Nyitóoldal
Helyfoglalás
Meteorológia
Hírek
Írások
Fórumok
Eseménynaptár
Rekordfogások
Fotóalbum
Statisztika
Dokumentumtár
Maconka

Egy újabb szép tóparti randevú...

2015-07-05
Dérer István
Dérer István
XVII. Tóparti Randevú - egy újabb hagyományos maconkai verseny, amely a versenyzők jóvoltából már "majdnem nagykorú" lett! Az már csak hab a szülinapi tortán, hogy szerencsére a halak sem maradtak el, sőt a verseny és az e versenyből kialakult versenysorozat történetében most regisztráltuk az eddigi legjobb egyéni eredményt. Fogadja szeretettel mindenki a beszámolót és egyben a következő, július 18-i verseny, a III. Maconkai Napsugár Nemzetközi Kupa, egyben a negyedik Szuperkupa-forduló kiírását is!

Ismét eljött az alkalom, hogy beszámolhassak a legutóbbi Szuperkupa-sorozat versenyéről, ahol újra randevúzott a versenyzői törzsgárda Maconka egyik legrégebbi versenyén. Ezúton is üdvözlöm Plachy György barátomat, aki e verseny szellemi atyja volt, s ma már kevesen emlékeznek arra, hogy ezen rendezvény keretében hirdettük meg anno a Nógrádi Hírlap segítségével a vízterület egyesületi fejlesztésének beindítását is. Szép emlékek, s az élet persze rendszeresen igazolja, hogy nem ülhetünk soha nyugodtan a már megszerzett kisebb-nagyobb babérokon...

Bemelegítésül (aki olvasta, persze már bátran átugorhatja) íme az eddigi tapasztalatokról, majd az első és második forduló beszámolóiról szóló cikkek:

Partra magyar! Maconka Barátai 2015.

Valódi tavasz, sikeres szezonnyitó: Íme, a XI. Tavaszi Maconka Nemzetközi Kupa beszámolója

Maconkai majális

Ezek után már bátran rátérek a verseny kezdetére. Ezúttal is Ignácz Olivér elnökhelyettes köszöntötte a napot, majd a versenyzőket, s időben meg is kezdődhetett a sorsolás, most is rendben, ütemezetten. Örömmel látjuk, hogy ez egy ilyen mezőny, általában mindenki időben meg is tud érkezni!

Sorsolásra várva
Sorsolásra várva

Indulás a pályákra, a gáti úszósok, majd a feeder szekciók, végül a gyermekek, ez utóbbi kis csapat az Élmény-tó keleti partját foglalja el.

Úszósok(k)
Úszósok(k)

A Nyári kikötőben
A Nyári kikötőben

Kapásra várva
Kapásra várva

Az előjelek most 180 fokban mások voltak, mint a második fordulóban, az akkori meleg, az anticiklon után most egy hidegfront jött, így sanszos volt, hogy a halak máshol vannak és talán másképp viselkednek, már mint a horgászokkal. Majd meglátjuk mi lesz...

Vízi vendégek
Vízi vendégek

Gyorsan eljött az idő a gyermekek mérlegelésére, s ismét sok szép halat, csillogó szemet lehetett látni. Jó dolog, hogy vannak szülők, akik veszik a fáradtságot arra, hogy a gyermekekkel foglalkozzanak, így sokkal jobban sikerülhet e szép sport korai elsajátítása!

Hegedüs István kis halai s az a bizonyos őszinte öröm...
Hegedüs István kis halai s az a bizonyos őszinte öröm...

Volt mit fotózni!
Volt mit fotózni!

Közben a felnőttek is befejezték a gáton és a Nyári kikötőben. Mentek a mérlegelők sorra, én a halőrházban kaptam szektoronként feldolgozásra az eredményeket. Nem rossz, gondoltam, majd egyszer csak szem elé került Valkó Tamás az A szektorból, aki sorozatban fogva a nagy pontyokat közel 60 kg eredményt ér el. Hűha...

Tamás és egy szép tükrös a sorból
Tamás és egy szép tükrös a sorból

Egy tokhal is beúszott a pontyok közé
Egy tokhal is beúszott a pontyok közé

Ezúttal töves
Ezúttal töves

A mérlegelés után és a feldolgozás közben sor került a megszokott ebédre is, Georgio és csapata jóvoltából.

Itt valami készül...
Itt valami készül...

Ez lett belőle!
Ez lett belőle!

Végül most is időben sikerült megkezdeni az eredményhirdetést is. Most baki nélkül megúsztuk, sőt Istvánka kisfiam segítségével gyorsított sorozatban ment a St. Hubertus, valamint Zagyva Kristóf ajándékainak kisorsolása is a jelenlévők között. Köszönöm, köszönjük a támogatást ezúton is!

Ajándéksorsolás
Ajándéksorsolás

Végül most is időben sikerült megkezdeni az eredményhirdetést is. Elmondom, hogy a versenyt ezúttal hűvösebb időjárási körülmények között, egy hidegfront betörés utáni időszakban sikerült megtartani, így az előző fordulóval ellentétben most a sekélyebb részeken volt nehezebb halat fogni, s különösen igaz volt ez a kisebb pontyokra. Továbbra is kiegyensúlyozottak voltak az eredmények, így sokszor csak pár dkg döntött a szektoron belüli sorrendről. Most is több 10 kg-on felüli ponty is kifogásra került, továbbá Valkó Tamás nagytestű pontyokból és tokokból álló 57,12 kg-os nagyhalas fogása versenysorozatban az eddigi legjobb eredmény! A legeredményesebb szektorok most látványosan a gáton és a Nyári kikötőben elhelyezkedő mélyvízi pályaszakaszok lettek...

Út az eredményességhez: Homogén, szép keszegzsákmány
Út az eredményességhez: Homogén, szép keszegzsákmány

Aztán jönnek az eredmények és a díjazottak.Most baki nélkül megúsztuk, sőt Istvánka kisfiam segítségével gyorsított sorozatban ment a St. Hubertus, valamint Zagyva Kristóf ajándékainak kisorsolása is a jelenlévők között. Köszönöm, köszönjük a támogatást ezúton is!

Nézzük!

Emléklap:

Rátóti Richárd (gyermek)

Gyurcsák András (gyermek)

Dénes Ádám Attila (gyermek)

Hegedüs István Gábor (gyermek)

Gyermekek:

III. Maruzs Dominik Gábor 6.970 g

II. Szikora Rajmond Gábor 13.310 g

I. Bodzsár Norbert Márk 14.270 g

Legjobb külföldi versenyző:

I. Uhrik Péter (SK, G7. helyen, feeder) 11.720 g

Női:

I. Klein Jenőné (A6. helyen, feeder) 4.700 g

Ifi:

I. Hegedüs Zsófia (A9. helyen, feeder) 6.900 g

Zsófi ismét jól horgászott a felnőttek között
Zsófi ismét jól horgászott a felnőttek között

Úszós kategória:

III. Jobbágy Roland (B6. helyen) 2 pont, 17.000 g

II. Komár István (B3. helyen) 1 pont, 17.900 g

I. Darvasi Béla (C3. helyen) 1 pont, 18.850 g

Legnagyobb hal:

Valkó Tamás (A10. helyen, feeder, nyurgaponty, 12.360 g)

Szép volt, Tamás!
Szép volt, Tamás!

Végül a legnagyobb, a feeder/fenekező kategória:

5. Lázár József (D10. helyen) 1 pont, 9.820 g

4. Tóth Gyula (F5. helyen) 1 pont, 10.590 g

III. Kurucz Dávid (E2. helyen) 1 pont, 14.580 g

II. Fábián József (G9. helyen) 1 pont, 18.960 g

I. Valkó Tamás (A10. helyen) 1 pont, 57.120 g, új versenyrekord

Különdíjak:

Berczi Szilárd, Danyi István, Dénes Milán, Dobos Géza, Nyilas Szabolcs (ajándékcsomag, Zwack - St. Hubertus felajánlása)

Murai Norbert, Blaskó Zoltán (St. Hubertus ital, Zwack - St. Hubertus felajánlása)

Balázs Gergő, Molnár János (2-2 db strandbelépő-utalvány Bükkszékre, Zagyva Kristóf felajánlása)

Garantált arany!
Garantált arany!

Az ezüstöt ezúttal egy szép bodorka képviseli
Az ezüstöt ezúttal egy szép bodorka képviseli

A következő fordulóra ingyenes részvételt nyert:

Forgó Péter

E ponton és itt nyitható meg a hivatalos, főbb egyéni eredményeket is tartalmazó versenybeszámoló:

Versenybeszámoló

A már várt összetett eredményeket valamennyi induló esetében itt lehet letölteni:

Összetett eredménylista

Érdemes megnézni még az ínyenceknek a versenysorozat fogásokra és fogott halfajokra vonatkozó, fordulónkénti összesítő táblázatát is:

Összesített versenyeredmények

Zárásul következik a dobogósok és díjazottak megörökítése, majd egy-két kis beszélgetés. Végül is azt mondom magamban, hogy ismét jó a vége. A versenysorozat eddigi legjobb fogása, nyugalom, ismét korrekt, már összeszokott mezőny . Legyen ez így mindig, ha kérhetem!

A Csapat
A Csapat

A dobogósok, közelebbről
A dobogósok, közelebbről

A cikk vége felé jöjjön ismét a hagyományos köszönetnyilvánítás:

- Köszönöm minden Horgászbarátunknak a részvételt, a pontos érkezést, a fair versenyt.

- Minden gyermekhorgász-kísérőnek, köztük az Apukáknak és Anyukáknak a türelmet és az áldozatot.

- A BSHE-team, azaz Bartha Csaba és segítői, Bubró Mónika, Dérer Istvánka, Horváth Sándor, Ignácz Olivér, Konszki István, Lévai Attila, Pernyész István, Répás Ferenc, Tóth Gábor önzetlen munkáját a verseny sikeres lebonyolítása érdekében!

Fotózás az igazi segítséggel
Fotózás az igazi segítséggel

Őszintén bízom abban, hogy a következő, júliusi fordulóra, a III. Maconkai Napsugár Nemzetközi Kupára is sokan eljönnek, sőt új versenyzőket is köszönthetünk! A jelentkezési lap lentebb, a versenykiírásból tölthető le, a már jelentkezetteknek pedig folyamatosan meg is kezdjük a megszokott írásos visszaigazolást.

VERSENYKIÍRÁS

III. MACONKAI NAPSUGÁR NEMZETKÖZI KUPA

Maconka, 2015. július 18., szombat

Nevezés:

Kérjük, töltsék ki a mellékelt Jelentkezési lapot és küldjék el e-mail formájában a maconka@maconka.hu címre 2015. 07. 16-án 18:00-ig A jelentkezési lap leadható a halőrházban is, vagy elküldhető az Egyesület fax számára is.

Egy szép koi a versenyről...
Egy szép koi a versenyről...

... majd egy volgai tok
... majd egy volgai tok

A nevezés elfogadásáról folyamatosan, de legkésőbb 2015. 07. 16-án 22:00-ig küldünk hivatalos visszaigazolást. Ezen túl a név szerinti rajtlista a jelen cikkhez kapcsolódó fórumban (hozzászólások) folyamatosan frissítve lesz.

A részletes versenykiírás (benne a pálya kitűzése, a sorsolás menete és az eredmények pontozása, a verseny időrendi lebonyolítása, a főbb szabályok, a kiadható díjak) itt olvasható:

Versenykiírás

Köszönet Mindenkinek!
Köszönet Mindenkinek!

Részvételi díj:

A részvételi díj (amely tartalmazza a versenyre szóló sportjegyet, az ebédet, a gáti behajtás és parkolás díját, valamint a kedvezményes további horgászat személyi lehetőségét is):

  • felnőtteknek: 3300 Ft
  • hölgyeknek, ifiknek: 2000 Ft
  • gyermekeknek: maconkai éves területi jeggyel rendelkezőknek ingyenes (másoknak ez 1200 Ft, viszont cserébe éves maconkai gyermekjegy kerül kiadásra!)

Találkozzunk Önökkel, Veletek először vagy újra a napsütötte maconkai vízpartokon!


Hozzászólás, vélemény - eddig 11db, utolsó: 2015-07-17 18:20:47