Nyitóoldal
Helyfoglalás
Meteorológia
Hírek
Írások
Fórumok
Eseménynaptár
Rekordfogások
Fotóalbum
Statisztika
Dokumentumtár
Maconka

Horgászparadicsom a Mátra lábainál - Maconka 2016
(Az írás videót tartalmaz)

2016-06-13
Dérer István
Dérer István
A Mátra hegység lábainál elterülő Maconkai-víztározó és tórendszere az elmúlt 17 évben a természetközeli, családbarát horgászturizmus és a minőségi versenysport területén együttesen, lépésről-lépésre alapozta meg nemzetközi hírnevét, köszönhetően mindezt csodálatos környezetének, változatos szolgáltatásainak, valamint kiemelten a sokszínű, rekordfogásokban gazdag halállománynak. A fejlesztés azonban egy pillanatra sem áll meg! Tekintsük át közösen, hogy mi vár MOST az ide látogató horgászokra!

A legszemléletesebben az új, május 21-én forgatott kisfilm mutatja be az aktuális állapotokat, amelyet jó szívvel ajánlok ezúton is mindenkinek! A 2012 után újra elkészített maconkai vízbemutató filmben egy virtuális séta keretében, a drónos technológiának köszönhetően többször is madártávlatból "repülhetjük" körbe a teljes területet, s eközben a leglényegesebb információkat is megpróbálom megosztani a nézőkkel.

Rendhagyó módon először jöjjön itt a lényeg, maga a film:

Remélem, hogy régi tagjainknak, vendégeinknek, Maconkai eddigi barátainak is tudtunk újat mutatni!

Jól ismert, bevált szimbólumok
Jól ismert, bevált szimbólumok

Drón, az egyik nagy segítségünk...
Drón, az egyik nagy segítségünk...

Azoknak, akiknek még további kérdéseik lennének, jó szívvel ajánlom a folyamatosan frissülő tóbemutató írást, továbbá az egész maconkai microsite tartalmat, amely szinte végtelen mennyiségű információt nyújt Maconka elmúlt éveiről a Haldorádón 2002-ben történt megjelenés, majd a kiemelt vizek programban elsőként való, 2005-ös teljes tartalomszolgáltatás elindulása óta. Természetesen a +36 30 229 5177 halőri telefonszám is non stop elérhető.

Balra lent a főbejárat
Balra lent a főbejárat

Ugyanitt: virágszigetek
Ugyanitt: virágszigetek

Amire még érdemes felhívni a figyelmet, hogy mire is került sor a 2016-os évben eddig Maconkán? Nos, a teljesség igénye nélkül egy kis felsorolás. Jelentős fásítási lépések történtek újra, úton az arborétumszerű természeti környezet kialakítása felé.

Egyre szebb a vízparti növényzet és a faállomány is
Egyre szebb a vízparti növényzet és a faállomány is

Felújításra kerültek a vizesblokkok és a kilátó, teljesen megújult valamennyi filagória. Az I. és II. szigeteken, a Felező-spiccen és a Nyári kikötőben új tűzrakóhelyek kerültek kialakításra, sármentes, kényelmes 6-9 ülőhelyes kialakítással.

I. sziget 1.
I. sziget 1.

I. sziget 2.
I. sziget 2.

Felező-spicc
Felező-spicc

Kilátó a Felező-félszigeten 1.
Kilátó a Felező-félszigeten 1.

Kilátó a Felező-félszigeten 2.
Kilátó a Felező-félszigeten 2.

Nyári kikötő
Nyári kikötő

Rekord-tó 1.
Rekord-tó 1.

Rekord-tó 2.
Rekord-tó 2.

Rekord-tó 3.
Rekord-tó 3.

Rekord-tó 4.
Rekord-tó 4.

Cserére került az összes közlekedési tábla, továbbá a főbejárathoz is kikerült egy új, impozáns tájékoztató tábla is. A egyik leglátványosabb fejlesztés a halőrházzal szemben elhelyezkedő vízparti látványterasz kialakítása, ahol műfüves, párnázott székes, napernyős kényelemben egyszerre legalább 40 fő tud pihenni, élvezve a táj szépségeit és az idén tavasszal átalakult, szélesebb választékot nyújtó büfé árucikkeit. Maga a halőrház is tovább épült-szépült egy fedett hátsó terasszal és a hozzá tartozó nyársalóval. Mindezen lépések fő célként az ide látogató horgászok kényelmét szolgálják, teljesítve a korábbi igényfelmérésekben megfogalmazott kérések jelentős részét.

Látványterasz 1.
Látványterasz 1.

Látványterasz 2.
Látványterasz 2.

Persze a fejlesztés, a fejlődés soha nem állhat meg, nem lehet elégedetten hátradőlni. Most, hogy a BSHE, mint vízkezelő-halgazdálkodó és turisztikai hasznosító egyesület a MOHOSZ alhaszonbérlőjeként újabb 15 évre bizalmat kapott, ideje volt e lépés mielőbbi megtételének. A folytatás is csak Önökön, tagjainkon, horgász és egyéb vendégeinken múlik! Ha Önök továbbra is bizalmukkal tüntetik ki a tórendszert, azaz igénybe veszik szolgáltatásainkat, akkor e non-profit működési modell segítségével mód és lehetőség lesz az újabb és újabb, család- és horgászbarát továbblépésre is.

(Persze, a halállomány további, szisztematikus fejlesztésére is. Erről most tudatosan nem írtam, de pár napja az EPBC úgyis minősített mindent! Legyen most egy ilyen cikk is a sorban...)

Maconkán nem állt meg az idő, sőt...
Maconkán nem állt meg az idő, sőt...

A BSHE és Maconka ezen alkalommal is és a vázolt fejlesztésekkel is köszöni a bizalmat mindenkinek, akik tagjaink vagy vendégeink voltak és lesznek. Akik még nem voltak itt, azoknak javaslom, hogy tegyenek egy próbát - tudom, hogy sokan vissza fognak térni. Nógrád varázslatos világa, Bátonyterenye városa és azon belül a Maconkai-víztározó és tórendszere szívesen látja és várja Önöket is!

Tavirózsák
Tavirózsák


Hozzászólás, vélemény - eddig 4db, utolsó: 2016-06-19 13:49:01