Nyitóoldal
Helyfoglalás
Meteorológia
Hírek
Írások
Fórumok
Eseménynaptár
Rekordfogások
Fotóalbum
Statisztika
Dokumentumtár
Tórendszer
Maconkai Halkatlan Büfé
Maconka

Egy újabb szép tóparti randevú...

2015-07-05
Dérer István
Dérer István
XVII. Tóparti Randevú - egy újabb hagyományos maconkai verseny, amely a versenyzők jóvoltából már "majdnem nagykorú" lett! Az már csak hab a szülinapi tortán, hogy szerencsére a halak sem maradtak el, sőt a verseny és az e versenyből kialakult versenysorozat történetében most regisztráltuk az eddigi legjobb egyéni eredményt. Fogadja szeretettel mindenki a beszámolót és egyben a következő, július 18-i verseny, a III. Maconkai Napsugár Nemzetközi Kupa, egyben a negyedik Szuperkupa-forduló kiírását is!

Ismét eljött az alkalom, hogy beszámolhassak a legutóbbi Szuperkupa-sorozat versenyéről, ahol újra randevúzott a versenyzői törzsgárda Maconka egyik legrégebbi versenyén. Ezúton is üdvözlöm Plachy György barátomat, aki e verseny szellemi atyja volt, s ma már kevesen emlékeznek arra, hogy ezen rendezvény keretében hirdettük meg anno a Nógrádi Hírlap segítségével a vízterület egyesületi fejlesztésének beindítását is. Szép emlékek, s az élet persze rendszeresen igazolja, hogy nem ülhetünk soha nyugodtan a már megszerzett kisebb-nagyobb babérokon...

Bemelegítésül (aki olvasta, persze már bátran átugorhatja) íme az eddigi tapasztalatokról, majd az első és második forduló beszámolóiról szóló cikkek:

Partra magyar! Maconka Barátai 2015.

Valódi tavasz, sikeres szezonnyitó: Íme, a XI. Tavaszi Maconka Nemzetközi Kupa beszámolója

Maconkai majális

Ezek után már bátran rátérek a verseny kezdetére. Ezúttal is Ignácz Olivér elnökhelyettes köszöntötte a napot, majd a versenyzőket, s időben meg is kezdődhetett a sorsolás, most is rendben, ütemezetten. Örömmel látjuk, hogy ez egy ilyen mezőny, általában mindenki időben meg is tud érkezni!

Indulás a pályákra, a gáti úszósok, majd a feeder szekciók, végül a gyermekek, ez utóbbi kis csapat az Élmény-tó keleti partját foglalja el.

Az előjelek most 180 fokban mások voltak, mint a második fordulóban, az akkori meleg, az anticiklon után most egy hidegfront jött, így sanszos volt, hogy a halak máshol vannak és talán másképp viselkednek, már mint a horgászokkal. Majd meglátjuk mi lesz...

Gyorsan eljött az idő a gyermekek mérlegelésére, s ismét sok szép halat, csillogó szemet lehetett látni. Jó dolog, hogy vannak szülők, akik veszik a fáradtságot arra, hogy a gyermekekkel foglalkozzanak, így sokkal jobban sikerülhet e szép sport korai elsajátítása!

Közben a felnőttek is befejezték a gáton és a Nyári kikötőben. Mentek a mérlegelők sorra, én a halőrházban kaptam szektoronként feldolgozásra az eredményeket. Nem rossz, gondoltam, majd egyszer csak szem elé került Valkó Tamás az A szektorból, aki sorozatban fogva a nagy pontyokat közel 60 kg eredményt ér el. Hűha...

A mérlegelés után és a feldolgozás közben sor került a megszokott ebédre is, Georgio és csapata jóvoltából.

Végül most is időben sikerült megkezdeni az eredményhirdetést is. Most baki nélkül megúsztuk, sőt Istvánka kisfiam segítségével gyorsított sorozatban ment a St. Hubertus, valamint Zagyva Kristóf ajándékainak kisorsolása is a jelenlévők között. Köszönöm, köszönjük a támogatást ezúton is!

Végül most is időben sikerült megkezdeni az eredményhirdetést is. Elmondom, hogy a versenyt ezúttal hűvösebb időjárási körülmények között, egy hidegfront betörés utáni időszakban sikerült megtartani, így az előző fordulóval ellentétben most a sekélyebb részeken volt nehezebb halat fogni, s különösen igaz volt ez a kisebb pontyokra. Továbbra is kiegyensúlyozottak voltak az eredmények, így sokszor csak pár dkg döntött a szektoron belüli sorrendről. Most is több 10 kg-on felüli ponty is kifogásra került, továbbá Valkó Tamás nagytestű pontyokból és tokokból álló 57,12 kg-os nagyhalas fogása versenysorozatban az eddigi legjobb eredmény! A legeredményesebb szektorok most látványosan a gáton és a Nyári kikötőben elhelyezkedő mélyvízi pályaszakaszok lettek...

Aztán jönnek az eredmények és a díjazottak.Most baki nélkül megúsztuk, sőt Istvánka kisfiam segítségével gyorsított sorozatban ment a St. Hubertus, valamint Zagyva Kristóf ajándékainak kisorsolása is a jelenlévők között. Köszönöm, köszönjük a támogatást ezúton is!

Nézzük!

Emléklap:

Rátóti Richárd (gyermek)

Gyurcsák András (gyermek)

Dénes Ádám Attila (gyermek)

Hegedüs István Gábor (gyermek)

Gyermekek:

III. Maruzs Dominik Gábor 6.970 g

II. Szikora Rajmond Gábor 13.310 g

I. Bodzsár Norbert Márk 14.270 g

Legjobb külföldi versenyző:

I. Uhrik Péter (SK, G7. helyen, feeder) 11.720 g

Női:

I. Klein Jenőné (A6. helyen, feeder) 4.700 g

Ifi:

I. Hegedüs Zsófia (A9. helyen, feeder) 6.900 g

Úszós kategória:

III. Jobbágy Roland (B6. helyen) 2 pont, 17.000 g

II. Komár István (B3. helyen) 1 pont, 17.900 g

I. Darvasi Béla (C3. helyen) 1 pont, 18.850 g

Legnagyobb hal:

Valkó Tamás (A10. helyen, feeder, nyurgaponty, 12.360 g)

Végül a legnagyobb, a feeder/fenekező kategória:

5. Lázár József (D10. helyen) 1 pont, 9.820 g

4. Tóth Gyula (F5. helyen) 1 pont, 10.590 g

III. Kurucz Dávid (E2. helyen) 1 pont, 14.580 g

II. Fábián József (G9. helyen) 1 pont, 18.960 g

I. Valkó Tamás (A10. helyen) 1 pont, 57.120 g, új versenyrekord

Különdíjak:

Berczi Szilárd, Danyi István, Dénes Milán, Dobos Géza, Nyilas Szabolcs (ajándékcsomag, Zwack - St. Hubertus felajánlása)

Murai Norbert, Blaskó Zoltán (St. Hubertus ital, Zwack - St. Hubertus felajánlása)

Balázs Gergő, Molnár János (2-2 db strandbelépő-utalvány Bükkszékre, Zagyva Kristóf felajánlása)

A következő fordulóra ingyenes részvételt nyert:

Forgó Péter

E ponton és itt nyitható meg a hivatalos, főbb egyéni eredményeket is tartalmazó versenybeszámoló:

Versenybeszámoló

A már várt összetett eredményeket valamennyi induló esetében itt lehet letölteni:

Összetett eredménylista

Érdemes megnézni még az ínyenceknek a versenysorozat fogásokra és fogott halfajokra vonatkozó, fordulónkénti összesítő táblázatát is:

Összesített versenyeredmények

Zárásul következik a dobogósok és díjazottak megörökítése, majd egy-két kis beszélgetés. Végül is azt mondom magamban, hogy ismét jó a vége. A versenysorozat eddigi legjobb fogása, nyugalom, ismét korrekt, már összeszokott mezőny . Legyen ez így mindig, ha kérhetem!

A cikk vége felé jöjjön ismét a hagyományos köszönetnyilvánítás:

- Köszönöm minden Horgászbarátunknak a részvételt, a pontos érkezést, a fair versenyt.

- Minden gyermekhorgász-kísérőnek, köztük az Apukáknak és Anyukáknak a türelmet és az áldozatot.

- A BSHE-team, azaz Bartha Csaba és segítői, Bubró Mónika, Dérer Istvánka, Horváth Sándor, Ignácz Olivér, Konszki István, Lévai Attila, Pernyész István, Répás Ferenc, Tóth Gábor önzetlen munkáját a verseny sikeres lebonyolítása érdekében!

Őszintén bízom abban, hogy a következő, júliusi fordulóra, a III. Maconkai Napsugár Nemzetközi Kupára is sokan eljönnek, sőt új versenyzőket is köszönthetünk! A jelentkezési lap lentebb, a versenykiírásból tölthető le, a már jelentkezetteknek pedig folyamatosan meg is kezdjük a megszokott írásos visszaigazolást.

VERSENYKIÍRÁS

III. MACONKAI NAPSUGÁR NEMZETKÖZI KUPA

Maconka, 2015. július 18., szombat

Nevezés:

Kérjük, töltsék ki a mellékelt Jelentkezési lapot és küldjék el e-mail formájában a maconka@maconka.hu címre 2015. 07. 16-án 18:00-ig A jelentkezési lap leadható a halőrházban is, vagy elküldhető az Egyesület fax számára is.

A nevezés elfogadásáról folyamatosan, de legkésőbb 2015. 07. 16-án 22:00-ig küldünk hivatalos visszaigazolást. Ezen túl a név szerinti rajtlista a jelen cikkhez kapcsolódó fórumban (hozzászólások) folyamatosan frissítve lesz.

A részletes versenykiírás (benne a pálya kitűzése, a sorsolás menete és az eredmények pontozása, a verseny időrendi lebonyolítása, a főbb szabályok, a kiadható díjak) itt olvasható:

Versenykiírás

Részvételi díj:

A részvételi díj (amely tartalmazza a versenyre szóló sportjegyet, az ebédet, a gáti behajtás és parkolás díját, valamint a kedvezményes további horgászat személyi lehetőségét is):

  • felnőtteknek: 3300 Ft
  • hölgyeknek, ifiknek: 2000 Ft
  • gyermekeknek: maconkai éves területi jeggyel rendelkezőknek ingyenes (másoknak ez 1200 Ft, viszont cserébe éves maconkai gyermekjegy kerül kiadásra!)

Találkozzunk Önökkel, Veletek először vagy újra a napsütötte maconkai vízpartokon!


Hozzászólás, vélemény - eddig 11db, utolsó: 2015-07-17 18:20:47