Nyitóoldal
Helyfoglalás
Meteorológia
Hírek
Írások
Fórumok
Eseménynaptár
Rekordfogások
Fotóalbum
Statisztika
Dokumentumtár
Tórendszer
Maconkai Halkatlan Büfé
Maconka - Írások

Professzionális Bojlis Európa Kupa, Maconka: Napról-napra
(Online közvetítés, utolsó frissítés vasárnap, 22:15)
2017-06-11
Dérer István
Dérer István
Június 11-én, vasárnap 18:00-i kezdettel elrajtolt Magyarország legnagyobb hagyománnyal rendelkező és egyben legerősebb pontyfogó versenye, az újabb Professzionális Bojlis Európa Kupa Maconkán. A vasárnap estétől péntek délig tartó 115 órás megmérettetésben ezúttal 9 ország 32 csapata indul harcba az újabb bajnoki címért. A talán az eddigi legerősebb, nemzetközi és nemzeti bajnokok sorát felvonultató mezőnyben többek között újra itt van az angol világbajnok csapat, az USA pontyfogó válogatottjai, kilenc egységben pedig korábbi EPBC bajnokokat is köszönhetünk. Szurkoljunk együtt a magyar csapatoknak és kövessük napról napra együtt az eseményeket!

Az előzményekről és az ünnepélyes megnyitóról is folyamatosan töltjük fel az anyagokat, itt és most kezdetnek a legfontosabb információk kerültek feltöltésre.

Figyelem! Mától minden este 20:00-i kezdettel egy órás élő közvetítés a Fishing & Hunting webes felületén!

0. nap, szombat

Visszamenve az időben, megemlékezünk a szokásos szombati eseményekről. Pályatűzés, amely soha nem olyan, mint az előző. A több, mint 80 tételt tartalmazó kellék- és anyaglista ellenőrzése, a mágnestábláktól a zászlókig, a szalagoktól a nyomtatványokig. A fogadó környezet kialakítása, itt is igyekszünk mindig előrelépni, mert úgy gondoljuk, hogy a valódi teljesítmény ezen módon is meg-, illetve kiérdemli az elismerést. Közben folyamatosan érkeznek a csapatok, beszélgetés, este vacsora. Van mit és miről beszélgetni, de kell idő a pihenésre is, mert mindenkinek van mit kipihennie, illetve van mire rápihennie. Valahol ismét érezzük legbelül, hogy nem mindennapi napok állnak előttünk...

A vágy titokzatos tárgya, melyet sokan szeretnének megszerezni
A vágy titokzatos tárgya, melyet sokan szeretnének megszerezni

1. nap, vasárnap

Reggel 8:00 tájban indul az élet, még egy bójaellenőrző pályabejárás, majd jön a regisztráció, az adminisztráció. Van mit csinálni, dolgozik is mindenki rendületlenül.

Készülődés a megnyitóra 1.
Készülődés a megnyitóra 1.

Készülődés a megnyitóra 2.
Készülődés a megnyitóra 2.

Sorsolás, helyválasztás 1.
Sorsolás, helyválasztás 1.

Sorsolás, helyválasztás 2.
Sorsolás, helyválasztás 2.

Sorsolás, helyválasztás 3.
Sorsolás, helyválasztás 3.

Újra itt van a nagy csapat!
Újra itt van a nagy csapat!

Vége a megnyitónak, megkezdődik a helyek elfoglalása
Vége a megnyitónak, megkezdődik a helyek elfoglalása

Azoknak, akik szeretnének egy kicsit a helyszínnel, a szabályozással és a lebonyolítással kapcsolatban is képbe kerülni, már nyújtjuk is az információt.

Következzenek a helyszínt bemutató képek és a tájékozódást segítő aktuális anyagok.

Hivatalos versenytérkép

Időnaptár

Sorsolási sorrend, sorsolás, helyválasztás

A mezőny a térképen
A mezőny a térképen

1. nap, vasárnap

18:00 Megkezdődött a verseny, a megszokottnál egy órával később, ugyanis a regisztráció és a technikai beállítások, csapatfényképezések okán kissé túlfutott az esemény a szigorú időkereteken, így a megfelelő felkészülési idő biztosítása érdekében el kellett rendelni a halasztást. A verseny marad 115 órás, így a vége péntek dél helyett 13:00-kor.

Indul a nagyüzem a gáton is
Indul a nagyüzem a gáton is

18:06 Megvan az első hal, s mindjárt 10 kg feletti! Ismét a Duster Champs, ezúttal az I. szigetről. Angol barátaink viharos kezdése kísértetiesen emlékeztet a tavaly júniusi X. EPBC-re, ahol végül ők lettek a bajnokok. Na, majd meglátjuk, mi lesz most ebből!

Duster Champs, másodszor Maconkán
Duster Champs, másodszor Maconkán

Íme, az első rekordponty a versenyen
Íme, az első rekordponty a versenyen

20:05 Elindult az első élő, napi egy órás közvetítés, mindenkinek jó szórakozást kívánunk!

2. nap, hétfő

13 óra horgászatot feldolgozva 7:30 magasságában megvan az első részeredmény. Azt hiszem, nem panaszkodhatunk, mert megvan az első 20+-os hal, 20 db a tízentúli pontyok száma, valamint mázsa felett jár az első csapat, s továbbá 23 egységnek van értékelhető fogása.

Részeredmény, 1. szakasz, 013/115 óra

Eredménystatisztika, 1. szakasz, 013/115 óra

Bojlis Főnök: Az első 20+-os hal, az első szakaszgyőzelem
Bojlis Főnök: Az első 20+-os hal, az első szakaszgyőzelem

Total Baits, szintén remek kezdéssel
Total Baits, szintén remek kezdéssel

20:35 Megvan a 2. szakasz részeredménye, ez a volt a "bemelegítés" a versenyre, mivel a csapatok eddig egy éjszakai és egy nappali etapon vannak túl. Már 2 tonna felett jár az összfogás, s a Bojlis Főnök 1 mázsával ellépett a mezőnytől. Mögöttük viszont tumultus, hét csapat mázsa felett, egymáshoz viszonyítva pár halas, vagy kilós különbséggel. Érdekesnek ígérkezik a második éjszaka...

Mindezek előtt még nappalról 3 kép a szektorbíróként és profi fotósként is működő Balya Marcell jóvoltából, aki már sok-sok remek rögzített pillanattal örvendeztetett meg minket.

Hát nem csodálatos?
Hát nem csodálatos?

Stégépítés és marketing Lojzi-módra
Stégépítés és marketing Lojzi-módra

Posztobányi Laci irányt mutat...
Posztobányi Laci irányt mutat...

Mai zárásul pedig már 3 variációban is lehet böngészni az eredményeket.

Részeredmény, 2. szakasz, 025/115 óra

Szektorbontás, 2. szakasz, 025/115 óra

Eredménystatisztika, 2. szakasz, 025/115 óra

As la Crap-amur
As la Crap-amur

Lojzi-nyurga
Lojzi-nyurga

Duster-spanyol
Duster-spanyol

3. nap, kedd

Az éjszaka az éjféli intenzív záporon túl abban okozott némi meglepetést, hogy a várttal ellentétben belassultak a fogások, továbbá a mélyvízi pályák sem indultak meg. A Bojlis Főnök növelte az előnyét, az As la Crap már a második. Harmadik a Total Baits, az angoloknak sem sikerült az éjszaka, így jelenleg visszaestek a nyolcadik helyre.

Részeredmény, 3. szakasz, 037/115 óra

Szektorbontás, 3. szakasz, 037/115 óra

Eredménystatisztika, 3. szakasz, 037/115 óra

20:25 Az újabb nappali etap vége, vaskos meglepetéssel. Az éjjel nullázó (igen, aludtak is...) Duster robbantott és a kánikulában nappal 2,5 mázsa halat termelt ki az I. szigetről, 8 kg feletti átlaggal! 415 kg-ot fogva már az elsők a reggeli nyolcadik hely után. Az Extra Carp 144 db-os fogásával ezüstös pozícióban, ez 379 kg-ot jelent. A Bojlis Főnök a harmadik helyre csúszott jelenleg vissza, 365 kg-ot felmutatva, de nyomukban az As la Crap is 347 kg-os fogással. Az összfogás már 3972 kg, ez 951 db halat jelent. Mindenki roppant kíváncsi a következő éjszakára!

Szigeti anzix
Szigeti anzix

RibzaGon koi
RibzaGon koi

Ritkaság, egy fekete amur
Ritkaság, egy fekete amur

Részeredmény, 4. szakasz, 049/115 óra

Szektorbontás, 4. szakasz, 049/115 óra

Eredménystatisztika, 4. szakasz, 049/115 óra

21:30 Gyorshír: Az angolok újabb mázsányi halat mérlegeltek...

4. nap, szerda

Elérkeztünk a verseny félidejéhez. Ez az éjszaka kétszer annyi halat hozott, mint az előző. Ez az éjszaka fele annyi halat hozott, mint az előző, nappali etap. Mindenkét állítás igaz, ugyanis az 598 kg-al szemben 1103 kg-ot, a 340 hallal szemben 170-et fogtak, ugyanakkor így a 3,96 kg/db-os nappali átlag 6,49 kg/db-ra emelkedett - mindez 1 kg-os súlyhatár mellett! 30 kg alá olvadt a Duster előnye (565 kg), a remeklő Extra Carp már nagy halakkal is megerősödve a második (536 kg), a harmadik pedig a Bojlis Főnök 449 kg-ot fogva. Nyomukban továbbra is az A szektort vezető As la Crap (428 kg), majd Total Baits és WalterLand a sorrend az első hatban.

Lássunk néhány érdekességet:

Különleges mintázat a spanyolok között is
Különleges mintázat a spanyolok között is

Extra gömböc tükrös
Extra gömböc tükrös

Nyurgábbnál is nyurgábbak
Nyurgábbnál is nyurgábbak

Az összes fogás már 5075 kg, ez 1121 db halat jelent, 4,53 kg/db-os átlaggal. 120 db plusz 10-es rekordhalnál járunk, de a 80 db 4 kg feletti koi is remek részeredmény. Csak így tovább!

Részeredmény, 5. szakasz, 061/115 óra

Szektorbontás, 5. szakasz, 061/115 óra

Eredménystatisztika, 5. szakasz, 061/115 óra

Egy szép nyurga
Egy szép nyurga

Ismét egy fekete amur
Ismét egy fekete amur

Carpologija: Egyre szebb halak
Carpologija: Egyre szebb halak

Ismét eljött az este, s rendezői, szervezői szemmel már-már hátradőlhetünk. Mindez fokozottan nem igaz a versenyzőkre és a mérlegelőkre, ugyanis a nyomás tovább fokozódik mindenkin, a kezdeti fogási intenzitás a háromszorosára emelkedett. Mindez azt jelenti, hogy 7 tonnánál jár az összfogás (6964,64 kg), ez 1528 db halat és 4,56 kg/db-os átlagot jelent. Ide jön még a 164 db 10 kg-on felüli rekordponty és a 112 db rekord nagyságú koi. Gyönyörű versenyre van kilátás, - most már meg merem kockáztatni - 10 tonna feletti összes végeredménnyel és 1 tonna feletti győztes csapateredménnyel....

Ocsovai Laci és egy pazar nyurga
Ocsovai Laci és egy pazar nyurga

Extra amur
Extra amur

Extra tükrös
Extra tükrös

Részeredmény, 6. szakasz, 073/115 óra

Szektorbontás, 6. szakasz, 073/115 óra

Eredménystatisztika, 6. szakasz, 073/115 óra

Az élen már nem meglepetés a Duster, az viszont igen, hogy már 800 kg-on túl (803,34 kg). Mindez 94 db hal, 8,55 kg/db-os átlaggal. Ami viszont csak részben meglepetés, hogy egyre jobban tapad az angolokra a szerb színekben versenyző Extra Carp, már 764,32 kg-ot felmutatva. Ennek az az oka, hogy a korábbi kishalasabb mennyiség náluk is átcsapott minőségbe, s a 193 db halban egyre több a tízentúli ponty és amur. Már harmadik a gátról a román As la Carp 617,46 kg - 95 db - 6,50 kg/db eredménysorral, még a magyar Bojlis Főnök a negyedik helyre csúszott vissza (539,33 kg). Ötödik a remekül horgászó Total Baits, hatodik a WalterLand Maros Mix, hetedik a Tata Nitu Carp team, még a nyolcadik a Targu Mures Carp Team. Már 22 csapat jár egy mázsa felett, szépen sorakoznak az eredmények, bizony...

Folytatódik a Duster-csoda 1.
Folytatódik a Duster-csoda 1.

Folytatódik a Duster-csoda 2.
Folytatódik a Duster-csoda 2.

Folytatódik a Duster-csoda 3.
Folytatódik a Duster-csoda 3.

5. nap, csütörtök

Eljött a reggel, s vele az újabb, 7. etap feldolgozása. A tegnap nappali nagy roham után ismét egy picit nyugisabb volt az éjszaka, 750 kg-os fogással. Az élen a helyzet nem változott, viszont az angol csapat előnye már ismét 1 mázsa feletti, s ők már 900 kg felett tartanak. Mögöttük 800 kg-os mutatóval az Extra Carp, majd 678 kg-os fogással az As la Crap következik. A 4-8. helyeken szintén az estivel megegyező a sorrend. Úgy tűnik, hogy a mai nappali szakasz vízválasztó lehet a végső sorrend szempontjából, különösen, ha a tegnapi csúcsfogáshoz közelítő eredmények születnek!

Részeredmény, 7. szakasz, 085/115 óra

Szektorbontás, 7. szakasz, 085/115 óra

Eredménystatisztika, 7. szakasz, 085/115 óra

Duster, már 900 kg felett
Duster, már 900 kg felett

Bratije: fekete amur
Bratije: fekete amur

K-1: végre egy +10-es a sok kisponty után!
K-1: végre egy +10-es a sok kisponty után!

11:50 Gyorshír 1.: Már a legnagyobb halat jelző kockás zászló is a Duster csapatánál lobog, ugyanis 11.03-kor egy 21,07 kg-os (83/86 cm) tükörpontyot fogtak.

14:35 Gyorshír 2.: Lojziéknál a legnagyobb hal, egy 21,90 kg-os nyurga. A kockás zászló új helyen lobog...

Kivételesen engedélyezett fürdőzés
Kivételesen engedélyezett fürdőzés

Etetőgombócok - magvas gondolatok
Etetőgombócok - magvas gondolatok

17:30 Gyorshír 3.: A Duster ismét ezredes, azaz túllépték az 1 tonnás eredményt. Szép verseny, szép eredmények.

21:40 Véget ér az esti élő közvetítés, tűzijátékkal. Megjegyzésként az egyik csapat azt mondja: No, még ezt a pár halat is elijesztették. A másik oldal: Legalább áthajtják hozzánk a halakat. Pesszimizmus vs. optimizmus, ez a való világ. No, majd holnap (minden) kiderül!

Részeredmény, 8. szakasz, 097/115 óra

Szektorbontás, 8. szakasz, 097/115 óra

Eredménystatisztika, 8. szakasz, 097/115 óra

6. nap, péntek

Az utolsó éjszaka már az utolsó napba nyúló beszélgetéssel zárult, s végre az F&H stáb is lazíthatott egy kicsit. Fél nyolc magasságában kijött az újabb részeredmény, melyből láttuk, hogy a front előtt az éjszaka visszaesést hozott a fogási intenzitásban. A helyzet az első hat helyen nem változott, angol barátaink megálltak 1088 kg-on, az Extra mögöttük 961 kg-ot felmutatva következik, bronzos az As la Crap 894 kg-ot fogva. A Bojlis Főnök 756, a WalterLand 620, a Total Baits 550 kg-ot fogott. Az összfogás reggel 9887,17 kg, ez 2062 db halat és 4,79 kg-os átlagot jelent.

Részeredmény, 9. szakasz, 109/115 óra

Szektorbontás, 9. szakasz, 109/115 óra

Eredménystatisztika, 9. szakasz, 109/115 óra

Kilenc óra magasságában aztán egy újabb 20+-os hal borzolta a kedélyeket, de ukrán csapat nagy nyurgája egy kicsivel kisebb volt, mint a jelenlegi legnagyobb hal. Van még hat óra, aztán minden kiderül!

18:30 Akkor jöjjön a végeredmény, a nem mindennapi izgalmakkal járó véghajrá, az eredményhirdetés, majd a búcsúzás után! 3 csapat 1000 kg felett!!!

A versenytérkép 115 óra után
A versenytérkép 115 óra után

Végeredmény, 10. szakasz, 115/115 óra

Szektorbontás, 10. szakasz, 115/115 óra

Eredménystatisztika, 10. szakasz, 115/115 óra

A díjak
A díjak

Az emlékérmek
Az emlékérmek

MOHOSZ Különdíj
MOHOSZ Különdíj

A díjátadót megtisztelte részvételével Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője és Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere.

Indul a záróünnepség
Indul a záróünnepség

Lojzi-DPH - PvaMagic: A legnagyobb hal díja
Lojzi-DPH - PvaMagic: A legnagyobb hal díja

Radu Morar: A MOHOSZ különdíja
Radu Morar: A MOHOSZ különdíja

Sajnálatosan korán eltávozott Király Iván barátunk, magyar származású pontyfogó világbajnok emlékére alapítottuk a legnagyobb koi ponty díját.

WalterLand - Maros Mix: A legnagyobb koi díja
WalterLand - Maros Mix: A legnagyobb koi díja

Extra Carp: Gyönyörűen csillogó bronz, ezer kg feletti eredménnyel
Extra Carp: Gyönyörűen csillogó bronz, ezer kg feletti eredménnyel

As la Crap: Hatalmas hajrá, eredménye az utolsó 30 percben megszerzett ezüst
As la Crap: Hatalmas hajrá, eredménye az utolsó 30 percben megszerzett ezüst

Duster Champs: Tavaly június után ismét szenzációs aranyérem
Duster Champs: Tavaly június után ismét szenzációs aranyérem

A dobogósok
A dobogósok

A díjazottak
A díjazottak

Szép hagyomány: A győzteseknek járó gratulációk
Szép hagyomány: A győzteseknek járó gratulációk

Öröm volt újra Magyarországon, Bátonyterenyén versenyezni látni a világbajnok csapatot
Öröm volt újra Magyarországon, Bátonyterenyén versenyezni látni a világbajnok csapatot

Néhány nappal később....

Többször, többekkel átbeszélve a fejleményeket, arra jutottunk, hogy bizony a csapatok erőssége és a halállomány tekintetében is a csúcson vagyunk, s ez igen biztató a jövőre nézve. Persze mindig vannak újabb csúcsok s a versenyek tekintetében is igaz, hogy sokszor könnyebb a csúcsra feljutni, mint ott is maradni. Mindenesetre megpróbáljuk...

Zárásul szeretném megköszönni a csapatoknak a teljesítményt, a nevezett, de nem bejutott csapatoknak a megértést, a BSHE Ignácz Olivér vezette EPBC stábjának a lebonyolítást, az F&H stábjának a promóciót és a színvonalas, új nézettségi rekordot hozó élő közvetítést, Radu Morar-nak a tárgyi támogatást, Tata Nitu-nak, Micula Péternek, Balogh Tibornak és Albok Jencinek, mint országfelelős szervezőknek a segítséget, továbbá mindenkinek az érdeklődését, aki nyomon követte a versenyt és a közvetítést.

A külső stúdió nappal ...
A külső stúdió nappal ...

... és éjszaka
... és éjszaka

Egy pillantás a közvetítőkocsiba
Egy pillantás a közvetítőkocsiba

Tűzijáték a part után az égen is
Tűzijáték a part után az égen is

Itt most csak a rovarok égtek...
Itt most csak a rovarok égtek...

Folytatása következik szeptemberben!

 

Hozzászólás, vélemény - eddig 2db, utolsó: 2017-06-13 14:26:28

 

Írás ajánlása ismerősnek!