OTP: 11741055-20005162-00000000 APEH: 19156288-2-12 MVH: 1002950 190 OHA: 000634 MOHOSZ: 838

Kedves Felhasználó !

Negyedik hírlevelünket olvashatják, olvashatjátok. Az elmúlt közel három hétben bizony nagyon sok esemény történt, lesz miről olvasni.

Bemelegítésül egy kis statisztika. Jelenleg 269 regisztrált hírlevelesnél tartunk. Közülük legtöbben Budapest lakói (16 %), a fővárosi vonzáskörzettel együtt az arányszám bő 22 %. Salgótarjánból 10 %, Bátonyterenyéről 7 % az olvasók aránya. Ezt követően számunkra is meglepetésszerűen szórnak a feliratkozók földrajzilag: Soprontól Vásárosnaményig, délen Szegedig szinte „mindenhonnan” vannak barátaink, sőt már határainkon kívülről is van hírlevelesünk!

Legelőször az újabb telepítésekről szeretnék beszámolni, köztük a régen várt nagyhal-frissítésről.

2011.04.02.
Ponty extra
46 mázsa, 5-14 kg-ig, az átlag bő 6 kg
Telepítés helye: tározó
Megjegyzés: ez volt az előző hírlevélben „beígért” kellemes meglepetés - a telepítésben szinte valamennyi pontyváltozat képviseltette magát, köztük talán a legszebb egy 12,5 kg-os narancssárga koi volt!

2011.04.05.
Ponty extra
4 mázsa, 5-14 kg-ig, az átlag 6,5 kg
Telepítés helye: tározó

2011.04.13.
Ponty II.
15 mázsa, átlag 0,23 kg
Telepítés helye: előtározó
Megjegyzés: reményeink szerint jövő tavaszra a lehalászás után ezen pontyok fogható méretben már a fő tározótér, valamint a II. és III. tórészlet lakói lesznek!

Telepítési prognózis: május elején fogható pontyok érkeznek jelentősebb mennyiségben és kilátásban van újabb nagyponty-telepítés is. 2 héten belül az I. ütemhez hasonló mennyiséggel befejeződik az előtározó induló pontytelepítése is.

A második nagy téma az uniós beruházási és egyéb fejlesztési munkavégzés. Amikor e sorokat írom, már hajt a frissen telepített fű a gáton, a VI. tó partján és a II. szigeten. Kérem, vigyázzunk a kis növénykékre!

Magánál a gátnál azt hiszem, a legjelentősebbek a változások. Beépítésre került a 8 db rézsülépcső, elkészült a majdani közvilágítás út alatti kábelezése. 50 méteres távolságra kerültek a kukák. Kész az út kövezése, a 3 m széles pályatestet 1,5 m széles kövezett padka és 0,5 m széles földpadka övezi. Hamarosan kikerülnek a közlekedési- és tájékoztató táblák is. A hó végére megérkeznek a mobil WC-k is, melyek a bérleti szerződés alapján hetente kerülnek tisztításra. Várhatóan a behajtás már a jövő hét végétől folyamatosan lehetséges az elsőként megnyitásra kerülő 350 m-es szakaszon. A gáti pálya teljes átadása is hamarosan megtörténhet majd, ekkortól a hétvégeken már a teljes 700 m-es szakasz horgászható lesz!

Máshol is van mozgás bőven! Az I. sziget kapcsán az a döntés született, hogy előrehozzuk a szigetbejáró útépítését, ez hétfőn kezdődik meg. Itt érdemes megnézni a teljesen felújított filagóriákat. Ezek használatánál fontos változás, hogy innentől kezdve nem engedjük meg különböző szögek, csavarok beverésével a tartós „lefüggönyözést” (erre találták ki a sátort) és fokozottan ellenőrizzük a rendeltetésszerű használatot, a tisztaságot is. A Felező-félszigeten szintén holnaptól indul a földmunkák záróüteme, azaz a végleges partprofilok elkészítése. Itt a még a kilátó kerül teljes felújításra. A II. sziget előszigetén már látható a kétszeresére bővített parkoló. A hajós kotrás is megy, itt maximum 3 hét még az üzemidő, e körben a gáti szakasz felső részén van még jelentős munka. A Rekord-tavon a meglévő filagóriák szintén teljesen megújultak és közkívánatra egy harmadik is kiépítésre került. A tározói főbejáratnál is lehet látni a változásokat, többek között elkészült a beléptető rendszer elektromos kialakítása, állnak a vezérlő-oszlopok. Ezt követően megindul majd a kártyás beléptetés. Várhatóan a jövő hét végén megtörténik a VI. tó partján lévő útszakasz aszfaltozása, majd a parkolók újrafestése is. Közben folyamatosan tűnnek el majd a nagyobb gödrök, kátyúk is a területről. Húsvétra remélhetőleg elkészülnek a már megszokott kis virágszigetek is. Az a cél, hogy május elején befejeződjön minden nagyobb munka és így már tényleg mindenütt eljöjjön a nyugodt horgászatok ideje!

A harmadik blokkban néhány egyéb téma. Szeretném megköszönni a határidős befizetéseket és a források előteremtésével kapcsolatos erőfeszítéseket is, melyeket a méltányossági kérelmek elbírálása során bizony sokszor tapasztaltam. Nagyon fontos és jó hír, hogy az előzetes adatok alapján úgy néz ki, hogy e nehéz gazdasági helyzetben is stabilizálni tudtuk a tagságunkat!

Jelzem, hogy ismét van közösségi munkára lehetőség. Mindannyiunk számára fontos, hogy a kotrás során keletkezett úszó növényi törmelék mielőbb kiemelésre kerüljön a vízből! Ehhez kérünk és várunk hétfőtől folyamatosan segítséget! Jelentkezés a halőröknél.

Megemlítem azt is, hogy az első szavazást is elindítottuk a tegnapi napon. A végeredményeket minden esetben nyilvánosságra fogjuk hozni hírleveleseinknek, és ezeket az adatokat döntéseinknél ellenőrizhetően(!) fel fogjuk használni. Kérem ebben is az aktív segítséget!

Ez volt e vasárnapi, kicsit hosszúra sikeredett hírlevél. Bízom benne, hogy ismét érdemi információkat közölhettem. Várom arra is a jelzéseket mail formájában, hogy miről szeretnének olvasni részletesebben, vagy éppen kevésbé részletesen hírleveleseink!

Horgászbarátsággal:

Dérer István

Maconka, 2011. április 17.

leiratkozás a hírlevélről!

Kattintson ide, ha ez az e-mail cím téves, és ön nem a Haldorádó regisztrált felhasználója: téves e-mail cím jelentése!

ÜGYELETES HALŐR, INFO: +36 30 229-5177 HORGÁSZTANYA, FAX: +36 32 355-077
maconka@maconka.hu www.maconka.hu maconka.haldorado.hu www.maconka.eu