Nyitóoldal
Helyfoglalás
Meteorológia
Hírek
Írások
Fórumok
Eseménynaptár
Rekordfogások
Fotóalbum
Statisztika
Dokumentumtár
Maconka

Önök kérték: Maconka Barátai Szuperkupa 2014

2014-03-25
Dérer István
Dérer István
Az elmúlt évben Maconkán útjára indult egy új, saját szervezésű kezdeményezés, amely fő célként egy mindenki számára elérhető, könnyedebb versenyzést célzott meg, több tekintetben is. Végül a 6 versenykategóriában a 130 versenyző, a 22 halfajból kifogott 2086 kg hal, a 3 abszolút tórekord, valamint az összesen 65 db kiosztott díj és trófea fémjelezte az első nagy közös próbálkozást. Az őszi záráskor arra kértük Maconka Barátait, hogy vonjuk meg együtt az elméleti elgondolás gyakorlati megvalósulásának mérlegét és döntsünk közösen a folytatásról. Íme az eredmény!

Legelőször - vagy éppen a jelen cikk olvasása után - az új érdeklődőknek kedvcsinálóként, a régi versenyzőknek nosztalgiaként talán érdemes végigfutni az előző évad versenybeszámolóin:

Első forduló

Második forduló

Harmadik forduló

Negyedik forduló

Ötödik forduló

Hatodik forduló és az összetett eredményhirdetés

Tavaszi látkép
Tavaszi látkép

Aztán majd jön a nyár is
Aztán majd jön a nyár is

Mivel jól esik jó dolgokra visszatekinteni, a felvezetésben újra megemlítenénk az első győzteseket, a legszebb emlékeket:

Maconka Barátai '13 Szuperkupa::

Törzsgárda, akik mind a hat fordulón elindultak: Albertus Zsolt, ifj. Angyal István, Balázs Gergő, Bencze Zoltán, Dénes Milán, Hegedüs Zsófia, Jan Gazdik, Lipták Zoltán, Molnár János, Nagy György, Nagy László, Papp Éva, Papp József, Vas Károly és Vincze Tamás.

Gyermek bajnokok Hegedüs Zsófia és Dénes Milán, a harmadik Balázs Gergő.

Zsófi az előtározón
Zsófi az előtározón

Milán a VI. tavon
Milán a VI. tavon

Női bajnok Horváth Zoltánné, második helyen Papp Éva.

Az ifjúsági bajnok Vas Szilveszter.

Úszós bajnok Darvasi Béla, második Papp József, harmadik Vas Károly.

Feeder/fenekező bajnok ifj. Angyal István, második Bencze Zoltán, harmadik Nagy György, negyedik Lipták Zoltán, ötödik a legjobb külföldinek szóló trófea birtokosa, Jan Gazdik (Szlovákia).

Szép volt, kedves Barátaink!

Az összetett eredményeket valamennyi induló esetében itt lehet letölteni:

Összetett eredménylista

Érdemes megnézni a versenysorozat fogásokra és fogott halfajokra vonatkozó, fordulónkénti összesítő táblázatát is:

Összesített versenyeredmények

Ide tartozik, hogy a versenysorozat legnagyobb pontya 15,41 kg (Bagi Zoltán fogása) volt, de a nagytestű rekordhalak "árnyékában" sokan elfeledkeznek arról, hogy egy-egy kisebb hal jóval ritkább és így bizony értékesebb is lehet a fauna vizsgálata, egy faj életterének megítélése szempontjából. Így itt is kiemelem az "egyéb" tórekordokat: Sergej Kobera sok éves szakmai programunk bizonyítékaként egy 1,13 kg-os aranykárászt, Bartus Attila egy 0,93 kg-os karikakeszeget, Dénes Milán pedig egy 0,69 kg-os laposkeszeget fogott.

Maconka egyik aranya
Maconka egyik aranya

A versenysorozatról szóló eddigi utolsó, 2013. októberi cikk keretében jelent meg az az anonim kérdőív, amely a 2013. év értékelésére és a 2014. év előkészítésére szolgált. Végül a visszaküldött 24 kérdőív feldolgozása után az alábbi eredmény született, néhány tekintetben meglepetést is okozva:

Kérdőívek feldolgozása és kiértékelése

Érdemes elolvasni!

Az Önöktől kapott átlag osztályzatunk: 4,5.

Köszönjük!

A fentebb ismertetett eredményeken túl a jövőt befolyásoló döntéseknél számos személyes találkozás, telefonos beszélgetés és néhány gazdasági számítás eredményét is figyelembe vettük, így alakult ki az újabb közös koncepció.

Személy szerint nem tagadom, hogy a végső döntésnél a sok pozitív emberi impulzus is sokat nyomott a latban, s talán pont ezek adták meg a végső lökést a folytatáshoz. Amikor e sorokat írom, már a maconkai "Eseménynaptár" rovatból letölthető a jelentkezési lap és bizony folyamatosan érkeznek a jelentkezések az új szabályok részletes ismerete nélkül, azaz bizalmi alapon. Igen, menjünk tovább!

Fontos a gyakorlatból származó tapasztalat
Fontos a gyakorlatból származó tapasztalat

Így április 12-én Maconkán nem "csak" a 2014. évi horgászidény első versenyére, hanem egyben közkívánatra ismét a nyílt és szabad stílusú, saját szervezésű és rendezésű versenysorozat, a megújított "Maconka Barátai '14" Szuperkupa első eseményére kerül sor. A szabályok most döntően az elmúlt évet értékelő törzsgárda reális igényeire és véleményére, az árak pedig továbbra is a - jó értelemben vett - átlaghorgász anyagi lehetőségeire lettek kialakítva. Így mi bízva a létszám további növekedésében "csak azért sem" emeltünk a díjakon, a Vezetőség elvárása pedig a tárgyban továbbra is mindössze annyi, hogy ne legyen veszteséges az újabb sorozat. Induljon hát a második idény annak jegyében, hogy a jövőben a folytatás és a szabályok további finomítása ismét az itt versenyző horgászokon múlik majd!

VERSENYKIÍRÁS

X., JUBILEUMI TAVASZI MACONKA KUPA

Maconka, 2014. április 12., szombat

A verseny helyszíne:

A Maconkai-víztározó és tórendszere, azon belül kb. 60-70 főig - közkívánatra - az 1. sz., gáti nemzetközi versenypálya, illetve "teltház" esetén ezen túl az úszósok és/vagy a gyermekek esetében az előtározói 3. sz. versenypálya. A rendezők így túljelentkezés esetén fenntartják a jogot a pálya bővítésére, vagy a kisebb létszámú kategória áthelyezésére az előtározóra, de ez esetben mindenkivel személyes egyeztetésre kerül sor a megadott telefonszámon a jelentkezési határidő lejártát követő napon!

Gáti nyurga
Gáti nyurga

A versenypálya kitűzése:

A versenyhorgászok elsődlegesen a gáti, 1. sz. nemzetközi versenypályán foglalnak majd kb. 10-12 méterenként helyet. Kisebb nevezési létszám esetén a rajthely szélessége arányosan növelésre kerül. A jelölő tábla a rajthely középpontjában kerül elhelyezésre.
Az úszós- és a gyermekhorgászok a helyszínnél leírtak szerint így vagy a gáton, vagy az előtározón foglalnak helyet.
Az ifjúsági és női versenyzők a választott (feeder/fenekező vagy az úszós) kategória felnőtt férfi versenyzői között foglalnak helyet, azaz nekik külön pályaszakaszt, szektort nem biztosítunk, viszont megfelelő létszám esetén a külön ismertetett módon külön is díjazzuk őket.
Mivel a kijelölt versenypálya befogadóképessége a leírtak szerint korlátozott, ezért aki biztosra akar menni, időben adja le nevezését!

A nyári fordulókban az amur is okozhat meglepetést!
A nyári fordulókban az amur is okozhat meglepetést!

A verseny lebonyolítása:

05:00-05:45 Regisztráció a halőrháznál

06:00 Sorsolás, majd helyek elfoglalása (gyermekek: 06:30)

07:30 Etetés megkezdése

08:00-14:00 Verseny (gyermekek: 08:30-13:30)

14:00 Mérlegelés

14:30-15:30 Ebéd a halőrháznál

15:30 Eredményhirdetés, díjak átadása

A nagy többségnél a kaja is bejött...
A nagy többségnél a kaja is bejött...

A verseny főbb szabályai:

 1. Horgászni három kategóriában, azaz tetszőleges fenekező vagy úszós módszerrel, illetve gyermekhorgászként, 1 bottal és azon 1 horoggal lehet. A felnőtteknél és ifiknél a választott módszert értelemszerűen a jelentkezési lap leadásáig el kell dönteni, később és értelemszerűen verseny közben abban változtatás már nem lehetséges! A gyermekeknél idén újdonság, hogy tetszés szerint választható és a verseny közben is cserélhető az úszós, vagy a feeder/fenekező módszer.
 2. Idén egy-egy adott szektorba csak úszósok, vagy csak feeder/fenekező technikával horgászók kerülhetnek - a versenyzői igények okán így is biztosítjuk a "jó" helyezési pontok megszerzésének nagyobb lehetőségét! A szektorok pontos elhelyezése és létszám szerinti beosztása, továbbá az úszósok és a gyermekek hely szerinti elhelyezése a nevezési létszám ismeretében a verseny előtti napon a jelen cikkhez kapcsolódó fórumban (hozzászólások) kiközlésre kerül. Ha a gáti pálya kapacitása elégséges, akkor először az ott kialakított szektorokba a versenykategóriák telepítését (x szektor úszós, y szektor feeder/fenekező) a BSHE sorsolja ki. A személyi sorsolás ezt követően ebben az évben már a választott módszer szerinti szektorokba, azon belül egy húzással közvetlenül a konkrét helyekre történik. Irányított sorsolás nincs. A kategóriákon belül a sorsolási sorrendet a leadott nevezések idősorrendjében összeállított rajtlista sorrendje határozza meg. Először az úszósok sorsolnak - a sorsolást követően el is indulhatnak a pályára -, majd a feeder/fenekező kategória következik. Aki a felnőtteknél a teljes regisztrációt a regisztrációs idő végéig (05:45) nem teljesíti, annak - idő közbeni megérkezésétől függetlenül - a BSHE képviselője sorsol helyet.
 3. Egy feeder/fenekező szektor a nevezett létszámtól függően lehetőleg versenyenként egyenlő létszámmal, átlagosan 10 főre kerül kijelölésre. Az úszósok esetében 12 fő felett már két szektor kerül kijelölésre. A gyermekek egy szektorban helyezkednek el. A szektor első egy pontot kap, a második kettőt és így tovább. A nagyobb létszámú szektorok versenyzői esetében a pontozásnál az itt mérlegeltető, utolsó helyeken végzett versenyzők a kategória kisebb létszámú szektora utolsó helyének megfelelő pontot kapják. Az, aki nem mérlegeltet, a versenyen a kategóriája egészre kerekített átlagos szektor létszáma+2 pontot kap. Az, aki nevezett, de nem jelent meg, a versenyen a kategóriája egészre kerekített átlagos szektor létszáma+4 pontot kap.
 4. Az etetés mennyiségében, az etetőanyag összetevőiben nincs korlátozás, kivétel az élőanyag mennyisége, amely 2 liternél több nem lehet.
 5. Az alapozó etetés (kezdetét egy dudaszó jelzi) időtartama alatt bottal bejuttatható etetőbója alkalmazása engedélyezett, amelyet a verseny kezdetét jelző hármas dudaszóig ki kell venni.
 6. A kifogott halakat csak gyűrűs (verseny-) szákban, illetve nagy hal esetén megfelelő méretű pontyzsákban lehet tárolni. Mérlegelésre csak élő hal kerülhet.
 7. A kifogott tokféléket és minden 5 kg-on felüli egyéb halat a versenybíróknak soron kívül jelenteni és azt kötelező részmérésként mérlegeltetni kell.
 8. Az indokolatlan (több horgászhelyet tartósan érintő) fárasztást, illetve az észlelt egyéb szabálytalanságokat a versenybíróknak soron kívül jelenteni kell, az esetleges (a versenysorozat szabályainál meghatározott) szankciókról a versenybíróság dönt.
 9. A lefújás (hármas dudaszó) előtt megakasztott, de az addig még ki nem fárasztott hal 15 percen belüli sikeres szákolás esetén az eredménybe még beszámít!
 10. A mérlegelés a verseny végén, az összsúly megállapításával történik, ezt követően a tárolt halak haladéktalanul visszaengedésre kerülnek.
 11. A verseny végeredménye szempontjából az abszolút sorrendről pontegyenlőség esetén a nagyobb összsúly, ezt követően pedig a nagyobb fogott hal dönt.
 12. A versenyző köteles aktívan közreműködni a mérlegelésben, a fotózásban és a rekordhalak regisztrációjában, továbbá a zsákmány kíméletes visszaengedésében és a keletkezett szemét összegyűjtésében.

Egy gáti pályaszakasz ....
Egy gáti pályaszakasz ....

... és onnan egy álom-teríték
... és onnan egy álom-teríték

Nevezés:

A részvétel feltétele a 2014. évre érvényes magyar állami horgászjegy. Turista állami horgászjeggyel a versenyzés nem lehetséges. Igazolt horgászszervezeti tagsági előzményekkel rendelkezőknek és külföldieknek ez az okmány külön térítés mellett, a gyermekeknek pedig térítésmentesen a helyszínen előzetesen is kiváltható. E versenysorozat szempontjából ifi az, aki 2014. 12. 31-ig a 18. életévét még nem tölti be, gyermeknek pedig az minősül, aki 2014. 12. 31-ig a 14. életévét még nem tölti be, de legalább már 5 éves.

Figyelem! Az elmúlt évek szervezői tapasztalataiból okulva, a versenynapon a helyszíni nevezést NEM fogadunk el! A BSHE 30 fő alatti nevezés esetén fenntartja a jogot a versenynek a versenyt megelőző napon történő visszamondására, így ez esetben követeléssel senki nem élhet az Egyesület felé.

A gyermekek a VI. tavon
A gyermekek a VI. tavon

Kérjük, töltsék ki a mellékelt Jelentkezési lapot és küldjék el e-mail formájában a maconka@maconka.hu címre 2014. 04. 10-én 18:00-ig A jelentkezési lap leadható a halőrházban is, vagy elküldhető az Egyesület fax számára is. A jelentkezési lapon az elérési telefonszám feltüntetése kiemelten fontos!

A nevezés elfogadása a jelentkezési lap teljes kitöltése esetén automatikus, így a versenypálya rendelkezésre álló kapacitásának eléréséig kizárólag a beérkezési idősorrend dönt. Akinek elfogadtuk a nevezését, annak e-mailben (ha ilyen elérhetőség nincs, a manuálisan kitöltött lapon lévő elérhetőségi telefonszámon), folyamatosan, de legkésőbb 2014. 04. 10.-én 22:00-ig küldünk hivatalos visszaigazolást. Ezen túl a név szerinti rajtlista a jelen cikkhez kapcsolódó fórumban (hozzászólások) folyamatosan frissítve lesz.

A ponty mellett a dévér a tömeghal Maconkán is
A ponty mellett a dévér a tömeghal Maconkán is

Részvételi díj:

A részvételi díj (amely tartalmazza a versenyre szóló sportjegyet, az ebédet, a gáti behajtás és parkolás díját, valamint a kedvezményes további horgászat személyi lehetőségét is):

 • felnőtteknek: 3300 Ft
 • hölgyeknek, ifiknek: 2000 Ft
 • gyermekeknek: maconkai éves területi jeggyel rendelkezőknek ingyenes (másoknak ez 1200 Ft, viszont cserébe éves maconkai gyermekjegy kerül kiadásra!)

Figyelem! A részvételi díjat csak a verseny napján reggel, a regisztráció alkalmával kell befizetni.

Díjazás:

A legjobbak az alábbi felsorolás szerint értékes, gravírfelirattal ellátott kupát vagy trófeát, valamint személyre szóló oklevelet kapnak. Ezen túl a BSHE fenntartja a jogot további kupák, tárgyjutalmak kiadására is, illetve ilyen felajánlásokat köszönettel el is fogad.

Kupával és oklevéllel kerül díjazásra:

 • 12 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén a feeder/fenekező kategória I-III. helyezettje, 12 versenyző alatt az I. helyezett,
 • 12 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén az úszós kategória I-III. helyezettje, 12 versenyző alatt az I. helyezett,
 • 6 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén a gyermek kategória I-III. helyezettje, 6 versenyző alatt az I. helyezett,
 • 3 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén a női kategória I. helyezettje,
 • 3 megjelent versenyző, vagy a feletti létszám esetén az ifi kategória I. helyezettje,
 • 3 megjelent külföldi versenyző, vagy a feletti létszám esetén a legjobb külföldi horgász.

Halas trófeával kerül díjazásra:

 • a legnagyobb halat fogó versenyző.

Oklevéllel kerül elismerésre:

 • 12 megjelent versenyző alatti létszám esetén a feeder/fenekező kategória II-III. helyezettje,
 • 12 megjelent versenyző alatti létszám esetén az úszós kategória II-III. helyezettje,
 • 6 megjelent versenyző alatti létszám esetén a gyermek kategória II-III. helyezettje,
 • 3 megjelent versenyző alatti létszám esetén a női kategória I. helyezettje,
 • 3 megjelent versenyző alatti létszám esetén a ifi kategória I. helyezettje,
 • 3 megjelent külföldi versenyző alatti létszám esetén a legjobb külföldi horgász,
 • valamennyi, I-III. helyezéssel nem díjazott szektorelső.

Emléklappal kerül elismerésre:

 • valamennyi, I-III. helyezéssel nem díjazott gyermek horgász..

Ingyenes részvétellel kerül elismerésre:

 • a díjkiosztón résztvevő versenyzők közül 1 személy sorsolás útján a következő Szuperkupa-fordulóra szóló indulási lehetőséget nyer.

Ha a női és ifi kategóriában szereplő versenyzők a feeder/fenekező, vagy az úszós kategóriában is kupával díjazottak, akkor az "egy teljesítmény egy elismerés" elve okán a kupák közül szabadon választhatnak, viszont mindkét oklevélre jogosultak. Valamennyi díj és elismerés kiadásának feltétele a verseny teljes időtartamának teljesítése, a mérlegelés, illetve a díjkiosztón történő személyes megjelenés!

Kupák ...
Kupák ...

... és oklevelek
... és oklevelek

Külön kedvezmény:

A verseny után a horgászat a sportjegyhez váltott 1 db kiegészítő szelvény (1300 Ft) előzetes megváltásával az adott napon 20:00-ig folytatható, s e szelvény birtokában a verseny után fogott 1 nemes + 3 kg egyéb hal térítésmentesen elvihető. 2 szelvény megváltásával (2600 Ft) pedig vasárnap reggel 05:00-ig szabad a pálya, s így maximum 2 nemes + 5 kg egyéb hal vihető el. Ha a horgászok - ide nem értve a gyermekeket - ezt a kérést mérlegeléskor, vagy legkésőbb az ebéd folyamán ezt jelzik, akkor a sorsolt helyen folytathatják majd a díjkiosztó után a horgászatot, de az itt szabályozott kedvezményes lehetőséggel a horgászat már az általános szabályok szerint, azaz tetszőleges más (Horgászrendben engedélyezett) helyen is tovább folytatható.

Családtagok, kísérők lehetőségei:

A verseny ideje alatt a nem horgászó családtagok és gyermekek a rajthelyeken (egyeztetett módon, a horgászati tevékenységet nem segítve) jelen lehetnek, de természetesen nem zavarhatják a szomszéd horgászokat.

Együtt...
Együtt...

Ezen túl lehetőségük van a tórendszer gyalogos, vagy kerékpáros bejárására, a helyi büfé szolgáltatásainak igénybevételére, továbbá meghirdetett térítés mellett pótebéd jogcímen helyszíni étkezés igénybevételére.

A gyermekeknél a segítők csak a szerelékek összeállításában és a szákolásban vehetnek részt, így a beetetésben, a bedobásban, a bevágásban, valamint a hal fárasztásában nem vehetnek részt.

Gergő profi rajthelye
Gergő profi rajthelye

MACONKA BARÁTAI '14 SZUPERKUPA

A versenysorozat összetett értékelésének főbb szabályai:

 1. A 2014. évi versenysorozat összesen öt (5), önálló versenyként lebonyolított fordulóból áll. A fordulók időpontjai: 04.12., 05.10., 06.21., 07.19., 09.06., valamennyi nap szombat. A még hátralévő fordulók időpontjai a BSHE részéről egyoldalúan csak vis maior esetekben változtatható meg. E versenyek a maconkai eseménynaptár rovatban is rögzítésre kerültek.
 2. Az összetett értékelés szempontjából a legjobb négy forduló eredménye, azaz az ott megszerzett pontok (helyezési számok) összege számít, tehát az így a legkevesebb pontot megszerző versenyző a Szuperkupa fordulós versenyekkel megegyező, adott kategóriájának győztese. Aki négynél kevesebb fordulóban vesz részt, annak a végső eredménylistához a hiányzó fordulókra a pontszámait az adott versenyen a kategóriája egészre kerekített átlagos szektor létszáma+6 pont számítás szerint állapítjuk meg, de ez a versenyző értelemszerűen összetett díjazásra nem jogosult.
 3. Pontegyenlőségnél először a több versenyen elért részeredmény, másodszor az időben a későbbi fordulón elért jobb részeredmény (kisebb kapott részpontszám) dönt. Ha ez is azonos, akkor harmadszor a sorozat alatt fogott halak összsúlya, negyedszer pedig a regisztrált nagyobb fogott hal a döntő. Az összetett értékelésnél így tehát szintén lesz feeder/fenekező, úszós, ifi, női, gyermek és legjobb külföldi díjazott.
 4. A verseny szabályainak megszegésért külön megállapított büntetőpont nem jár, ám szankcióként a) egy hal beszámításának érvénytelenítéséről, b) az adott verseny eredményének törléséről, vagy c) a Szuperkupa-sorozatról való kizárásról a versenybíróság esetileg dönt.
 5. A versenysorozat folyamán a feeder/fenekező és az úszós kategóriák között egy fordulóban lehetséges a váltás, ez esetben a versenyző az ekkor megszerzett pontokat a szükséges átszámítás (konverzió) után az összetettbe is viszi magával.

Figyelem! A BSHE egynél több versenynél a 30 fő alatti nevezés okán történt visszamondás esetén fenntartja a jogot a új versenynap kijelölésére, vagy az összetett díjazás visszavonására. Ezen esetekben követeléssel senki nem élhet az Egyesület felé.

Összetett díjazás:

Az összetettben legjobbak az utolsó forduló eredményhirdetését követően értékes, kristályból készített gravírozott Szuperkupa-trófeát, valamint személyre szóló oklevelet kapnak. Összesen minimum 12 ilyen díj kerül kiosztásra a feeder/fenekező, úszós, gyermek kategória I-III. helyezetteknek, valamint megfelelő indulói létszám esetén a női és ifi I. helyezettnek, továbbá a legjobb külföldinek. Ezen túl a BSHE az összetettben is fenntartja a jogot további kupák, tárgyjutalmak kiadására is.

Lassan véget ér a cikk, a versenykiírás. Talán nem volt túl tömény, de a versenybeszámolók biztosan színesebbek és izgalmasabbak lesznek, ígérem.

Mi is kíváncsiak vagyunk a folytatásra :)
Mi is kíváncsiak vagyunk a folytatásra :)

Ami ennél is fontosabb, hogy a közösen megalkotott új versenyszabályzatnak köszönhetően a szektorokba történő kategória-sorsolásnak köszönhetően akár az úszósok, akár a feeder-hívők bekerülhetnek a legjobbnak ítélt pályaszakaszokra, illetve a szektoros kiegyenlítő pontozásnak köszönhetően egy alkalmilag "haltalanabb" szektorban elért eredmény is ugyanannyit számít! Szinte garantáltnak tűnik a szoros eredmény, az izgalom a versenysorozat végéig...

A zárszó előtt, pihenésként egy kis rejtvény. Ki ismeri fel ezt a halat, "akivel" némi szerencsével majd Maconkán is találkozhat? A megfejtéseket az e cikkhez nyitott, vagy a "maconka" fő fórumon várjuk!

Íme az ismeretlen
Íme az ismeretlen

Végül hangzatos kijelentések, nagy szavak helyett egy-két realista gondolat. Láttuk és látjuk, hogy a versenyzők jelentős része inkább a verseny izgalmáért és öröméért indul el egy-egy ilyen rendezvényen, s mindeközben gondolnia kell a pénztárcájára is. Szeretnénk azt is kihangsúlyozni, hogy nem a verseny és annak kiírása, vagy az anyagi lehetőségek és a felszerelés dönti el, hogy valaki amatőr-e, vagy profi, persze itt gondolatban rögtön válasszuk le a hivatalos szövetségi versenyeket, bajnokságokat. Mi a folytatással továbbra is abban reménykedünk, hogy olyan újabb sporthorgászokat nyerünk, akik szívesen járnak majd ide családjukkal együtt a versenyeken túl is, mert egyre jobban megismerik és megszeretik e páratlan adottságokkal rendelkező tórendszert és környezetét! Minden Önökön múlik, így a maconka@maconka.hu címre továbbra is várjuk az elkövetkező egyéb versenyekkel kapcsolatos igényeket és a javaslatokat!

Ez is egy út, s nem hirdetjük azt, hogy ez bármilyen szempontból kizárólagos, hiszen Maconkán hosszú évek óta minden becsületes horgász-, beilleszkedő halfaj-, a profilunkba beilleszthető verseny- és versenykategória meg- és elfér! Lehet válogatni és váltogatni: mi a valódi Horgászokért vagyunk!

Ugye, milyen szép?
Ugye, milyen szép?

Legyen egy-egy ilyen versenynap továbbra is a tórendszer és a horgászat ünnepe, ismét Önökkel, Veletek Maconkán!


Hozzászólás, vélemény - eddig 69db, utolsó: 2014-04-21 17:41:20