Nyitóoldal
Helyfoglalás
Meteorológia
Hírek
Írások
Fórumok
Eseménynaptár
Rekordfogások
Fotóalbum
Statisztika
Dokumentumtár
Tórendszer
Maconkai Halkatlan Büfé
Maconka

Partra magyar! - Maconka Barátai 2015.

2015-03-26
Dérer István
Dérer István
Április 11-én a harmadik évfolyamát kezdi meg az a közösségi kezdeményezésre létrejött sorozat, amely a mindenki számára elérhető, könnyedebb versenyzést célozta meg. Hogyan? Évi öt önállóan értékelt Kupa, egyben egy külön összetett verseny gyermek, ifjúsági, női, külföldi, valamint úszós és feeder kategóriában - mindez Magyarország egyik leghalasabb és legsokszínűbb versenypályáján! A sorozatban itt felmutatott 26 fajt képviselő 4921 kg hal, a 45 kg-os feeder-, a 39 kg-os úszós-, vagy a 26 kg-os gyermek fordulós csúcseredmény önmagáért beszél. Az eddig kiosztott mintegy 120 db díjon és trófeán túl pedig talán a növekvő létszám, a kialakult barátságok sora jelzi a legjobban a megvalósítás sikerét. Legyen Ön is Maconka Barátja!

Visszavonhatatlanul elérkezett a tavasz, egyre élénkül az élet a víz alatt és persze a vízpartokon. Már csak szűk 3 hét és elrajtol a maconkai versenyidény is, hagyományosan az immár XI. Tavaszi Maconka Nemzetközi Kupával. Ezen esemény egyben a Maconka Barátai '15 Szuperkupa első versenye is, mely sorozat szintén újraindul, tekintettel a legfontosabb tényezőre, avagy az eddigi versenyzők kérésére, igényére.

Maconkára mindig érdemes megérkezni
Maconkára mindig érdemes megérkezni

Ekkor már a célnál vagyunk
Ekkor már a célnál vagyunk

Az új érdeklődőknek kedvcsinálóként, a régi versenyzőknek nosztalgiaként a két korábbi idényt lezáró cikkeket ajánlanám, a részletesebb ismeretekre vágyóknak pedig érdemes végigfutni az előző évad versenybeszámolóin. A 2015. évi versenyekről itt a Haldorádón minden esetben ismét beszámolunk!

Második évad, az utolsó forduló és az összetett eredményhirdetés beszámolója

Első évad, az utolsó forduló és az összetett eredményhirdetés beszámolója

Az idén is sok kérdés vár válaszra, de talán a legáltalánosabban az foglalkoztat mindenkit, hogy a nagyhalas, vagy a keszegező taktika lesz-e az eredményesebb. Nos, tavaly sem volt egyértelmű a kép, voltak olyan fordulók a tárgyban jobban érintett feeder/fenekező kategóriában is, melyek inkább keszegesek, voltak melyek inkább pontyosak voltak. A pálya halas mivoltát és a versenyzők kvalitásait is jól jellemzi, hogy 63%-al nagyobb lett az átlagfogás a második idényre... Egy biztos, figyelni kell a jeleket és érdemes mindkét taktikára felkészülni a siker érdekében!

Nagypontyos vs. keszegező taktika: az érem egyik oldala
Nagypontyos vs. keszegező taktika: az érem egyik oldala

Nagypontyos vs. keszegező taktika: az érem másik oldala
Nagypontyos vs. keszegező taktika: az érem másik oldala

Érdemes megnézni az eddigi két éves versenysorozat fogásokra és fogott halfajokra vonatkozó, fordulónkénti összesítő táblázatát is:

Összesített versenyeredmények

A tisztelet jegyében a felvezetésben újra megemlíteném a törzsgárda-tagokat és az eddigi összetett győzteseket.

Maconka Barátai '13 és '14 Szuperkupák::

Törzsgárda, akik 2014-ben mind az öt fordulón elindultak: Balázs Gergő, Berczi Szilárd, Darvasi Béla, Dénes Ádám Attila, Dénes Milán, Ducza Bálint, Ducza Tamás, Ducza Zsolt, Édes László, Fábián József, Gál Tamás ifj., Gyurgyik László, Hegedüs Zsófia, Heizler Tamás, Horváth Zoltánné, Katona Szabolcs, Komár István, Maldrik Péter, Molnár János, Nagy László, Pelyhe Péter, Rostár András, Turbucz József és Vincze Tamás.

Törzsgárda, akik 2013-ban mind a hat fordulón elindultak: Albertus Zsolt, ifj. Angyal István, Balázs Gergő, Bencze Zoltán, Dénes Milán, Hegedüs Zsófia, Jan Gazdik, Lipták Zoltán, Molnár János, Nagy György, Nagy László, Papp Éva, Papp József, Vas Károly és Vincze Tamás.

Gyermek bajnokok 2014-ben Hegedüs Zsófia, második Dénes Milán, a harmadik Hegedüs István Gábor.

Gyermek bajnokok 2013-ban Hegedüs Zsófia és Dénes Milán, a harmadik Balázs Gergő.

Nagyon várjuk a jövő utánpótlását is!
Nagyon várjuk a jövő utánpótlását is!

Női bajnok 2014-ben és 2013-ban is Horváth Zoltánné, második helyen Papp Éva.

2014. évi ifjúsági bajnok Gál Tamás ifj.

2013. évi ifjúsági bajnok Vas Szilveszter.

Legjobb külföldi versenyző 2014-ben Gál Tamás ifj.

Legjobb külföldi versenyző 2013-ban Jan Gazdik.

Úszós bajnok 2014-ben Zagyva Kristóf, második Édes László, harmadik Darvasi Béla.

Úszós bajnok 2013-ban Darvasi Béla, második Papp József, harmadik Vas Károly.

2014. évi feeder/fenekező bajnok Turbucz József, második Ducza Tamás, harmadik Katona Szabolcs, negyedik Maldrik Péter, ötödik Fábián József.

2013. évi feeder/fenekező bajnok ifj. Angyal István, második Bencze Zoltán, harmadik Nagy György, negyedik Lipták Zoltán, ötödik Jan Gazdik.

A versenysorozat eddigi legnagyobb pontya (15,41 kg) Bagi Zoltán fogása volt.

Az összetett eredményeket valamennyi induló esetében itt lehet letölteni:

Összetett eredménylista 2014

Összetett eredménylista 2013

Szép volt, kedves Barátaink!

A 2014. évi Szuperkupa díjazottjai
A 2014. évi Szuperkupa díjazottjai

A 2013. évi Szuperkupa díjazottjai
A 2013. évi Szuperkupa díjazottjai

A versenysorozatról mindig elkészül egy anonim kérdőív, amely az elmúlt év értékelésére és a soron következő év előkészítésére szolgált. Tavaly ősszel az alábbi eredmény született, melyet most az érdeklődőknek közzé is adunk. Talán érdemes pár sor önreklám helyett elolvasni!

Kérdőívek feldolgozása és kiértékelése

Az Önöktől kapott átlag osztályzatunk: 4,6.

Köszönjük!

Képletesen pihenjünk meg egy kicsit, ez a versenyzőknek majd egy finom ebédet jelent, konkrétan április 11-én csülkös babgulyást fánkkal.

Kívánságlista: Jó idő, jó ebéd, jó szórakozás!
Kívánságlista: Jó idő, jó ebéd, jó szórakozás!

Lássuk végre az aktuális információkat, a versenykiírást is! Nos, tehát április 11-én Maconkán nem "csak" a 2015. évi horgászidény hagyományosan első versenyére, hanem egyben közkívánatra ismét és már harmadszor a nyílt és szabad stílusú, saját szervezésű és rendezésű versenysorozat, a "Maconka Barátai '15" Szuperkupa első eseményére kerül sor. A szabályok az elmúlt évet ismét értékelő törzsgárda véleményére alapozva most már érdemben nem változtak, az árak pedig továbbra is a - jó értelemben vett - átlaghorgász anyagi lehetőségeire alapozva változatlanok! A Vezetőség elvárása pedig továbbra is mindössze annyi, hogy ne legyen veszteséges az újabb sorozat. Induljon hát a harmadik idény annak jegyében, hogy a jövőben a folytatás és a szabályok további finomítása így ismét kizárólag az itt versenyző horgászokon múlik majd!

VERSENYKIÍRÁS

XI., TAVASZI MACONKA KUPA

Maconka, 2015. április 11., szombat

A verseny helyszíne:

A Maconkai-víztározó és tórendszere, azon belül 70 főig - közkívánatra - az 1. sz., gáti nemzetközi versenypálya, a gyermekek esetében pedig az Élmény-tó. A rendezők túljelentkezés esetén fenntartják a jogot a pálya bővítésére!

Van, amikor nem a nagy pontyok és nem is a keszegek dominálnak
Van, amikor nem a nagy pontyok és nem is a keszegek dominálnak

A versenypálya kitűzése:

A versenyhorgászok a gáti, 1. sz. nemzetközi versenypályán foglalnak majd kb. 10-12 méterenként helyet. Kisebb nevezési létszám esetén a rajthely szélessége arányosan növelésre kerül. A jelölő tábla a rajthely középpontjában kerül elhelyezésre. E táblán a horgászhely a szektorok betűjével (A-H) és számmal (1-12) kerül jelölésre.
Az ifjúsági és női versenyzők a választott (feeder/fenekező vagy az úszós) kategória felnőtt férfi versenyzői között foglalnak helyet, azaz nekik külön pályaszakasz, szektor nem kerül biztosításra, viszont megfelelő létszám esetén e kategóriák külön is díjazásra kerülnek.

Már tavasszal is, de nyári fordulókban szinte biztosan egy-egy amur is okozhat meglepetést!
Már tavasszal is, de nyári fordulókban szinte biztosan egy-egy amur is okozhat meglepetést!

A verseny lebonyolítása:

05:00-05:45 Regisztráció a halőrháznál

06:00 Sorsolás, majd helyek elfoglalása (gyermekek: 06:30)

07:30 Etetés megkezdése

08:00-14:00 Verseny (gyermekek: 08:30-13:30)

14:00 Mérlegelés

14:30-16:00 Ebéd a halőrháznál

16:00 Eredményhirdetés, díjak átadása

Amikor a keszeg két kilós
Amikor a keszeg két kilós

A verseny főbb szabályai:

 1. Horgászni három kategóriában, azaz tetszőleges feeder/fenekező vagy úszós módszerrel, illetve gyermekhorgászként, 1 bottal és azon 1 horoggal lehet. A felnőtteknél és ifiknél a választott módszert értelemszerűen a jelentkezési lap leadásáig el kell dönteni, később és értelemszerűen verseny közben abban változtatás már nem lehetséges! A gyermekeknél idén újdonság, hogy tetszés szerint választható és a verseny közben is cserélhető az úszós, vagy a feeder/fenekező módszer. A feeder módszer keretében a picker botokkal történő horgászat is engedélyezett.
 2. Egy-egy adott szektorba csak úszósok, vagy csak feeder/fenekező technikával horgászók kerülhetnek - a versenyzői igények okán így is biztosítjuk a "jó" helyezési pontok megszerzésének nagyobb lehetőségét! A szektorok pontos elhelyezése és létszám szerinti beosztása a nevezési létszám ismeretében a verseny előtti napon a versenyről/versenykiírásról szóló Haldorádó horgászportálon megjelent íráshoz kapcsolódó fórumban (hozzászólások) kiközlésre kerül. Első körben a kialakított szektorokba a versenykategóriák telepítését (x szektor úszós, y szektor feeder/fenekező) a BSHE sorsolja ki. Az ezt követő személyi sorsolás egy húzással már egy, a választott módszer szerinti szektorba és azon belül közvetlenül a konkrét helyre történik. Irányított sorsolás nincs. A kategóriákon belül a sorsolási sorrendet a leadott nevezések idősorrendjében összeállított rajtlista sorrendje határozza meg. Először az úszósok sorsolnak - a sorsolást követően el is indulhatnak a pályára -, majd a feeder/fenekező kategória következik. Aki a felnőtteknél a teljes regisztrációt a regisztrációs idő végéig (05:45) nem teljesíti, annak - idő közbeni megérkezésétől függetlenül - a BSHE képviselője sorsol helyet. Így elkerülhető a késők szélső, kivett helyre való quasi sorsolási kedvezménye.
 3. Egy feeder/fenekező szektor a nevezett létszámtól függően lehetőleg versenyenként egyenlő létszámmal, átlagosan 8-11 főre kerül kijelölésre. Az úszósok esetében 12 fő felett már két szektor kerül kijelölésre. A gyermekek egy szektorban helyezkednek el. Az adott kategóriák szektorok szerinti kisorsolása és a ténylegesen megjelenő létszám függvényében a fennmaradó üres helyek száma szerint a sorsolás előtt a BSHE az abszolút szélső helyeket veszi ki, majd szükség esetén váltakozva következnek a további szektoros szélső helyek. A szektor első egy pontot kap, a második kettőt és így tovább. A fő versenykategóriákon (feeder/fenekező, úszós) belüli eltérő létszámú szektorok kijelölése esetében a pontozásnál a nagyobb számú szektorban mérlegeltető, utolsó helyen végzett versenyző a kisebb létszámú szektor utolsó helyének megfelelő pontot kapja (pontkiegyenlítés). Holtverseny esetén a pontozás az adott szektoron belül pontátlaggal történik. Az, aki nem mérlegeltet, a versenyen a kategóriája egészre kerekített átlagos szektor létszáma+2 pontot kap. Az, aki nevezett, de nem jelent meg, annak az adott forduló kiesik, de ez már az összetett eredménynél nem lehet kieső eredmény.
 4. Az etetés mennyiségében, az etetőanyag összetevőiben nincs korlátozás, kivétel az élőanyag mennyisége, amely 2 liternél több nem lehet.
 5. Az alapozó etetés (kezdetét egy dudaszó jelzi) időtartama alatt bottal bejuttatható etetőbója alkalmazása engedélyezett, amelyet a verseny kezdetét jelző hármas dudaszóig ki kell venni.
 6. A kifogott halakat csak gyűrűs (verseny-) szákban, illetve nagy hal esetén megfelelő méretű pontyzsákban lehet tárolni. Mérlegelésre csak élő hal kerülhet.
 7. A kifogott tokféléket és minden 5 kg-on felüli egyéb halat a versenybíróknak soron kívül jelenteni és azt kötelező részmérésként mérlegeltetni kell.
 8. Az indokolatlan (több horgászhelyet tartósan érintő) fárasztást, illetve az észlelt egyéb szabálytalanságokat a versenybíróknak soron kívül jelenteni kell, az esetleges (a versenysorozat szabályainál meghatározott) szankciókról a versenybíróság dönt.
 9. A lefújás (hármas dudaszó) előtt megakasztott, de az addig még ki nem fárasztott hal 15 percen belüli sikeres szákolás esetén az eredménybe még beszámít!
 10. A mérlegelés a verseny végén, az összsúly megállapításával történik, ezt követően a tárolt halak haladéktalanul visszaengedésre kerülnek.
 11. A verseny végeredménye szempontjából az abszolút sorrendről pontegyenlőség esetén a nagyobb összsúly, ezt követően pedig a nagyobb fogott hal dönt.
 12. A versenyző köteles aktívan közreműködni a mérlegelésben, a fotózásban és a rekordhalak regisztrációjában, továbbá a zsákmány kíméletes visszaengedésében és a keletkezett szemét összegyűjtésében.

Egy tarka meglepetés, ...
Egy tarka meglepetés, ...

... és még egy érdekes szín- és génkombináció
... és még egy érdekes szín- és génkombináció

Nevezés:

A részvétel feltétele a 2015. évre érvényes magyar állami horgászjegy. Turista állami horgászjeggyel a versenyzés nem lehetséges. Igazolt horgászszervezeti tagsági előzményekkel rendelkezőknek és külföldieknek ez az okmány külön térítés mellett, a gyermekeknek pedig térítésmentesen a helyszínen előzetesen is kiváltható. E versenysorozat szempontjából ifi az, aki 2015. 12. 31-ig a 18. életévét még nem tölti be, gyermeknek pedig az minősül, aki 2015. 12. 31-ig a 14. életévét még nem tölti be, de legalább már 5 éves.

Figyelem! Az elmúlt évek szervezői tapasztalataiból okulva, a versenynapon a helyszíni nevezést NEM fogadunk el! A BSHE 35 fő alatti nevezés esetén fenntartja a jogot a versenynek a versenyt megelőző napon történő visszamondására, így ez esetben követeléssel senki nem élhet az Egyesület felé.

Compó, az egyik nagy visszahonosítási sikertörténetünk
Compó, az egyik nagy visszahonosítási sikertörténetünk

Kérjük, töltsék ki a mellékelt Jelentkezési lapot és küldjék el e-mail formájában a maconka@maconka.hu címre 2015. 04. 09-én 18:00-ig A jelentkezési lap leadható a halőrházban is, vagy elküldhető az Egyesület fax számára is. A jelentkezési lapon az elérési telefonszám feltüntetése kiemelten fontos!

A nevezés elfogadása a jelentkezési lap teljes kitöltése esetén automatikus, így a versenypálya rendelkezésre álló kapacitásának eléréséig kizárólag a beérkezési idősorrend dönt. Akinek elfogadtuk a nevezését, annak e-mailben (ha ilyen elérhetőség nincs, a manuálisan kitöltött lapon lévő elérhetőségi telefonszámon), folyamatosan, de legkésőbb 2015. 04. 09-én 22:00-ig küldünk hivatalos visszaigazolást. Ezen túl a név szerinti rajtlista a jelen cikkhez kapcsolódó fórumban (hozzászólások) folyamatosan frissítve lesz.

Maconka egyik aranya, már 1 kg felett
Maconka egyik aranya, már 1 kg felett

Részvételi díj:

A részvételi díj (amely tartalmazza a versenyre szóló sportjegyet, az ebédet, a gáti behajtás és parkolás díját, valamint a kedvezményes további horgászat személyi lehetőségét is):

 • felnőtteknek: 3300 Ft
 • hölgyeknek, ifiknek: 2000 Ft
 • gyermekeknek: maconkai éves területi jeggyel rendelkezőknek ingyenes (másoknak ez 1200 Ft, viszont cserébe éves maconkai gyermekjegy kerül kiadásra!)

Figyelem! A részvételi díjat csak a verseny napján reggel, a regisztráció alkalmával kell befizetni.

JóbaráTOK
JóbaráTOK

Díjazás:

A legjobbak az alábbi felsorolás szerint értékes, gravírfelirattal ellátott kupát vagy trófeát, valamint személyre szóló oklevelet kapnak. Ezen túl a BSHE fenntartja a jogot további kupák, tárgyjutalmak kiadására is, illetve ilyen felajánlásokat köszönettel el is fogad.

Kupával és oklevéllel kerül díjazásra:

 • 12 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén a feeder/fenekező kategória I-III. helyezettje, 12 versenyző alatt az I. helyezett,
 • 12 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén az úszós kategória I-III. helyezettje, 12 versenyző alatt az I. helyezett,
 • 6 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén a gyermek kategória I-III. helyezettje, 6 versenyző alatt az I. helyezett,
 • 3 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén a női kategória I. helyezettje,
 • 3 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén az ifi kategória I. helyezettje,
 • 3 megjelent külföldi versenyző, vagy a feletti létszám esetén a legjobb külföldi horgász.

Halas trófeával kerül díjazásra:

 • a legnagyobb halat fogó versenyző.

Oklevéllel kerül elismerésre:

 • 12 megjelent versenyző alatti létszám esetén a feeder/fenekező kategória II-III. helyezettje,
 • 12 megjelent versenyző alatti létszám esetén az úszós kategória II-III. helyezettje,
 • 6 megjelent versenyző alatti létszám esetén a gyermek kategória II-III. helyezettje,
 • 3 megjelent versenyző alatti létszám esetén a női kategória I. helyezettje,
 • 3 megjelent versenyző alatti létszám esetén a ifi kategória I. helyezettje,
 • 3 megjelent külföldi versenyző alatti létszám esetén a legjobb külföldi horgász,
 • valamennyi, I-III. helyezéssel nem díjazott szektorelső.

Emléklappal kerül elismerésre:

 • valamennyi, I-III. helyezéssel nem díjazott gyermek horgász..

Ingyenes részvétellel kerül elismerésre:

 • a díjkiosztón résztvevő versenyzők közül 1 személy sorsolás útján a következő Szuperkupa-fordulóra szóló indulási lehetőséget nyer.

Ha a női és ifi kategóriában szereplő versenyzők a feeder/fenekező, vagy az úszós kategóriában is kupával díjazottak, akkor az "egy teljesítmény egy elismerés" elve okán a kupák közül szabadon választhatnak, viszont mindkét oklevélre jogosultak. Valamennyi díj és elismerés kiadásának feltétele a verseny teljes időtartamának teljesítése, a mérlegelés, illetve a díjkiosztón történő személyes megjelenés!

Íme, egy-egy önálló verseny díjai
Íme, egy-egy önálló verseny díjai

Ilyen az áhított Szuperkupa-trófea
Ilyen az áhított Szuperkupa-trófea

Külön kedvezmény:

A verseny után a horgászat a sportjegyhez váltott 1 db kiegészítő szelvény (1300 Ft) előzetes megváltásával az adott napon 20:00-ig folytatható, s e szelvény birtokában a verseny után fogott 1 nemes + 3 kg egyéb hal térítésmentesen elvihető. 2 szelvény megváltásával (2600 Ft) pedig vasárnap reggel 05:00-ig szabad a pálya, s így maximum 2 nemes + 5 kg egyéb hal vihető el. Ha a horgászok - ide nem értve a gyermekeket - ezt a kérést mérlegeléskor, vagy legkésőbb az ebéd folyamán ezt jelzik, akkor a sorsolt helyen folytathatják majd a díjkiosztó után a horgászatot, de az itt szabályozott kedvezményes lehetőséggel a horgászat már az általános szabályok szerint, azaz tetszőleges más (Horgászrendben engedélyezett) helyen is tovább folytatható.

Családtagok, kísérők lehetőségei:

A verseny ideje alatt a nem horgászó családtagok és gyermekek a rajthelyeken (egyeztetett módon, a horgászati tevékenységet nem segítve) jelen lehetnek, de természetesen nem zavarhatják a szomszéd horgászokat.

Mindenkit várunk családostul, ...
Mindenkit várunk családostul, ...

... vagy párosban is
... vagy párosban is

Ezen túl lehetőségük van a tórendszer gyalogos, vagy kerékpáros bejárására, a helyi büfé szolgáltatásainak igénybevételére, továbbá meghirdetett térítés mellett pótebéd jogcímen helyszíni étkezés igénybevételére.

A gyermekeknél a segítők csak a szerelékek összeállításában és a szákolásban vehetnek részt, így a beetetésben, a bedobásban, a bevágásban, valamint a hal fárasztásában nem vehetnek részt.

MACONKA BARÁTAI '15 SZUPERKUPA

A versenysorozat összetett értékelésének főbb szabályai:

 1. A 2015. évi versenysorozat összesen öt (5), önálló versenyként lebonyolított fordulóból áll. A fordulók időpontjai: 04.11., 05.09., 06.20., 07.18., 08.29., valamennyi nap szombat. A még hátralévő fordulók időpontjai a BSHE részéről egyoldalúan csak vis maior esetekben változtatható meg. E versenyek a maconkai eseménynaptár rovatban is rögzítésre kerültek.
 2. Az összetett értékelés szempontjából a legjobb négy forduló eredménye, azaz az ott megszerzett pontok (helyezési számok) összege számít, tehát az így a legkevesebb pontot megszerző versenyző a Szuperkupa fordulós versenyekkel megegyező, adott kategóriájának győztese. Aki négynél kevesebb fordulóban vesz részt, annak a végső eredménylistához a hiányzó fordulókra a pontszámait az adott versenyen a kategóriája egészre kerekített átlagos szektor létszáma+6 pont számítás szerint állapítjuk meg, de ez a versenyző értelemszerűen összetett díjazásra nem jogosult.
 3. Pontegyenlőségnél először a több versenyen elért részeredmény, másodszor az időben a későbbi fordulón elért jobb részeredmény (kisebb kapott részpontszám) dönt. Ha ez is azonos, akkor harmadszor a sorozat alatt fogott halak összsúlya, negyedszer pedig a regisztrált nagyobb fogott hal a döntő. Az összetett értékelésnél így tehát szintén lesz feeder/fenekező, úszós, ifi, női, gyermek és legjobb külföldi díjazott.
 4. A verseny szabályainak megszegésért külön megállapított büntetőpont nem jár, ám szankcióként a) egy hal beszámításának érvénytelenítéséről, b) az adott verseny eredményének törléséről, vagy c) a Szuperkupa-sorozatról való kizárásról a versenybíróság esetileg dönt.
 5. A versenysorozat folyamán a feeder/fenekező és az úszós kategóriák között egy fordulóban lehetséges a váltás, ez esetben a versenyző az ekkor megszerzett pontokat a szükséges átszámítás (konverzió) után az összetettbe is viszi magával.

Figyelem! A BSHE egynél több versenynél a 35 fő alatti nevezés okán történt visszamondás esetén fenntartja a jogot a új versenynap kijelölésére, vagy az összetett díjazás visszavonására. Ezen esetekben követeléssel senki nem élhet az Egyesület felé.

Összetett díjazás:

Az összetettben legjobbak az utolsó forduló eredményhirdetését követően értékes, kristályból készített gravírozott Szuperkupa-trófeát, valamint személyre szóló oklevelet kapnak. Összesen minimum 12 ilyen díj kerül kiosztásra a feeder/fenekező, úszós, gyermek kategória I-III. helyezetteknek, valamint megfelelő indulói létszám esetén a női és ifi I. helyezettnek, továbbá a legjobb külföldinek. Ezen túl a BSHE az összetettben is fenntartja a jogot további kupák, tárgyjutalmak kiadására is.

Lassan véget ér a beharangozó cikk, a versenykiírás. Talán nem volt túl tömény, de a versenybeszámolók biztosan színesebbek és izgalmasabbak lesznek, ígérem. Végül még egy apró gondolat. Láttuk és látjuk, hogy a versenyzők jelentős része inkább a verseny izgalmáért és öröméért, mint egy nagy díjesőért indul el egy-egy ilyen rendezvényen, s a többségnek bizony mindig gondolnia kell a pénztárcájára is. Ezért is született meg pár évvel ezelőtt e versenysorozat gondolata. Ha van kedve, tegyen egy próbát. Egy biztos, mi szeretettel várjuk Önt is Maconkán!

Ugye, milyen szép?
Ugye, milyen szép?


Hozzászólás, vélemény - eddig 32db, utolsó: 2015-04-17 10:19:36