Nyitóoldal
Helyfoglalás
Meteorológia
Hírek
Írások
Fórumok
Eseménynaptár
Rekordfogások
Fotóalbum
Statisztika
Dokumentumtár
Tórendszer
Maconkai Halkatlan Büfé
Maconka

Valódi tavasz, sikeres szezonnyitó: Íme, a XI. Tavaszi Maconka Nemzetközi Kupa beszámolója

2015-04-17
Dérer István
Dérer István
Ezúttal már a harmadik alkalommal, közkívánatra újra elindult az a versenysorozat, amely a valós igényekre építve hivatott megtalálni és meg is tartani Maconka Barátait. Nos, a bevált szabályok és a kiemelkedő halállomány, továbbá a többség által megfelelőnek ítélt lebonyolítás és díjazás okán is 100 fő feletti versenyzői csúcslétszámról tudunk beszámolni! Szikrázó napsütés, késő tavaszias meleg, változatos fogások, jó hangulat. Mi is kellett volna még? Fogadja szeretettel a beszámolót és egyben a következő, május 09-i Kupa, egyben Szuperkupa-forduló kiírását is!

Igen, hát ez a nap is ismét eljött... E versennyel újra elindul hivatalosan a maconkai versenyidény, benne remélhetőleg számos olyan eseménnyel, melyekre majd jó lesz mindenkinek visszaemlékezni, akár "csak" a kellemes együttlét, a jó verseny, vagy a jól végzett munka öröme okán, sőt remélhetőleg az itt elért sikerek, eredmények miatt is.

Érkezés
Érkezés

Napfelkelte
Napfelkelte

Ezúttal tényleg korai volt a kezdés
Ezúttal tényleg korai volt a kezdés

Az elmúlt években talán már megszokott módon fakultatív bemelegítésül íme az eddigi tapasztalatokról és az idei első fordulós versenykiírásról szóló, 2015. évi sorozat-indító cikk:

Partra magyar! Maconka Barátai 2015.

Erre az évre a már jól bevált dolgok a szabályzatban természetesen nem változtak, sőt az árak sem, ugyanakkor próbáltuk még gördülékennyé tenni a lebonyolítást az apró részletekben is. Erre remek alkalmat szolgáltatott a közelgő esemény, mivel jóleső érzéssel töltött el minket a nevezések folyamatos beérkezése. A 100 főt átlépve már volt egy kis aggodalom is, végül bevontunk újabb területeket is a versenypálya korrekt ki- és átalakítása során. Végül az elfogadott 116 határidős nevezőből 3 igazolt és 1 igazolatlan távollét mellett 3 országból 112 fő jelent meg a versenyen, az adott baráti szóra, mindenféle előleg befizetése nélkül! Mi ez, ha nem maga a siker? Persze a várható eredményeket latolgatva bíztunk abban is, hogy kiderül, miszerint ismét tovább gyarapodott a változatos halállomány.

Újra itt a nagy csapat: őszinte öröm
Újra itt a nagy csapat: őszinte öröm

Ez utóbbi kérdésben a reggeli fagyos hangulat alaposan megrezgette a lécet, ugyanis mire kivilágosodott, mínusz 1,5 fokra állt be a helyi meteorológiai állomás hőmérséklet-kijelzője. Kérdésessé vált, hogy a sekélyebb pályarészeken így mikor "megy ki" a hal, vagy kimegy-e egyáltalán. Később, mint kiderült, nem ment ki, mert már ott is volt, szerencsére.

Mindenki időben megérkezett, gyorsan megteltek a külső és a belső parkolók. Az első tapasztalat: ide ilyen létszámnál kell egy állandó forgalomirányító-szervező is! 3 perc pontossággal a tervhez viszonyítva befejeződött a regisztráció, majd Olivérrel vállvetve indult az eligazítás, majd a sorsolás a deres már a határ szindróma mellett, s a hideg következményeként is néha toporogva, vagy más (szépirodalmibb) megközelítésben gyorsan, fitten.

Dérer-féle szabályismertetés, még dérrel a tetőn
Dérer-féle szabályismertetés, még dérrel a tetőn

Sorsolás
Sorsolás

Szépen, sorban
Szépen, sorban

A gyermekek is sorra kerültek
A gyermekek is sorra kerültek

Íme, a rajthelytérkép
Íme, a rajthelytérkép

Ezt követően először az úszósok, majd a feeder szekció, végül a gyermekek kerültek ki a rajthelyekre, s kezdődhetett az előkészület, a partokon és a halőrházban is. Egy dudaszó, alapozás. Három, indul a verseny. Tizenhárom, mármint percben és beszólnak, hogy megvan az első nagy ponty! Jó kezdet, indul a mérlegelő kommandó, egyenlőre még ideiglenes mérlegelő lap birtokában.

Közben elindul a gyermekek versenye is, lassan minden és mindenki a helyére kerül. Jó körültekinteni, mindenhol versenyző, ahol nem, ott tag, vagy napijegyes horgász. Ahol nem horgász, ott sétáló, nézelődő emberek. Igen, erről szól ez a terület és a történet, az emberek szórakozásának, pihenésének biztosításáról!

Bevonulás
Bevonulás

Bevonulás utáni gáti látkép, remélhetőleg nem csata előtt
Bevonulás utáni gáti látkép, remélhetőleg nem csata előtt

Kedves látvány: Mindenhol horgászok!
Kedves látvány: Mindenhol horgászok!

Én közben lelépek, mert megyei horgászértekezés is van a mai napon, de közben azért jönnek a telefonra a hírek, rendületlenül. 12 kg feletti tokhal, szép compó, több és több kilós koi pontyok, máshol szép vegyes keszegzsákmány. Meg néhány apró probléma, de csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Megoldjuk, a csapat működik. Jöjjön egy képriport a fejleményekről!

A legnagyobb...
A legnagyobb...

Meg lesz?
Meg lesz?

Megvan!
Megvan!

Ő volt az ...
Ő volt az ...

Aztán ugyanitt egy maconkai nyurga
Aztán ugyanitt egy maconkai nyurga

Majd megint egy  ...
Majd megint egy ...

Lassan (ezúton is üdvözölve az új sebességmérőket) visszajutok a partra, ránézek a 2 fortyogó katlanra és a Georgio vezette konyhai team külön belső munkaversenyére, majd az eddigi külön mérések eredményére. Összeáll az új excel makro is, legalábbis majdnem a gyors értékeléshez. Hamarosan jön a lefújás, innentől 3 mérlegelő csapattal pörgünk rá a gyors mérlegelésre, hogy 16:00-ra már induljon az ünnepélyes eredményhirdetés, ami feltételezi például az oklevelek megírását, a hivatalos eredménylisták megalkotását is. Még mondja valaki, hogy nem stresszes a versenyszervezés - legalábbis, ha az ember fia komolyan veszi a dolgát...

A mai menü
A mai menü

Mivel összefutottunk, látom, hogy befutott a Duna Tv-n látható Pecatúra stábja is, kedves barátaim vették a fáradságot, hogy megörökítsék képanyagon is a versenyünket. Készen áll a dobogó, lobognak a zászlók, csillognak a díjak a napfényben. A mezőny is túl a kései ebéden, elfogyott a gulyás és a helyszínen kisütött ízes fánk is. Kezdjünk bele az eredményhirdetésbe!

Ilyen a már megszokott színvonalas díjazás
Ilyen a már megszokott színvonalas díjazás

Itt említeném meg a beszámolóban, hogy két kedves különdíjas felajánlás is érkezett, Szabó-Petró Henriett és Szabó István (Őket szerintem már nem kell bemutatni verseny- és gyermek horgászkörökben) a legjobb gyermekhorgásznak egy spéci verseny horgászládát ajánlott fel. Törzsgárda versenyzőnk, Zagyva Kristóf pedig minden Szuperkupa fordulóra 2-2 bükkszéki fürdőutalvánnyal lepte meg a mezőnyt, ezek minden alkalommal kisorsolásra kerülnek majd. Köszönöm, köszönjük ezúttal is!

A gyermek győztes meglepetés-különdíja
A gyermek győztes meglepetés-különdíja

A továbbiakban a megszokott koreográfia szerint, a gyermekekkel kezdve kerül sor az eredmények ismertetésére és a díjak átadására. 8 emléklap, 16 db oklevél, 15 db kupa, 1 trófea, 1 különdíj, majd Nórika aktív közreműködésével 3 nyeremény talál gazdára.Jó érzés kiosztani a díjakat, bevallom elégedettség tölt el. Igen, ismét megcsináltuk, közösen Veletek, Önökkel, Horgászbarátaink!

Gyermek I.
Gyermek I.

Női I.
Női I.

Ifi I.
Ifi I.

Úszós III.
Úszós III.

Úszós II.
Úszós II.

Úszós I.
Úszós I.

A legnagyobb hal díja
A legnagyobb hal díja

Feeder III.
Feeder III.

Feeder II.
Feeder II.

Feeder I. és a legjobb külföldi horgász
Feeder I. és a legjobb külföldi horgász

E ponton és itt nyitható meg a hivatalos, főbb egyéni eredményeket is tartalmazó versenybeszámoló:

Versenybeszámoló

A dobogósok
A dobogósok

Az összetett eredményeket valamennyi induló esetében várhatóan péntek déltől (a technikai hibáért elnézést kérek) itt lehet (majd) letölteni:

Összetett eredménylista

Egyéni eredménylista hamarosan!

Csampa Gyuri és pontyai
Csampa Gyuri és pontyai

Érdemes megnézni még az ínyenceknek a versenysorozat fogásokra és fogott halfajokra vonatkozó, fordulónkénti összesítő táblázatát is:

Összesített versenyeredmények

Következik a közös fotózás, a dobogósok megörökítése, majd nekem a TV-riport, a stábnak a "buli után a takarítás", a versenyzőknek a hazautazás. Mire minden a helyére kerül, már esteledik. Igen, érezhető a jól végzett munka öröme és még jobban a fáradtsága is. Szerencsére ismét úgy érzem, hogy megérte, több a pozitív töltet, mint a negatívumok visszahúzó csábítása a mérlegen. Beülünk mi is Mónival az autóba, s elindulunk haza a kisfiúkhoz, a mindennapi célok és az apró örömök felé...

A mérleg nyilvános megvonása
A mérleg nyilvános megvonása

Még néhány emlékkép, útravalóul:

Ilyen a klasszikus vegyes fehérhalas teríték
Ilyen a klasszikus vegyes fehérhalas teríték

Pontszerzésben fontos koi pontyos pillanatok a II. szigeten
Pontszerzésben fontos koi pontyos pillanatok a II. szigeten

Élmény az Élmény-tavon: Apa-fia
Élmény az Élmény-tavon: Apa-fia

Ismét egy gyönyörű koi az I. szigetről
Ismét egy gyönyörű koi az I. szigetről

Garda, közel 15 év után
Garda, közel 15 év után

Attila és Maconka aranya
Attila és Maconka aranya

Compó, a nem is titkos kedvenc
Compó, a nem is titkos kedvenc

Rakós pillanatok
Rakós pillanatok

Nyári kikötői életkép
Nyári kikötői életkép

Végül a zárszó előtt a figyelmes olvasóknak következzen egy kis rejtvény. A megfejtéseket majd a cikk hozzászólásai között várjuk és az első válaszadónak egy kis ajándékot fogunk biztosítani. Milyen halfaj került Maconkán meglepetésként a horogra, közel 15 év után?

Így a cikk vége felé hagyományosan engedjenek meg még nekem néhány köszönetnyilvánítást:

- Köszönöm minden Horgászbarátunknak a részvételt, a pontos érkezést, a fair versenyt.

- Minden gyermekhorgász-kísérőnek, köztük az Apukáknak és Anyukáknak a türelmet és az áldozatot.

- A BSHE-team, azaz Bartha Csaba és segítői, Bubró Mónika, Ignácz Olivér és Nórika, Konszki István, Lévai Attila, ifj. Papp Zoltán, Pernyész István, Répás Ferenc, valamint Tóth Gábor önzetlen munkáját a verseny sikeres lebonyolítása érdekében!

Hát ez volt a 2015. évi Szuperkupa első versenyének beszámolója! Bízom abban, hogy a következő, májusi fordulóra, a III. Maconkai Majális Nemzetközi Kupára is sokan eljönnek, sőt új versenyzőket is köszönthetünk! Ez utóbbiaknak üzenem, hogy az összetett verseny (azaz a Szuperkupa) kapcsán sincs semmi veszve, ugyanis ide az öt fordulóból a legjobb négy eredmény számít! A jelentkezési lap lentebb, a versenykiírásból már letölthető.

Újra itt volt a nagy csapat!
Újra itt volt a nagy csapat!

VERSENYKIÍRÁS

III. MACONKAI MAJÁLIS KUPA

Maconka, 2015. május 09., szombat

Nevezés:

Kérjük, töltsék ki a mellékelt Jelentkezési lapot és küldjék el e-mail formájában a maconka@maconka.hu címre 2015. 05. 07-én 18:00-ig A jelentkezési lap leadható a halőrházban is, vagy elküldhető az Egyesület fax számára is.

A nevezés elfogadásáról folyamatosan, de legkésőbb 2015. 05. 07-én 22:00-ig küldünk hivatalos visszaigazolást. Ezen túl a név szerinti rajtlista a jelen cikkhez kapcsolódó fórumban (hozzászólások) folyamatosan frissítve lesz.

A részletes versenykiírás (benne a pálya kitűzése, a sorsolás menete és az eredmények pontozása, a verseny időrendi lebonyolítása, a főbb szabályok, a kiadható díjak) itt olvasható:

Versenykiírás

Részvételi díj:

A részvételi díj (amely tartalmazza a versenyre szóló sportjegyet, az ebédet, a gáti behajtás és parkolás díját, valamint a kedvezményes további horgászat személyi lehetőségét is):

  • felnőtteknek: 3300 Ft
  • hölgyeknek, ifiknek: 2000 Ft
  • gyermekeknek: maconkai éves területi jeggyel rendelkezőknek ingyenes (másoknak ez 1200 Ft, viszont cserébe éves maconkai gyermekjegy kerül kiadásra!)

A gyermekek nagyon fontosak nekünk!
A gyermekek nagyon fontosak nekünk!

Találkozzunk Önökkel, Veletek először vagy újra a napsütötte maconkai vízpartokon!


Hozzászólás, vélemény - eddig 18db, utolsó: 2015-05-08 14:15:59