014-ben az első 3 helyezett azonos ponttal zárt), valamint az úszós kategóriában is ez a gyakorlat, így értelemszerűen el kell fogadni, hogy ez a gyakorlat. Ezzel nincs is gond.
Kedves Viktor!
Nem hibásan, tudatosan.
Mielőtt tovább mennék, azonban ezúton is ismételten gratulálok az összetett második eredményhez.
A sorozatban folyamatosan a versenyzők alakították a szabályokat, s nem véletlen a jelenlegi szabályozás sem. Gondold végig, én próbálom "kívülről" tekinteni a dolgokat, s néhány száz, mindenféle szabályzat szerint megrendezett verseny után úgy ítélem meg, hogy ez elég jól is megy nekem. a) Kieső eredmény: Neked szektor 13, Tamásnak szektor 2. Funkció: kiegyenlítés, egy szerencsétlen helyválasztás vagy egy véletlen, gyengébb teljesítmény okán. Ebben Tamás volt a jobb, s semmit sem nyert vele.
b) Összsúly meghagyásának funkciója: Kiegyenlítési korrekció a gyengébb teljesítmény okán "leadott" pontszám mellett. Maga a halfogás mindkettőtök esetében megtörtént, a végeredmény pedig bemutatja, ki fogott a sorozatban fizikailag több halat. Nézd meg az érem másik oldalát. Szombaton Tamás egy olyan szektorba került, ahol esélye sem lett volna 60-80-100 kg halat fogni. Ha Te kerülsz oda, akkor ugyanez a helyzet. Ebben az esetben (más pálya) még fontosabb, hogy megmaradjon az összes fogás, szintén kiegyenlítő funkcióval. Ebben szintén Tamás volt a jobb, így én úgy ítélem meg, hogy jó volt a szabályozás és a kiélezett küzdelemben megérdemelten nyert Veled szemben, s ez a végeredmény számomra semmit sem von le a teljesítményed értékéből.
Idézet
Viszont ez egy jó alkalom arra, hogy javaslatot tegyek a gyakorlat módosítására, mivel aki egy versenyen nem vesz részt, az már súlyhátránnyal indul. Ennek értelmében az, aki nem tud elindulni mind az öt versenyen, az nem is indulhat a végső győzelemért.
Ez a gyakorlat azért is hibás véleményem szerint, mert minden HASONLÓ versenysorozatban, vagy csapatversenyen, amelyen kiesik a leggyengébb eredmény, ott a súly is kiesik. Példaként említeném az OHCSB-t. Itt ugye országos szabályzatról van szó, amely talán mérvadó lehet. Itt ugyanis a csapatoknak lehetőségük van mozgássérült versenyzőt nevezni, viszont nem kötelező. Azon csapatoknál, akiknél indult mozgássérült horgász, ott a csapat leggyengébb versenyzőjének az eredménye (mind a szektorhelyezése, mind a fogott súlya) kiesik. A javaslatom azt gondolom, megállja a helyét és igazságosabb, logikusabb értékelést tesz lehetővé. Az ötletem támogatóbázisa is megvan, mert minden horgász, akivel beszéltem a fenti javaslatot természetesnek tartja.
A cél az, hogy lehetőleg mindenki elinduljon minden fordulóban, mivel ez a rendezvény nem vérprofi "számítgatós" verseny, hanem közösségi rendezvény is az alapítói szándékok szerint. Ha valaki 4 egyes - mondjuk behozhatatlan előnnyel párosítva - birtokában nem jön el az ötödikre, az számomra e sorozatban nem etikus. Az OHCSB esetét én azért nem keverném ide, mivel az teljesen más, SIR kártyás, nemzetközi szabályzatos világ, s pont az MLS korrekció és annak előzetes bejelentése jelenleg is viták kereszttüzében áll.
Idézet
Kedves István! Szeretném kérni, hogy gondolja át az általam tett javaslatot és a szabályzatnak megfelelően módosítson a gyakorlaton a tisztább és sportszerűbb értékelés érdekében!

Tisztelettel és köszönettel:

Dávid Viktor
Kedves Viktor!
Átgondolom, de kérlek még1x tedd meg Te is ugyanezt.
Őszintén remélem, hogy a megoldástól függetlenül találkozunk a jövő évi sorozaton is!
Üdvözlettel: Dérer István

Módosította: maconka / 2017-09-04 17:13:54 VálaszElőzmény

2017-09-04 13:24:54

31. Vá[3]: 3-as tó versenypálya

maconka Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai

Regisztráció: 2003-07-29 09:04:31

Sziasztok!

A témához hozzászólva én is azon a véleményen vagyok, hogy indokolt lenne a hosszú előkés feederesek külön értékelése. A versenysorozat elmúlt ötéves tapasztalatai alapján - a mi amatőr szintünkön - egy 15-20 kg-os hosszú előkés, keszeges fogás már kiemelkedő eredménynek számít, ami a pontyosok ellen - különösen, amióta a nagy testű pontyok betelepítésre kerültek - édeskevés. Lásd például a tegnapi verseny D szektorának fogásait.

Üdv,
FJ
Kedves József!

Alapvetően a leírtakban igazad van. Ha elkészül az eddig leadott 53 db kérdőív kiértékelése, akkor visszatérünk a témára, már a többségi vélemény ismeretében.

Üdvözlettel: Dérer I.

VálaszElőzmény

2017-09-03 20:54:36

30. Szabályzat

angler004 Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai
Regisztráció: 2013-03-07 11:13:45

Kedves Horgásztársak, Kedves István!

Először is szeretnék gratulálni (itt is) a versenyt megnyerő Valkó Tamásnak, aki igen komoly pontszámot tudott felmutatni az 5 forduló alapján, a megszerzett 4 pontja magáért beszél! Valamint szeretnék gratulálni az összes horgásztársnak, hogy kitartottak és remélem, ez a jövőben is így lesz.
A sikerét egy pár percig, talán egy óráig én is átéreztem azonban. Sokan gratuláltak is, mondván, sikerült megnyerni az összetett versenyt. Én fenntartással kezeltem az előzetes gratulációkat, mert féltem attól, hogy nem úgy történik a számolás, mint ahogyan azt mindenki (szinte) gondolta.
Aki a helyzetet nem ismerné, annak pár sorban ismeretném a szituációt:
A szabályzat szerint a szuperkupa 5 versenynapból áll, melyből a legjobb 4 eredmény kerül beszámításra az összetett eredmény kiszámításánál.
A verseny előtt Tamás a következő szektoreredményekkel érkezett az 5. fordulóra: 1-1-1-2, azaz 5 pont. Én 13-1-1-1, azaz 16 pont. Természetesen mindketten az utolsó fordulóra 1 pontot terveztünk, amelyet szerencsére sikerült is megszerezni. Így mindketten 4-4 ponttal fejeztük be a versenyt. Így az a ritka szituáció állt elő, hogy a fogott súly döntött. A forduló előtt Tamásnak 169 kilója volt, míg nekem 100. De már a verseny előtt Tamás is megjegyezte, hogy 55 kiló az előnye, mert kiesik a leggyengébb eredménye, az 14 650 grammos szektor kettese. Ha így alakul, akkor sikerül megelőznöm pár dekával. Azonban nem így lett. Azt nem mondom, hogy a szabályzat miatt, inkább a bevett gyakorlat lehetett az oka, mivel korábban is beleszámolták a kieső forduló súlyát az összetett eredménybe, szerintem, szerintünk hibásan.

Mivel már korábban is így történt az eredmény számítása (2014-ben az első 3 helyezett azonos ponttal zárt), valamint az úszós kategóriában is ez a gyakorlat, így értelemszerűen el kell fogadni, hogy ez a gyakorlat. Ezzel nincs is gond.

Viszont ez egy jó alkalom arra, hogy javaslatot tegyek a gyakorlat módosítására, mivel aki egy versenyen nem vesz részt, az már súyhátránnyal indul. Ennek értelmében az, aki nem tud elindulni mind az öt versenyen, az nem is indulhat a végső győzelemért.
Ez a gyakorlat azért is hibás véleményem szerint, mert minden HASONLÓ versenysorozatban, vagy csapatversenyen, amelyen kiesik a leggyengébb eredmény, ott a súly is kiesik. Példaként említeném az OHCSB-t. Itt ugye országos szabályzatról van szó, amely talán mérvadó lehet. Itt ugyanis a csapatoknak lehetőségük van mozgássérült versenyzőt nevezni, viszont nem kötelező. Azon csapatoknál, akiknél indult mozgássérült horgász, ott a csapat legygyengébb versenyzőjének az eredménye (mind a szektorhelyezése, mind a fogott súlya) kiesik.

A javaslatom azt gondolom, megállja a helyét és igazságosabb, logikusabb értékelést tesz lehetővé. Az ötletem támogatóbázisa is megvan, mert minden horgász, akivel beszéltem a fenti javaslatot természetesnek tartja.

Kedves István! Szeretném kérni, hogy gondolja át az általam tett javaslatot és a szabályzatnak megfelelően módosítson a gyakorlaton a tisztább és sportszerűbb értékelés érdekében!

Tisztelettel és köszönettel:

Dávid Viktor

Válasz

2017-09-03 04:50:53

29. Vá[2]: 3-as tó versenypálya

fajo Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai

Regisztráció: 2004-04-24 16:24:25

Sziasztok!

A témához hozzászólva én is azon a véleményen vagyok, hogy indokolt lenne a hosszú előkés feederesek külön értékelése. A versenysorozat elmúlt ötéves tapasztalatai alapján - a mi amatőr szintünkön - egy 15-20 kg-os hosszú előkés, keszeges fogás már kiemelkedő eredménynek számít, ami a pontyosok ellen - különösen, amióta a nagy testű pontyok betelepítésre kerültek - édeskevés. Lásd például a tegnapi verseny D szektorának fogásait.

Üdv,
FJ

VálaszElőzmény

2017-09-02 19:45:33
28.
winger Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai
Regisztráció: 2004-09-04 11:06:56

Törölve! winger / 2017-09-02 20:27:37

2017-09-01 20:42:24

27. Vá[4]: 3-as tó versenypálya

steve77 Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai
Regisztráció: 2008-08-24 14:42:31

Szia!
Én is szeretek hosszú előkés módszerrel (is) horgászni, de sajnos nincs rá igény. Múlt hét végén voltam egy ilyen versenyen. Igen jó halálománnyal, alacsony nevezési díjjal és kiemelt díjazással. Összesen 22 fő jelent meg pedig egy éve fut a versenykiírás és nem is először volt megrendezve. Sajnos ez van. Nagy létszámot, - ami jogos elvárás az egyesület részéről - csak a módszerek vegyes használatával lehet elérni. A Maconkára érkezők nagy többsége nem keszegezni akar.

VálaszElőzmény

2017-09-01 18:41:24

26. Vá[3]: 3-as tó versenypálya

winger Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai
Regisztráció: 2004-09-04 11:06:56

Akkor ezt le is kel irni a kérdőívre a verseny végén!!
Igy azért egyenlő feltételek volnának a feederesek mellet!
Szerintem egy izgalmasabb verseny bontakozna ki!!

VálaszElőzmény

2017-09-01 18:22:18

25. Vá[2]: 3-as tó versenypálya

angler004 Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai
Regisztráció: 2013-03-07 11:13:45

Akár lehetne a 3 versenypálya hagyományos hosszú előkés versenypálya ahogy látom 40 ember elférne 4 szektorom.
Olvasom hogy nincs olyan nagyobb egyedsúlyú hal benne így kialakulhatna egy pár izgalmas verseny ott!!
A hosszú előkés módszert is lehet könnyebb helyzetbe hozni pl. ne legyen in line korár használata engedélyezett és már meg is van oldva.
Nem mindenki szeret órákat várni 1 vagy 2 nagy halra és lehet hogy még lehetne így a versenyre csalogatni egy pár horgászt az ilyes fajt versenyzéssel !!
Ez egy nagyon jó ötlet lenne :)
Én támogatom, úgy is kevés hosszúelőkés verseny van.

VálaszElőzmény

2017-09-01 18:14:25

24. Vá: 3-as tó versenypálya

winger Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai
Regisztráció: 2004-09-04 11:06:56

Akár lehetne a 3 versenypálya hagyományos hosszú előkés versenypálya ahogy látom 40 ember elférne 4 szektorom.
Olvasom hogy nincs olyan nagyobb egyedsúlyú hal benne így kialakulhatna egy pár izgalmas verseny ott!!
A hosszú előkés módszert is lehet könnyebb helyzetbe hozni pl. ne legyen in line korár használata engedélyezett és már meg is van oldva.
Nem mindenki szeret órákat várni 1 vagy 2 nagy halra és lehet hogy még lehetne így a versenyre csalogatni egy pár horgászt az ilyes fajt versenyzéssel !!

VálaszElőzmény

2017-09-01 15:25:17

23. 3-as tó versenypálya

spj Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai
Regisztráció: 2008-06-09 15:56:25

Örülök hogy a 3-as tó versenypályája is kijelőlésre került.Sokkal kiegyenlítettebb mint a tó más részei,pl gát.Egy kissebb létszámú versenyt ide is el lehetne helyezni.Méltatlanul van mellőzve,mert sokan a nagy halakat akarják megfogni,itt viszont homogénebb a halállomány,nem egy behemót ponty dönti el a verseny kimenetelét.
Üdv:PJ

Válasz

2017-09-01 14:39:32

22. Versenytérkép

maconka Felhasználói adatokFelhasználó hozzászólásai

Regisztráció: 2003-07-29 09:04:31

Az "Eseménynaptár" rovatban és itt is megtalálható a holnapi versenytérkép.

http://www.maconka.hu/download.php?fileid=2458

Sikeres felkészülést kívánok!

Dérer István

Módosította: maconka / 2017-09-01 14:40:03 Válasz

Hozzászólások 41-22
 / oldal
Lapozás: 3, 2, 1  Előző

Haldorádó Fórum szabályzat